Έρχεται το τέλος της φιλοζωίας στην Ελλάδα

«Μαγειρεύεται» το τελειωτικό χτύπημα, που θα απαγορεύσει να σώζονται ζώα από σωματεία ή ιδιώτες.

ancona nora IMG_1626

Επίσκεψη στην Ανκόνα. Η Νόρα ήταν ένα από τα 101 ζώα που η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου κατήγγειλε το 2007 στις Ιταλικές Αρχές ότι πήγαιναν στη Γερμανία για πειράματα. Χάρη στην εμπλοκή της Ιντερπόλ και αφού πέρασε πάνω από ένας χρόνος ταλαιπωρίας για τα ζώα και τους φιλόζωους εθελοντές οι σκύλοι συνέχισαν το ταξίδι τους προς τις νέες τους οικογένειες.

Για όσα πράττει η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αδέσποτα δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από αυτή: θέλουν να διαλύσουν κάθε φιλοζωικό έργο στη χώρα, να απαγορεύσουν τον εθελοντισμό & να εξοντώσουν τους φιλόζωους εθελοντές ώστε τα ζώα να πεθαίνουν στους δρόμους.

Διαφορετικά δεν εξηγείται η εμμονή τους:

 • να καταθέτουν διαρκώς νέα νομοσχέδια (επισημαίνουμε ότι ο νόμος έχει αλλάξει 3 φορές από το 2003 και ετοιμάζεται νέα τροποποίηση)
 • να αντικαθιστούν εγκεκριμένα νομοσχέδια προς ψήφιση τη στιγμή της υπογραφής με άλλα δικής τους επινόησης, (όπως έγινε το 2011 κατά την παράδοση του υπουργείου από την Μ. Αποστολάκη στον Ι. Δριβελέγκα)
 • να εκδίδουν συστηματικά παρερμηνευτικές εγκυκλίους
 • να διασύρουν εθελοντές και να τους στέλνουν στα δικαστήρια.

Ξέρω πως ένας λογικός άνθρωπος δυσκολεύεται να πιστέψει ότι μια δημόσια υπηρεσία θέλει να εξοντώσει τον εθελοντισμό, αλλά προσπαθήστε να το φανταστείτε. Δεν είναι μόνο το ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου ΔΕΝ διευκολύνουν το έργο των εθελοντών. Είναι, ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να το μπλοκάρουν.

 

Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται…

Τελευταία, στους διαδρόμους του υπουργείου ψιθυρίζεται ότι, την περίοδο που διανύουμε, «μαγειρεύεται» το τελειωτικό χτύπημα, που θα απαγορεύσει σε σωματεία ή ιδιώτες να σώζουν ζώα. Πώς; Ακούστε τι σκέφτηκαν:

Θα καταστήσουν παράνομη κάθε περισυλλογή από όλους, πλην των δήμων. Αν βρείτε ένα ζώο χαμένο ή χτυπημένο ή άρρωστο θα απαγορεύεται με ποινή φυλάκισης να το σώσετε, είτε είστε ιδιώτης είτε εθελοντής. Αφήστε το να σπαρταράει στην άσφαλτο. Και εις ανώτερα, λοιπόν, κύριοι. Έχουμε, άλλωστε, τις δημόσιες υπηρεσίες που μας αξίζουν. Σε μια χώρα όπου τα ζώα εισάγονται, εκτρέφονται και πωλούνται ανεξέλεγκτα, παράνομα, με πλαστά ή χωρίς καθόλου παραστατικά, σε καταστήματα, σε παζάρια και σε ιστοσελίδες για να καταλήξουν να πεθαίνουν κατά χιλιάδες στους δρόμους, οι υπάλληλοι του υπουργείου κυνηγούν τους εθελοντές φιλόζωους. Ισχυρίζονται, χωρίς ούτε μια απόδειξη, ότι τα ζώα που στέλνουν για υιοθεσία εκτός συνόρων περισσότερα από 100 ελληνικά σωματεία και μπόλικοι ιδιώτες φιλόζωοι, τάχαμ της καταλήγουν σε μπουρδέλα και σε πειραματικά εργαστήρια του δυτικού κόσμου.

Κύριοι και κυρίες των αρμοδίων κτηνιατρικών υπηρεσιών αν ενδιαφερόσασταν πραγματικά για την τύχη των αδέσποτων:

1. Θα δίνατε στα ελληνικά σωματεία τη δυνατότητα να στέλνουν ζώα με ιχνηλάσιμο τρόπο (TRACES) για υιοθεσία στο εξωτερικό όπως μπορούν όλα τα ξένα σωματεία της Ευρώπης. Η ιχνηλασιμότητα θα σας επέτρεπε να βλέπετε ακριβώς πού κατέληξε το κάθε ζώο (σε μπουρδέλο ή σε οικογένεια;). Αλλά ας μην γελιόμαστε, κύριοι και κυρίες του υπουργείου, η τύχη των ζώων ποσώς σας ενδιαφέρει.

