ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ / Στα μάτια του σκύλου μας καθρεφτίζεται η σχέση μας – Σεμινάριο συμπεριφοράς & εκπαίδευσης σκύλου

Με την Μαίριλυν Πήτερς και τον Κώστα Μαρτίνη

14 Μαΐου 2017, 16:00 – 20:00 Hotel Stanley

 

Α. Επιλογή σκύλου  – Ανάλυση χαρακτήρα

Πώς επιλέγουμε σκύλο;  πρέπει να προσέξουμε;

Θα γνωρίσουμε όλα τα σύγχρονα τεστ αξιολόγησης και ανάλυσης χαρακτήρα σκύλου, όπως π.χ ψυχική ευαισθησία, επίπεδο διαχείρισης στρες,  έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την σωστή επιλογή του κατάλληλου σκύλου για μας, καθώς κάθε σκύλος είναι μοναδικός! Aυτόν τον μοναδικό χαρακτήρα μπορούμε να τον “αποκρυπτογραφήσουμε” και να τον αναλύσουμε…  Έτσι θα αποκτήσουμε έναν σκύλο που θα ταιριάζει στον δικό μας χαρακτήρα και στον δικό μας τρόπο ζωής. Με τα ίδια τεστ μπορούμε να αναλύσουμε και τον χαρακτήρα του σκύλου που ήδη έχουμε, να κατανοήσουμε καλύτερα την συμπεριφορά του, τι αισθάνεται και να επιλύσουμε  τυχόν προβλήματα συμπεριφοράς ή τυχόν προβλήματα εκπαίδευσης.

 

Β. Επικοινωνία

Μιλάμε την ίδια γλώσσα; Ανοιχτός διάλογος με τον σκύλο μου.

Για έναν δυνατό δεσμό, βασισμένο στην ενσυναίσθηση και την ανιδιοτελή αγάπη, η ανοιχτή και ξεκάθαρη επικοινωνία με τον σκύλο μας είναι το θεμέλιο. Σε αυτήν την σύνδεση βασίζεται και η μετέπειτα εκπαίδευση του, αλλά και η συμπεριφορά του γενικότερα στον ανθρώπινο κόσμο. Στο σεμινάριο αυτό θα έρθουμε πιο κοντά στα σκυλιά αναλύοντας την πολυδιάστατη γλώσσα τους. Θα αναλύσουμε τους πιο οικείους σε μας

τρόπους επικοινωνίας, όπως την γλώσσα του σώματος και αυτήν της όσφρησης.  Αλλά το πιο σημαντικό, θα τα γνωρίσουμε και από μια άλλη οπτική, ως ενεργειακά όντα. Κατανοώντας πως επικοινωνούν και πως αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους σε επίπεδο ενεργειακό,  έχουμε το κλειδί για να ανοίξουμε το κανάλι της επικοινωνίας και να πετύχουμε την απόλυτη αρμονία και ισορροπία μεταξύ μας.

 

Γ. Εκπαίδευση σκύλου

Πώς μπορούμε να πετύχουμε μια ισορροπημένη εκπαίδευση στον σκύλο μας;  

Ο συνδυασμός, των γνώσεων της ψυχολογίας του σκύλου, των τεκμηριωμένων θεωριών μάθησης,  του ενεργειακού παράγοντα και του κατάλληλου εκπαιδευτικού συστήματος, είναι τα κλειδιά αυτής της επιτυχίας.  Θα γνωρίσουμε την κλασική εξαρτημένη μάθηση , την συντελεστική εξαρτημένη μάθηση, την σπουδαιότητα του κινήτρου και τον σωστό τρόπο χρήσης του. Επίσης, την διαχείριση καταστάσεων που επιφέρουν στρες και την σπουδαιότητα μιας εκπαίδευσης που στηρίζεται στην προθυμία, την συγκέντρωση και την ηρεμία. Η εκπαίδευση ενός σκύλου είναι πολυσύνθετη και βασίζεται σε μια ισορροπημένη σχέση με τον σκύλο μας. Σε αυτή την σχέση θα “διαβάσουμε” τον σεβασμό  και το ισχυρό “δέσιμο”  (bonding) του σκύλου μας προς το πρόσωπό μας. Μέσα απο αυτή την σχέση “ανοίγει” ένας ουσιαστικός δίαυλος επικοινωνίας . Μια επικοινωνία που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στην ασφάλεια,  σε αυτό που αισθανόμαστε και εκπέμπουμε προς τον πιστό μας φίλο.

 

διαφήμιση

Δ. Επιθετικότητα

Τι συμβαίνει όταν η επικοινωνία με τον σκύλο μας καταρρέει;

Όταν η επικοινωνία του ανθρώπου με τον σκύλο καταρρέει, δυστυχώς η επιθετικότητα γίνεται μια πραγματικότητα. Η επιθετικότητα είναι ένα σύνθετο πρόβλημα συμπεριφοράς με σοβαρές επιπτώσεις για τον σκύλο και τον άνθρωπο, που κάποιες φορές μπορεί να στοιχίσει ακόμα και σε ζωές. Από την πλευρά του σκύλου είναι η νούμερο 1 αιτία ευθανασίας και εγκατάλειψης τους σε καταφύγια. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές το φταίξιμο πέφτει εξ ολοκλήρου στον σκύλο αντί να βαρύνει τον άνθρωπο που δημιούργησε αυτές τις συνθήκες με την αμέλεια του και την απαίδευτη συμπεριφορά του. Το παν στην πρόληψη λοιπόν είναι η γνώση. Στο σεμινάριο αυτό θα αναλύσουμε σφαιρικά όλες τις μορφές της επιθετικότητας, θα μάθουμε τις αιτίες της και τι πρέπει να κάνουμε προληπτικά από την πλευρά μας, έτσι ώστε να μεγαλώσουμε έναν σκύλο ισορροπημένο, αλλά και πως να την αντιμετωπίσουμε σε περίπτωση που εμφανιστεί.

 

Info

14 Μαΐου 2017
16:00 – 20:00, Hotel Stanley

Επικοινωνία: 6983 510 371 

Facebook Event

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαίριλυν Πήτερς και τον Κώστα Μαρτίνη.

 Σχολιαστε