Γνωρίζετε πότε θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο Cat-SPIRE στη χώρα μας;

Εσείς ρωτάτε, οι ειδικοί απαντούν.

allergic to cats

Ερώτηση: «Γνωρίζετε πότε θα έρθει το εμβόλιο Cat-SPIRE στη χώρα μας; Επίσης, αν γνωρίζετε το κόστος περίπου και αν θα καλύπτεται από ταμεία!»

Απαντά η κτηνίατρος Φέη Ζερβουδάκη:

Το Cat-SPIRE (Synthetic Peptide Immuno-Regulatory Epitopes/ Συνθετικά πεπτίδια ανοσορρυθμιστικών επιτόπων) δεν είναι ακριβώς εμβόλιο, αλλά μία μορφή ανοσοθεραπείας που στοχεύει στην απευαισθητοποίηση  των ανθρώπων που πάσχουν από αλλεργία στις γάτες.

Γενικά, η  ανοσοθεραπεία στην περίπτωση των αλλεργικών ατόμων  στοχεύει στη μείωση της αντίδρασης του οργανισμού σε αλλεργιογόνα στα οποία τα άτομα αυτά είναι ευαισθητοποιημένα, και για το λόγο αυτό ονομάζεται και απευαισθητοποίηση.

Στις πρώτες φάσεις των κλινικών δοκιμών το Cat-SPIRE φάνηκε να έχει καλά αποτελέσματα, ωστόσο πρόσφατες δημοσιεύσεις αναφέρουν ότι στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών το φάρμακο δεν έδωσε αποτελέσματα πολύ διαφορετικά από αυτά του placebo φαρμάκου. Η πρόσφατη αυτή εξέλιξη σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά πιθανό η ολοκλήρωση της παρασκευής του φαρμάκου αυτού και η επίσημη κυκλοφορία του να καθυστερήσει πολύ.

διαφήμιση

 

Διαβάστε επίσης

Λατρεύετε τις γάτες αλλά είστε αλλεργικοί; Έρχεται το εμβόλιο!

Βρέφη: Ο ύπνος με τα κατοικίδια, τα προστατεύει από το άσθμα και τις αλλεργίες

Έχεις αλλεργία στους τετράποδους; Δεν χρειάζεται να τους στερηθείς

Αλλεργικός στα ζώα; Διώξτε τις τρίχες κι όχι το σκύλο, ούτε τη γάτα!Σχολιαστε