2. Θα επιτρέπατε τα αδέσποτα να αποκτούν μικροτσίπ στο όνομα των σωματείων. Αλλά δεν το κάνετε γιατί έτσι θα αναγνωρίζατε ότι τα σωματεία κάνουν έργο, το οποίο θα ήταν μετρήσιμο και άρα συγκρίσιμο με το (σχεδόν ανύπαρκτο;) έργο των περισσότερων δήμων. Και αυτό δεν το θέλετε.

3. Θα νομοθετούσατε για να διευκολύνετε την ίδρυση νόμιμων καταφυγίων και αστικών χώρων φιλοξενίας για τα αδέσποτα, ώστε να προστατεύονται από τους δρόμους όπου κινδυνεύουν. Αλλά η νομοθεσία είναι τέτοια που στους περισσότερους δήμους της χώρας δεν μπορεί να φτιαχτεί νόμιμο καταφύγιο.

4. Θα πολεμούσατε τις αθρόες παράνομες εισαγωγές, εκτροφές και πωλήσεις δήθεν καθαρόαιμων κουταβιών (εκεί δηλαδή που πραγματικά κρύβεται το παράνομο εμπόριο και το μαύρο χρήμα). Θα ενημερώνατε τους επίδοξους ιδιοκτήτες καθαρόαιμων κουταβιών σχετικά με την απάτη και τη φοροδιαφυγή αυτού του εμπορίου της ντροπής, καθώς και σχετικά με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ζώα τους, προκειμένου να μειωθούν τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης.

Αντί όλων αυτών, μια ολόκληρη δεκαετία συστηματικά παρεμποδίζετε το έργο των ενεργών φιλόζωων, τους διασύρετε και τους στέλνετε στα δικαστήρια ενώ δεν κάνετε το παραμικρό για τα ζώα που γεννιούνται, κακοποιούνται, εγκαταλείπονται και πεθαίνουν στους ελληνικούς δρόμους.

Παλιότερα έψαχνα να βρω πρόθεση πίσω από τις ενέργειές σας. Πλέον αρκούμαι στο να παραθέσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Carlo M. Cipolla που είναι σα να γράφτηκε για την υπηρεσία σας: «Ηλίθιο ονομάζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημίες σε ένα άλλο άτομο ή σε ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανά να υφίσταται και ζημίες».

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσε εναντίων σας. Εύχομαι αυτή τη φορά οι δικαστές να δουν το παράλογο των πράξεών σας -οι οποίες μόνο κακό έχουν κάνει στα ζώα και στον εθελοντισμό- και να υποστείτε τις κυρώσεις που σας αναλογούν:

διαφήμιση

 

Αθήνα, 23/03/2015
Θέμα: Μήνυση κατά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του φιλοζωικού κινήματος στην Ελλάδα, και την κατασυκοφάντηση φιλοζωικών σωματείων και Ομοσπονδιών για παράνομο εμπόριο ζώων που υποτίθεται καταλήγουν σε πειραματικά εργαστήρια και σε οίκους ανοχής για κτηνοβάτες, η Ομοσπονδία μας αξιοποιώντας όλα τα νόμιμα, ένδικα και εξώδικα, μέσα ξεκίνησε μία σειρά ενεργειών προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και της αποκατάστασης της απρόσκοπτης μετακίνησης ζώων συντροφιάς με σκοπό την υιοθεσία τους από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της Ε.Ε.
Πρώτος στόχος, η ιχνηλασιμότητα των ζώων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Το σύστημα TRACES (Trade Control and Expert System) που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση πλην της Ελλάδας, επιτρέπει την πλήρη ιχνηλασιμότητα ζώων, αλλά το Υπουργείο δεν το εφαρμόζει, δίνοντας λαβές για κακόβουλες φήμες από δόλιους ανθρώπους, όπως διαβάζουμε όλοι τον τελευταίο καιρό σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Σε συνδυασμό δε με την έλλειψη Βάσης Δεδομένων η οποία υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε πριν τρία χρόνια στο ίδιο το Υπουργείο οι φήμες αυτές φουντώνουν και αποκλειστικά υπεύθυνοι μέχρι σήμερα είναι η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου.
Ως εκ τούτου με αυτή την ενέργεια θέτουμε στην κρίση της Δικαιοσύνης για παράβαση καθήκοντος, κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο ως ανωτέρω, για την μη τήρηση των Νόμων που οι ίδιοι προώθησαν.
Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Και έπεται συνέχεια…
Εντός της εβδομάδας, πρόκειται να κατατεθεί στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης καταγγελία για αναποτελεσματικότητα της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής για όλα τα υπόλοιπα θέματα που άπτονται της εφαρμογής του Ν.4039/2012 και που μέχρι σήμερα δεν έχουν επιλυθεί παρά του ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από την δημοσίευσή του σε ΦΕΚ, και παρά του ότι έχουμε ήδη πιέσει γι αυτά όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με επιστολές, συναντήσεις κλπ.
Εφόσον δεν υπάρχει άλλη οδός συνεννόησης υπάρχει και αυτή των ελέγχων και της Δικαιοσύνης.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία 

