Ένα κουνέλι με αυτιά… φτερά!

Από την Κλειάννα Μαλαματίνα

Ο γλυκός Wally είναι χαριτωμένος, χαρούμενος και μαλλιαρός. Πολύ μαλλιαρός, για την ακρίβεια. Και έχει αυτιά που μοιάζουν με φτερά!

wally1

Ο Wally ανήκει στη φυλή των αγγλικών κουνελιών Ανγκορά, που φημίζονται για το πλούσιο και… αφράτο τρίχωμά τους και για την υψηλή ποιότητα του μαλλιού που προέρχεται από αυτά. Δυστυχώς όμως, ακόμα και ένα πουλοβεράκι από Ανγκορά, ειδικά αν προέρχεται από την Κίνα, δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται αφού ο τρόπος που αφαιρούν (στην ουσία ξεριζώνουν) τη γούνα τους είναι απάνθρωπος. Σκεφτείτε ότι μια διαδικασία που κανονικά παίρνει δυο εβδομάδες με την παραδοσιακή αγγλική μέθοδο, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί το ζώο, στις βιομηχανίες της Κίνας κρατάει λίγα λεπτά.

wally2

Όμως ο Wally, όπως και τα άλλα κουνελάκια της φυλής, είναι ένα υπέροχο κατοικίδιο, που παίζει όλη μέρα, απολαμβάνει τον ήλιο, τις βόλτες στη βεράντα του σπιτιού του και τα λαχανικά που του προσφέρει η ιδιοκτήτριά του. Αρκεί κανείς να δει αυτές τις φωτογραφίες για να πειστεί ότι δεν πρέπει να αγοράζει ρούχα που προέρχονται από μαλλί Ανγκορά.

wally3

wally4

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την κακοποίηση που υφίστανται τα κουνέλια στις φάρμες-κολαστήρια της Κίνας, όπου εκτρέφονται για τη γούνα τους, οδήγησαν την Inditex, μητρική εταιρεία των καταστημάτων Zara και Massimo Dutti, να σταματήσει να πουλά ρούχα κατασκευασμένα από ανγκορά σε περισσότερα από 6.400 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Η φιλοζωική oργάνωση Peta είχε καταγράψει σε βίντεο τον βάρβαρο τρόπο με τον οποίο οι υπάλληλοι έγδερναν ζωντανά τα κουνέλια προσπαθώντας να αποσπάσουν τη γούνα τους.

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 50 εκατομμύρια κουνέλια βασανίζονται σε φάρμες της Κίνας, παράγοντας περισσότερους από 4.000 τόνους μαλλιού κάθε χρόνο.

διαφήμιση

 

 

Διαβάστε επίσης

Το χρώμα της γούνας είναι πάντα το κόκκινο

Ένα λιοντάρι πατά για πρώτη φορά σε χορτάρι

Πειράματα σε ζώα· βλάπτουν τα ζώα και τον άνθρωπο

Δώστε τέλος στα πειράματα σε σκύλους, λέει ο Moby.

Τα δελφίνια δεν «εκπαιδεύουν», απλώς παιδεύονται, κύριε υπουργέ!

 

 Σχολιαστε