Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω την κροτοφοβία του χωρίς εκπαιδευτή;

Απαντά η σύμβουλος συμπεριφοράς Marilyn Peters

Εσείς ρωτάτε, οι ειδικοί απαντούν.

bach boom

Ερώτηση: «Η σκυλίτσα μου είναι κροτοφοβική. Είναι κανίς-γκριφόν, τριών ετών, έχει κοινωνικοποιηθεί, συζεί με 4 άτομα και έναν γατούλη. Από μικρή φοβόταν τον θόρυβο της κατσαρόλας, αλλά από δύο ετών άρχισε να φοβάται τις βροντές και τα βεγγαλικά της Ανάστασης.

Πλέον, όταν ακούει αστραπές τρέμει σε σημείο να έχει σχεδόν σπασμούς. Έρχεται κοντά μας, την κρατάμε αγκαλιά σχεδόν μέχρι να πάψει να βρέχει και ύστερα για κάποιες μέρες κρύβεται κάτω από έπιπλα (αυτό δεν επηρεάζει την συμπεριφορά της στην βόλτα).

Παρατήρησα ότι οι φοβίες της μεγάλωσαν ύστερα από την επίθεση ενός βίαιου σκύλου που την δάγκωσε πέρυσι τα Χριστούγεννα. Ευτυχώς δεν έγινε επιθετική.

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω την κροτοφοβία της χωρίς εκπαιδευτή, καθώς δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα;»

marilyn Peters

Απαντά η σύμβουλος συμπεριφοράς Marilyn Peters

Θα σας πρότεινα να εισάγετε τα ανθοϊάμματα Bach στην ζωή της. Να της δίνετε ένα μείγμα (θα σας το φτιάξει φαρμακείο) με Mimulus σε συνδυασμό με το Star of Bethlehem. Δώστε της από το μείγμα 4 σταγόνες, 4 φορές την ημέρα. Μπορείτε να το βάλετε στη γλώσσα της ή να το στάξετε σε ένα μπισκότο.

διαφήμιση

Επιπλέον, πριν από κάθε καταιγίδα (αν φυσικά γνωρίζετε από πριν ότι θα έρθει) & από κάθε Ανάσταση μπορείτε να της δώστε 4 σταγόνες ανά ώρα από ένα άλλο ανθοΐαμα του Bach, το Rescue Remedy. Kατά την διάρκεια των αστραπών και των βροντών μπορείτε να της δίνετε 4 σταγόνες κάθε 15 λεπτά, πάλι κατευθείαν στη γλώσσα ή επάνω σε μπισκότο, μέχρι να ηρεμήσει.

Συμπεριφορικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να της φτιάξετε μια φωλίτσα για να μπαίνει. Προσέξτε, όσο την κρατάτε αγκαλιά, να μην επιβραβεύετε τον φόβο της με χάδια και εκδήλωση αγάπης. Πρέπει τη στιγμή που εκείνη που φοβάται να είστε όσο πιο ουδέτεροι και αποστασιοποιημένοι γίνεται καθώς με αυτόν τον τρόπο προβάλετε σιγουριά και αυτοπεποίθηση προς εκείνη. Διαβάστε σχετικά εδώ.

all 3 bach

 

Διαβάστε επίσης

Γεννιέται ένας σκύλος κροτοφοβικός; Ή μήπως γίνεται από τα λάθη μας και από κακές εμπειρίες;

Όταν οι κρότοι και τα μπουμπουνητά προκαλούν πανικό στο σκύλο μας

Η μεγάλη αξία της… αδιαφορίας για το σκύλο μας!

 



Σχολιαστε