 

Διαβάστε επίσης

Ερώτηση στη βουλή για το μέλλον της φιλοζωίας στην Ελλάδα, μετά το δημοσίευμα στις ΤΡΙΧΕΣ

Κτηνοβασίες και πράσινα άλογα

Παζάρι του Σχιστού – Απαγορεύεται αλλά ποιος νοιάζεται;

Εκτροφείς «της πίσω αυλής» υπάρχουν σε όλες τις γειτονιές. Πώς θα τους «κλείσουμε»;

Γιατί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα ζώα τους;

«Αποφάσισα. Πλύση εγκεφάλου, για να μην αγοράζετε ζώα από Pet Shops.»

Πώς πρέπει να αντιδράσετε αν γίνετε μάρτυρες κακοποίησης ή θανάτωσης ζώου

Επιτρέπεται να ταΐζουµε αδέσποτα;45 Σχολια

 1. κωστας says:

  γιατί μερικοί μερικοί …νομίζουν οτι οποιος αγαπαη τα ζώα ..δεν αγαπαη και τον άνθρωπο?γιατί αν εγω εχω βοηθήσει απο τον βέβαιο θάνατο 3 σκυλιά..χωρίς δεύτερη σκέψη…αν δω δηλαδή ενα συμπολίτη μου…θα το αφήσω έτσι..χωρίς να δώσω σημασία? αμέσως θα βοηθήσω με όπιο τρόπο μπορώ.γιατί οση ειναι ψυχικά καλά..έτσι θα πράξουν… άσχετα τι είναι ζώο άνθρωπος ..γιατί τετοιο μίσος? μια ζωή έχουμε δεν θα ζούμε για πάντα…δεν χρειαζεται να έχουμε κακιά μέσα μας…κακία δίνεις, κακία θα πάρεις..

 2. Τα ζώα είναι αθώες ψυχές, είμαστε συγκάτοικοι μαζί τους τον πλανήτη και
  αν κάποιους ενοχλεί η θέα των αδέσποτων η αιτία είναι κάποια ανάλγητα ανθρωποειδή και μόνο αυτά: Τα πήραν σπίτια τους, τα βαρέθηκαν και τα πέταξαν αστείρωτα στους δρόμους.
  Τα ζώα είναι σοφά, ζουν και πεθαίνουν με αξιοπρέπεια κι έχουν πολλά να διδάξουν στον άνθρωπο-καταστροφέα του περιβάλλοντος.
  Αυτοί που υποστηρίζουν φόλες και εξόντωση των αδέσποτων είναι απλά δολοφόνοι.
  Κι ας μην κόπτονται οτι αγαπάνε πρώτα τους ανθρώπους, διότι όταν είναι σε θέση να αφαιρέσουν ή να υποστηρίζουν την αφαίρεση μιας ζωής, έτσι απλά γιατί τους τη σπάει να βλέπουν πιατάκι στο δρόμο, κάλλιστα αν βρουν ευκαιρία θα σκότωναν και συνάνθρωπο.
  Η αλήθεια είναι οτι δεν αγαπούν ούτε ζώα ούτε ανθρώπους, ίσως κατά βάθος ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό.
  .

 3. καλα σας κανουνε. μαθετε πρωτα ολοι εσεις της “φιλοζωικης” πως να συμπεριφερεστε σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και μετα καντε μας μαθηματα για το πως να συμπεριφερομαστε εμεις σε ζωα. που οποιος εχει προσπαθησει να αποκτησει σκυλο απο “φιλοζωικη” εχει αντιμετωπιστει εξαρχης λες και ειναι καποιος δολοφονος. μακαρι να μιλουσαν τα ζωακια που εχετε μπας και περνατε κανενα μαθημα περι συμπεριφορας. ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ ΑΜΕΣΑ!

