coronovirus -precautions


Γάτος συλλέκτριας υιοθετήθηκε μετά από 3 χρόνια αναμονής. 11 γάτες ακόμα περιμένουν.

Από την Κλειάννα Μαλαματίνα

aqua

Κακοποιήθηκε από «συλλέκτρια» ζώων, ανακαλύφθηκε πριν 3 χρόνια αλλά η ταλαιπωρία για τον Aqua τελειώνει, ευτυχώς, εδώ.

Ο γατούλης Aqua ζούσε με άλλες  γάτες στο σπίτι μίας συλλέκτριας*. Δεν λάμβανε καθόλου καλή φροντίδα, τροφή ή χάδια. Από την κόλαση, βρέθηκε στα χέρια της εθελοντικής ομάδας «Γάτες Φλοίσβου», που ανέλαβε να σώσει τις γάτες και να τους βρει οικογένειες που θα τις αγαπήσουν και θα τις φροντίζουν σωστά.

Οι «Γάτες Φλοίσβου» έμαθαν για το βρώμικο σπίτι όπου κρατούνταν οι αστείρωτες, ως τότε, γάτες το Νοέμβριο του 2012. Η συλλέκτρια δεν είχε εμφανιστεί στο σπίτι επί μία εβδομάδα και η ιδιοκτήτρια του οικήματος μπήκε μέσα με τη βοήθεια της αστυνομίας.

syllektria

Τότε ανακάλυψαν 32 ενήλικες γάτες. Οι περισσότερες ήταν θηλυκές,
σχετικά νεαρές, όλες αστείρωτες και υποσιτισμένες, κάποιες χρειάζονταν αντιβίωση και υπήρχαν και 5 γατάκια μικρής ηλικίας. Το σπίτι ήταν πολύ βρώμικο, με ούρα και ακαθαρσίες παντού. Δεν τηρούνταν βασικοί κανόνες υγιεινής (για παράδειγμα δεν υπήρχε αμμολεκάνη με άμμο για τις γατούλες) και τα ζώα αναπαράγονταν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να αυξάνονται συνεχώς.

Με πολύ κόπο και πολλά έξοδα, οι εθελοντές φρόντισαν τις γάτες, τις στείρωσαν, τους βρήκαν χώρο φιλοξενίας (στο Save a Greek Stray) και βρήκαν σπίτια για τις περισσότερες από αυτές.

Ένα από τα γατιά που διασώθηκαν ήταν ο αξιαγάπητος Aqua. Η αγγελία του είχε δημοσιευθεί και έμενε να βρεθεί ο άνθρωπος που θα ήθελε να του χαρίσει ένα σπίτι. Όμως δεν είχε ενδιαφερθεί κάποιος για αυτόν. Ο συμπαθητικός γατούλης χρειάστηκε να περιμένει τρία ολόκληρα χρόνια.

Πριν λίγες ημέρες ο Aqua έφτασε επιτέλους στο νέο του σπίτι, μετά από ένα μακρύ ταξίδι 12 ωρών. Πλέον έχει γίνει ένας χαδιάρης κατοικίδιος γάτος, που κοιμάται πάνω στο κρεβάτι.

Ακόμα 11 γάτες έχουν μείνει, από τις 37 συνολικά που διασώθηκαν. Οι εθελοντές ελπίζουν να σταθούν κι αυτές τυχερές. Ας βοηθήσουμε όλοι. Αν δεν μπορείτε να υιοθετήσετε κάποια από αυτές, απλά κοινοποιήστε.

διαφήμιση

Όποιος θέλει να υιοθετήσει μία «συλλεκτική» γατούλα μπορεί να επικοινωνήσει με το floisvoscats@gmail.com ή το 6944-539.442.

 

* Τι σημαίνει «συλλέκτης ζώων»;

Αυτή η προβληματική κατάσταση που αντίκρυσαν οι«Γάτες Φλοίσβου» και που βλέπουμε στις φωτογραφίες περιγράφεται διεθνώς ως συλλογή ζώων (animal hoarding). Συνδέεται με ψυχική ασθένεια. Ο συλλέκτης δεν μπορεί να προσφέρει στα ζώα του επαρκή φροντίδα και τροφή. Συνήθως του αρέσει να τα βλέπει να πληθαίνουν, για αυτό και δεν δέχεται να στειρωθούν. Θεωρεί ότι τα ζώα του είναι μια χαρά. Δεν αντιλαμβάνεται ότι τους κάνει κακό. Αντίθετα, μάλιστα, πιστεύει ότι τους προσφέρει σπίτι και αγάπη και ότι είναι φιλόζωος. Πιστεύει ότι αυτοί που θέλουν να του πάρουν τα ζώα, θα τους κάνουν κακό. Σε τέτοιες περιπτώσεις τόσο τα ζώα όσο και ο άνθρωπος χρήζουν άμεσης βοήθειας.

syllektria2

 

Διαβάστε επίσης

Εκτροφείς «της πίσω αυλής» υπάρχουν σε όλες τις γειτονιές. Πώς θα τους «κλείσουμε»;

Παζάρι του Σχιστού – Απαγορεύεται αλλά ποιος νοιάζεται;

Πώς πρέπει να αντιδράσετε αν γίνετε μάρτυρες κακοποίησης ή θανάτωσης ζώου

Η νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς

Επιτρέπεται να ταΐζουµε αδέσποτα;Σχολιαστε