 4. οπωσδήποτε διαβάζοντας καποιος τα σχόλια (όχι μόνο τα εδώ σχόλια αλλά κι εδώ όπως παντού) των “φιλόζωων” εύκολα βγάζει το συμπέρασμα πως πρόκειται όχι για φιλόζωους αλλά για ανιμιστές, μισάνθρωπους με βαριά ψυχολογικά προβλήματα. Ο ένας “φιλόζωος” θέλει να πεθάνουν οι άνθρωποι που δεν έχουν ζώο. Η άλλη “φιλόζωη” ευχεται να πεθάνουν όλοι όσοι δεν ταΐζουν σκύλους και γάτες. Μια τρίτη “ζωόφιλη” απαιτεί τον θάνατο όσων δεν συμφωνούν μαζί της κλπ κλπ. Είστε άρρωστοι και θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλετε. Τα αδέσποτα ζώα δεν έχουν καμιά δουλειά στον αστικό ιστό. Να μαζευτούν όλα και να τους γίνει ευθανασία. Αντε που γεμίσαμε σκύλους και πήξαμε στις γάτες και στο σκατό να μην μπορούμε να περπατήσουμε στις πλατείες και στα πεζοδρόμια επειδή έτσι θέλει ο κάθε ημιδεσποζόμενος ψυχάκιας, κάθε γωνία και βρωμικες τροφές πεταμένες δήθεν για τ’ αδέσποτα. για να μην πω το σημαντικότερο πως όλα αυτά τα αδέσποτα γατιά σκυλιά έχουν ρημάξει, έχουν εξαφανίσει όλα τα μικροπούλια κι ένα σωρό άλλα ζώα πλην γάτιών και σκυλιών έχουν εξαφανιστεί επειδή η κάθε ανωμαλιάρα άτεκνη γουστάρει ορδές αδέσποτων γύρω της.

  • Εκ περιεργείας, εσύ πόσα παιδιά έχεις κάνει; Και πόσα ζώα έχεις υιοθετήσει; Επειδή μοιάζει να έχεις ένα θεματάκι, ρίξε μια ματιά και στο άρθρο μας για την κακοποίηση των τετράποδων καθώς και για τις ποινές που προβλέπονται…

   • παιδιά 2. ζώα περιθάλπω ένα (1) και λέω περιθάλπω διότι ως γνωστόν η λέξη υιοθετώ απευθύνεται σε ανθρώπους και όχι σε ζώα, λέξη σύνθετη εκ του υιός και θέτω. Αλλά είστε τόσο ανιμιστές και μισάνθρωποι που ακόμα και στο λεξιλόγιο έχετε αντικαταστήσει τις έννοιες που αφορούν ανθρώπους με αυτές για ζώα. Αν τώρα εσύ έχεις ως υιό (γιο) έναν σκύλο ή έναν γάτο τότε αναρωτήσου δυστυχισμένε ποιος έχει θέμα και ποιος χρειάζεται γιατρό. κι όσο για τους νόμους που επικαλείσαι όχι δεν θα πληρώσουν τα ζώα για τα δικά σας ψυχολογικά προβλήματα, δεν φταίνε αυτά αν εσείς υιοθετείτε ζώα για… ανθρώπους. Υπάρχουν νόμοι που καλύπτουν εμάς και τιμωρούν εσάς όπως για την δημόσια υγεία την δημόσια ασφάλεια την ιδιοκτησία κλπ κλπ που όταν ως πολίτης τους ενεργοποιήσω δεν θα ξέρετε που να πάτε να κρυφτείτε. είναι θέμα χρόνου κι απλώς περιμένω ώστε τα στοιχεία να είναι αμετάκλητα εναντίον σας και η δε αποζημίωση (που σαφώς θα μου δώσετε) να μου λύσει όλα μου τα προβλήματα.

    • Ελενη says:

     Φιλε μου για αναθεωρησε λίγο… καλα κανεις και εχεις 2 παιδακια ..καλα κανεις και εχεις και ενα ζωάκι.. το να ζητας να θανατωθουν εκατονταδες ζωντανα – ΖΩΝΤΑΝΑ ΛΕΜΕ- χωρις λογο γιατι βασικα δεν ενοχλουν και κανεναν.. ειναι μαλλον λιγο παραλογο..και τα μικροπουλια φιλε μου εχουν εξαφανιστει απο τις απειρες καργιες και κορακια που εχουν μαζευτει στις πολεις… ελπιζω απλα να μην εισαι απο αυτους που ριχνουν φολες..που κλωτσανε τα αδεσποτα οπταν τους πλησιασουν.. κλπ κλπ και ελπιζω να μην μεταλαμπαδευσεις τις ιδιες στην επομενη γενια…

  • Ελενη says:

   Και συγνώμη συνεχίζω… αλλα νομιζω οτι το να λες τις ατεκνες ανώμαλες επειδη , καλως η κακως κανουν αυτο που κανουν , γιατι απο την φυση τους εχουν αναγκη να δωσουν αγαπη σε πλασματα αλλα για πολλους λογους δεν ετυχε να κανουν παιδια δειχνει μαλλον ..χμμ… ακαμψία..να το πω ευγενικά. Και να σου πω οτι και οι περισσοτερες εισαγγελεις , αφου αναφερεις το δικαστικο θεμα.., ειναι επισης ατεκνες.. . Μην καταδικαζεις λοιπον τους ανθρωπους ουτε και τα ζωακια , καταδικασε την πραξη, ναι ειναι οντως ενοχλητικο να βρισκεις τροφες στις γωνιες του δρομου, με ενοχλει και μενα που εχω -υιοθετησει- 2 σκυλια απο τον δρομο και εχω και παιδι, αλλα επισης με ενοχλει αυτος που κορναρει στο φαναρι συνεχομενα οταν αργει ο μπροστινος και ας ειμαι οδηγος κιεγω, με ενοχλει που η γειτονισσα βαζει καθε βραδυ πλυντηριο να στιβει, με ενοχλει αυτος που πεταει τα σκουπιδια του πανω απο τον καδο για να μην τον ανοιξει, με ενοχλει αυτος που ριχνει ροχαλες στο πεζοδρομιο (γιατι εχουν και περισσοτερα μεταδοτικα νοσηματα ), με ενοχλουν αυτοι που σκαλιζουν τα σκουπιδια στους δρομους και ξεπροβαλλουν απο καθε υπογειο διαμερισμα, με ενοχλει που ο απο πανω εχει 40 γλαστρες στο μπαλκονι και κοντευει να πεσει απο την υγρασια κλπ κλπ με ενοχλούν πολλα πραγματα στο αστικο περιβάλλον, απλα ποτε δεν μου περασε η ιδεα να τους κανω ευθανασια.. δηλαδη θανατο με το ετσι θελω..

  • Nemesis says:

   Είσαι ή προσωποποίηση της σαπιλας, της ανθρώπινης καταντιας, της αηδιας, της βρωμιας και της κακίας. Ο κόσμος έχει καταντήσει έτσι γιατί υπάρχουν κάτι αξιολυπητοι διποδοι γυφτοπιθηκοι σαν τα μούτρα σου. Δεν θα επεκταθω στα ξερασματα της ψυχής σου που βγαζεις σε λέξεις, γιατί δεν μπορω να μιλάω με ανθρώπινα μπετα, άλλωστε το επίπεδο της αχρηστης ύπαρξής σου, της αντίληψης σου και του νεκρου πνεύματος σου είναι στα πιο χαμηλά level και είμαστε στην κυριολεξία απο αλλη διάσταση και απο αλλά υλικά φτιαγμένοι… Απλα να ξέρεις τα ξερασματα που βγαζεις απο τον βόθρο της ανυπαρκτης ψυχής σου έχουν κανει τον γύρω του διαδικτύου για να δούνε όλοι οι πνευματικά υγιεις (Οι πραγματικοί άνθρωποι, όχι οι ψυχικά άρρωστοι σαν και σένα) τι σήψη και τι ανθρώπινη κρεατομαζα υπάρχει ανάμεσά μας… το σχόλιο σου έχει ηδη παει στην δίωξη, διότι είναι απειλητικό και διώκεται ποινικά, όταν βγεις απο το μαντρί που μένεις, διάβασε για τους νόμους που βγήκανε για την κακοποίηση των ζωων, παθητική και μη, και για οποίον μιλάει για ευθανασίες μαζικές και αλλες κτηνώδεις πράξεις υπάρχει ή κατάλληλη συμμόρφωση. Θεωρείς τα ανθρώπινα όντα πιο σημαντικά απο τα ζώα… Φυσικά στην δική σου διανοητική-παραπληγικη κατάσταση και είναι, διότι ο άνθρωπος εφηύρε τα όπλα, τους πολέμους, τις αρρώστιες, το μίσος, την κτηνωδία, την αδικία, τον φθόνο, την διαστροφή και αλλά τοσα δαιμονικά επιτεύγματα που εσύ σαν γνήσιο αντίγραφο του ανθρώπινου κτήνους προσκυνάς. Οποτε ναι, απο εκεί μπορεί να καταλαβει κάποιος ποσο σοβαρά άρρωστη είναι ή ψυχή σου και ποσο επικίνδυνα και άθλια τα πιστεύω σου. Σε πείραξαν τα σκατά των ζώων, όχι τα κατρουλια των διποδων παντού σε κάθε γωνία που ζεχνουν, όχι τα δεκάδες σαπισμενα σκουπίδια που περιφέρονται εκατομμύρια σε παραλίες, θάλασσες, δάση, πόλεις, και σε οτι ομορφο έχει μείνει ακόμα ζωντανό απο τον ανθρώπινο “πολιτισμό” σου. Ουτε σε πείραξαν τα σκατά που κρύβεις στο κεφάλι σου και αναδύονται παντού γύρω σου… Είσαι σίγουρα και εσύ ένας εχθρός της ζωής, ενα εγωιστικό, εγωπαθες, αλαζονικό ζόμπι που πιστεύει πως μονο αυτό έχει αξία και του ανήκουν τα παντα γύρω του. Γουσταρετε δεν Γουσταρετε τα ζώα είναι συγκάτοικοι σε αυτον τον πλανήτη που ριμαξαμε παρότι ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. Το μονο που σου ανήκει είναι ενα μικρο κομμάτι χώμα που θα σκεπάσει το φθαρτό σου κορμί και θα σαπίσει όπως ή ψυχή σου που βρωμαει και ζεχνει ανθρώπινη ματαιοδοξία και απεριόριστη κακία για τα αδύναμα πλάσματα που κανονικά σαν ανώτερο ον θα έπρεπε να προστατεύεις, βρωμερε διποδε. Οσο για τον wannabe ανθρωπισμό των οπισθίων που διαθετεις, έλα τώρα κατώτερο ον! Δεκάρα δεν δίνει ή άθλια ψυχή σου για κανένα πέρα απο τον κώλο σου. Ενα ον που δεν μπορεί να αγαπήσει την αθωότητα, δεν μπορεί να αγαπήσει κανένα… Είσαι ή ντροπή της χώρας και της ανθρωπότητας, ευθανασία και μάλιστα επώδυνη χρειάζεται ή δική σου κάστα να καθαρίσει ο τόπος απο τα ανθρώπινα απόβλητα. Ποταπή ύπαρξη. Πάρε λοιπον τον πολιτισμο νεατερνταλ που διαθετεις, την μηδενική παιδεία σου και πάνε στον αγυριστο απο όπου ήρθες. Να ξέρεις homo sapien όσες ευφάνταστες λέξεις και να χρησιμοποιείς για να το παίξεις “μορφωμένος” δεν μπορούν να σου δώσουν ουτε αξία, ούτε πραγματική μόρφωση, καθώς το επίπεδο σου απο αυτά που ξερνας είναι το κατώτερο των κατώτερων γυφτων, καραβλαχων, απολιτιστων ταλιμπαν, πιθήκων… όλα πληρώνονται ανθρωπάκι, κυρίως ή κακία και ή αλαζονεία πληρώνεται πιο ακριβά απο οτι δηποτε άλλο. Περαστικά αξιολυπητο ράκος.

  • Δημητρης says:

   εισαι το ζωντανο (δυστηχως ακομα ζεις) παραδειγμα οτι η αγαμια κανει κακο.

 5. All living souls deserve to be treated with respect, have food, comfort and the best life possible. Once born everything is our responsibility, we should do our best in every situation.

 6. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ..ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ

  • Aλέξανδρος says:

   Άσχετο.Αν ο κόσμος δεν έχει να φάει να ψάξει να βρεί καμια δουλειά και οχι να περιμένει απο εμάς.Ζώα σώζουμε.Ο ανθρωπος έχει επιλογή να σωθεί μόνος του η να κάτσει να ψοφίσει.Μόνο παιδιά και ζώα είναι ανήμπορα και χρειάζονται βοήθεια.Οι υπόλοιποι βρείτε δουλειά και μην ξεζουμίζετε τους εργαζόμενους

  • Ελενη says:

   Εκτος απο ζωα που τρωνε οτι πιο φτηνο και αποφάι που φυσικα ανθρωπος δεν θα το καταδεχόταν , δινουμε απο το υστερημα μας και σε συσσιτια και οπου αλλου μπορουμε, αυτος που τόχει να βοηθα και να δινει και να αισθανεται οτι προσφερει το κανει σε καθε τι ζωντανό. Απλα δεν το φωνάζει παραεξω. Το να ζηταμε ομως την μαζικη ευθανασια τους νομιζω οτι ουτως η αλλως δεν λυνει την ανθρωπινη πείνα..

  • πεταχτηκε και ο τρομπας no lifer να μας πει τη σοφια του.

  • Δημήτρης says:

   Εσύ ρε μάστορα τι κάνεις για τον κόσμο που δεν έχει να φάει;
   Μαγειρεύεις και μοιράζεις φαγητό στους άστεγους ή μήπως γυρίζεις με μιά πορτοφολάρα και μοιράζεις λεφτά;
   Και στην τελική θα κάνεις κουμάντο στην τσέπη του καθενός για το που θα διαθέσει τα λεφτά του;

 7. matoula kafaraki says:

  Αν μαζεύατε υπογραφές από τους πολίτες και τις καταθέτατε στο Υπουργείο;

 8. Η φράση του Cipolla τα συνοψίζει όλα.

 9. ρανια says:

  Θα τους φαω ζωντανους αν τολμησουν να καταντήσουν..έτσι..την ήδη καταντημενη αυτή κωλοχώρα.Τα σκυλιά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ολων των φυσιολογικών (οχι ψυχασθενων) ανθρωπων να περιθάλπτονται από ΟΛΟΥΣ και να τους δινεται οτι καλυτερο μπορεί να δοθει…κάτι τετοιο δε θα περάσει..σκοτώνω διποδο σε τετοια τραγικα οπισθοδρομική και αλαζονικα σπισιστικη αποφαση..σκοτωνω πραγματικα

 10. Τους γραφουμε στα αρ****α μας κι ακομα πιο βαθια…. ας ερθουνε με οπισθεν να τους τα βαλουμε στο πατο τους.

  *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Antispam service cleantalk.org. ***

 11. ου να μου χαθειτε ντροπη σας ρεμαλια

 12. ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ says:

  AYTO ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !! ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !! ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ !!ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!! ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ???????? ΘΑ ΘΑΝΑΤΟΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ????????????????????????ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ !!! ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ !!! ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ !! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Thellotriam says:

  Σιγα μην παιρνουσατε το σχολιο μου, κολο φασιστακια

 14. α) οι δημοι θα τρωνε αβερτα μηνυσεις για οσα δεν καλυπτουν
  β) θα παω σιγουρα φυλακη

 15. Thellotriam says:

  Εντάξει κάνατε την επανάσταση σας η φωνή σας ακούστηκε είχατε την δημοσίοτητα σας γίνατε αφανείς ήρωες τώρα ΦΤΑΝΕΙ απλά φτάνει. Μας έχετε κάψει τα μυαλά όλοι οι ταχα φιλόζωοι, είστε κύνοφιλοι και μάλιστα παράλογα φανατισμένοι όχι φιλόζωοι, όποιος διαφωνεί μαζί σας τον ξεβαφτιζετε στα fb και τα youtube, αβαντάρετε καμένα άτομα να ανοίγουν αυτοκίνητα και να κλέβουν σκυλιά σαν ένα κατακάθι που αυτοαποκαλείται blade. Δεν ειναι το μιζων θέμα στην ελλαδιτσα τα σκυλιά μαζέψτε τα σπίτι σας δεν με νοιάζει υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν τους ανθρώπους πάνω απο τα σκυλιά δεν είδα κανέναν σας να σκοτίζεσαι που χιλιάδες άνθρωποι τρώνε απο τα σκουπίδια. Άντε χαλαρώστε ρε.

  • esy pou den kaneis tipota apthn allh den to boulwneis kalytera? mazepse olous osous trwne apta skoupidia pou les sto spiti sou k meta mila.

  • NicoleSketo says:

   Αυτη την καραμελα με την αδιαφορια των φιλοζωων που δεν νοιαζονται για τους ανθρωπους που πεινανε ποτε θα την κοψετε?επιθεση σε ανθρωπους κανεις αυτη τη στιγμη και ΔΕΝ ταιζεις ουτε τη μανα σου το πιθανοτερο.ο μονος λογος που μπαινετε σε φιλοζωικα sites απο τη στιγμη που ειστε αφιλοζωοι,ειναι το μισος.αλλιως απλα θα αδιαφορουσατε για το τι λεμε και τι κανουμε εμεις.οι ανθρωποι που η ψυχη τους ειναι αρκετα μεγαλη ωστε να χωραει αγαπη για αλλα ειδη και οχι μονο το δικο τους,εχουν χωρο για ολους.ανθρωποι σαν εσενα κοιτανε μονο τον κωλο τους και δεν ταιζουν ουτε ανθρωπους ουτε ζωα.κατα κανονα απλα πετανε φολες και προσπερνανε και τον ανθρωπο που τρωει απο τα σκουπιδια

   • πες τα Nicole γιατί έχει σιχαθεί η ψυχή μου τους υπεράνω που ξαφνικά νοιάστηκαν για τους άστεγους αλλά όταν περνάνε από δίπλα κλείνουν τη μύτη κ γυρνάνε απ’την άλλη. Γιατί αν είχαν μέσα τους την καλοσύνη και την αγάπη για να τους βοηθήσουν δε θα στρέφονταν ενάντια σε όσους κάνουν οποιουδήποτε είδους προσφορά.

   • αμα ξερατε να συμπεριφεροσασταν σωστα σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ θα ειχατε κερδισει την εμπιστοσυνη μας. παιξατε και χασατε! αντε γεια σας πολυ σας ανεχτηκαμε! που θελατε και κατοικον επισκεψη σε οποιον επαιρνε σκυλο απο σας. ποιοι νομιζετε οτι ειστε ρε αθλιοι?

 16. S.Lechonitis says:

  Distixos stin Ellada kanis enoo kivernisi endiaferthike sovara giafto to poli kafto k anthropino Thema.Ti bori na perimenis APO tin kenourgia kivernoparea ma tipota.Edo den eine se thesi na ftiaksoune mia lista tha endiarthoune gia ta zoa?

 17. Νίκος says:

  1) Καταρχάς λέει ψιθυρίζεται στους διαδρόμους της βουλής…
  2) Δεν το πιστεύω αυτό που γράφετε γιατί δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!!!
  3) Ποιός είναι αυτός που ακούει τους ψιθύρους και γράφει αυτά τα θέματα;
  Πρέπει να απευθύνεστε σε βλάκες που ότι θέλετε εσείς να παραπληροφορήσετε!!!
  4) Μήπως είναι πολιτικά παιχνίδια όλα αυτά;
  5) ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ!!!!

 18. Αυτό πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω… Έτσι όπως το πάνε, σε λίγο θα μας πουν ότι ισχύει και…αναδρομικά! Και όλοι εμείς που βρήκαμε τα ζωάκια μας στο δρόμο θα είμαστε ξαφνικά απ’ τη μια μέρα στην άλλη παράνομοι και εγκληματίες! Εγώ πάντως είμαι διατεθειμένη μέχρι και φυλακή να πάω για το σκύλο και τους γάτους μου. Δεν είμαι σίγουρη ότι θα το έκανα αυτό για πολλούς ανθρώπους…

 19. Και αν καταλήξουν σε μπ@@@έλο, φύλακες ή pet, τι σημαίνει αυτό; πέφτει η αξιοπρέπεια του σκύλου, ή εκεί δεν θα το προσέξουν, δεν θα το ταίσουν;
  Εγώ νομίζω εκεί θα βρούν περισσότερο αγάπη από μια μικροαστική οικογένεια με 2 τετραγωνικά μπαλκόνι.

  έλεος με τις στοχεύσεις και τις διαπομπέυσεις κατηγοριών ανθρώπων!

  Ζούμε σε μια κοινωνία με κάστες ή με σε μια κοινωνία δημοκρατική;

  • Τι λες ρε αρρωστε ηλιθιε,θα βρουν αγαπη απ’τους κτηνοβατες??Αντε αυτοκτονα να ησυχασεις να ξεβρωμισει και ο τοπος απο καρκινακια σαν εσενα και τους ομοιου σου μαλακα σαπιε!!

  • Georgia says:

   Afou to vlepeis etsi gt dn pas esu se ena mpourdelaki na se g*** ekei mesa? Tha pernas kalutera apo oti se ena diamerisma me tin mizeri zwi s.Akous ti les?OOOla ta zwa exoun aisthiseis..Mazi k tin aisthisi t ponou..Gia auto to logo theloume na ta prostatepsoume apo kati tipotenious san k esena..Akou ekei..Arwste

 20. Ελένη Καρασαββίδου says:

  Αν ισχύει είναι ΦΡΙΧΤΟ! ΜΠΡΑΒΟ για την αντίδραση!

 21. Εmi oikonomopolou says:

  Υπαρχη νομος και αποφασει του Αριου Παγου και λεει οτι επιβαλεται το ταισαμα τον αδεσποτων ζωον και ο υπουργος ειπε πριν λιγες μερες να εχει ενεργω δρασει και η αστυνομια. Μην γραφετε σαχλαμαρες .

  • Αναφέρεστε σε άλλο υπουργείο καθώς και στο άρθρο μας: Επιτρέπεται να ταΐζουµε αδέσποτα
   Το θέμα του ταϊσματος είναι κάπως διαφορετικό από το ότι τους κλέβουμε τα αδέσποτα. Όταν καταθέτονται νομοσχέδια «μικρής σημασίας» οι υπουργοί συνήθως πιάνονται απροετοίμαστοι. Όπως διαβάσατε στο άρθρο μας μέχρι και αντικατάσταση επιχειρήθηκε στο παρελθόν. Κάποιοι υπάλληλοι λύνουν και δένουν στα φιλοζωικά, δυστυχώς, πάνω από μια δεκαετία. Δεν είναι, λοιπόν, η πρώτη φορά. Λέτε η ομοσπονδία να κατέθεσε μήνυση για σαχλαμάρες;

 22. Chrissa Antoniadou says:

  Αν εγω θελω να ταιζω η να σωζω ζωακια ειναι δικαιωμα μου και δεν μπορει να μου το αφαιρεσει κανεις ανεγκεφαλος………..

Σχολιαστε