Pee-llow™ (Επ. 8)

Από τη Λουίζα Κροντήρη

Για μαθήματα καλής γαταγωγής, πληροφορίες εντός. Μην ενοχλείτε Σαββατοκύριακα. Ο Μίμης διαλογίζεται.

Peelow www

«Θα σε πάρω να φύγουμε με όλη σου την προίκα». Αριστερά η pee-llow ετοιμάζεται να πάει στη μαμά μου. Ο Μίμης, πάλι, θα αναβάλει το ταξίδι του για αργότερα.

 

Ο γάτος που δεν ήθελα, όχι να το παινευτώ, αλλά έχει εξαιρετικό χαρακτήρα. Και το πιο ωραίο είναι ότι το αποδεικνύει σε ανύποπτο χρόνο. Εκεί που δεν το περιμένεις σου κάνει ένα δωράκι και χωρίς να το θέλεις –λέμε τώρα- τον αγαπάς ακόμα πιο πολύ!

 

Σκηνή 1η: Έκαστος εφ’ ω ετάχθη

Η καλή κοπέλα που μας βοηθάει να κρατάμε το σπίτι/γατοβασίλειο καθαρό έχει βαλθεί να σφουγγαρίζει.

Ο Μίμης με απόλυτη προσήλωση κυνηγάει την σφουγγαρίστρα.

Και εγώ την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια για τη δουλειά.

 

Σκηνή 2η: Μίμη μου, τη μαξιλάρα σου…

Γυρίζω το βράδυ στο σπίτι. Όλα μυρίζουν πάστρα και αστράφτουν από καθαριότητα. Ο Μίμης δεν έχει προλάβει να σπείρει παντού κόκκους άμμου και τρίχες –αν και για να είμαι ειλικρινής δεν πολυμαδάει.

Με υποδέχεται με τη γνωστή ζέση. Τρίβεται πάνω μου, γουργουρίζει, με ακολουθεί κατά πόδας. Ίσως λίγο παραπάνω από το κανονικό, αλλά δεν δίνω σημασία. Ώσπου πηγαίνει απηυδισμένος στη μαξιλάρα του και αμολάει μια κατρούλα χωρίς προηγούμενο! Και σε διάρκεια και σε ποσότητα… Πότισε η μαξιλάρα και άρχισε να τρέχει από κάτω. Μέσα σε λίγα λεπτά δημιουργήθηκε στο σαλόνι μας μία τεχνητή λίμνη.

«Μα… ο γάτος μου ποτέ δεν είχε θέμα με την τουαλέτα» σκέφτομαι έντρομη, φέρνοντας στο νου όλα όσα έχω διαβάσει για υποχόνδρια, δύστροπα ή υπερευαίσθητα γατιά και ανεύθυνους ιδιοκτήτες…*

«Τι είναι, αγόρι μου; Γιατί δεν πηγαίνεις στην άμμο σου;» τον ρωτάω όλο γλύκα δείχνοντας προς την αμμολεκάνη. Και τι βλέπω τότε; Η κοπέλα είχε τοποθετήσει κατά λάθος την κλειστή και με πορτάκι αμμολεκάνη του ανάποδα με αποτέλεσμα ο κάδος σκουπιδιών να φράζει τελείως την είσοδο.

Ο Μίμης κρατιόταν μια ολόκληρη μέρα. Περίμενε να γυρίσω σπίτι μπας και βάλω την αμμολεκάνη στη σωστή θέση. Κι όταν είδε κι απόειδε ότι δεν παίρνω χαμπάρι έδωσε στον εαυτό του το ελεύθερο να ξαλαφρώσει. Ακόμα και τότε όμως δεν πήγε να κατουρήσει όπου να ‘ναι. Πήγε στη μαξιλάρα του, που από τότε είναι γνωστή και ως pee-llow™.

διαφήμιση

 

Σκηνή 3η: Η θεία Όλγα ξέρει!

Μετά από ένα εκατομμύριο φιλιά –το κάτσιασα το γατί!-, άρχισα το καθάρισμα. Βάζω τη μαξιλάρα στο πλυντήριο και καταπιάνομαι με το σφουγγάρισμα. Την επόμενη μέρα, καθαρή και μοσχομυριστή η μαξιλάρα επέστρεψε στη θέση της. Ο Μίμης, όμως, ούτε που να την αγγίξει, πόσο μάλλον να κοιμηθεί σε αυτή. Και τότε ανέλαβε το βαρύ πυροβολικό. Μετά από δύο μπουκάλια ξύδι και δύο πλυντήρια η μαμά μου κατάφερε να διώξει ό,τι τελοσπάντων ανίχνευε η μύτη του Μίμη και έτσι –ευτυχώς, είναι και χαλεποί οι καιροί- δεν χρειάστηκε να αγοράσουμε νέο κρεβατάκι.

 

Συνεχίζεται…

 

*  Λέρωμα εκτός αμμολεκάνης; Γατοπροβλήματα υγείας και συμπεριφοράς; Δείτε εδώ την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη της γκουρού στη συμπεριφορά των ζώων, Σάρας Χιθ (Sarah Heath).

 

Περισσότερος Μίμης, ο γάτος που δεν ήθελα…

Ο εισβολέας της μιας σπιθαμής (Επεισ. 1)
Πιο ψηλά από όσο φαντάζεσαι (Επεισ. 2)
Ευτυχώς που δεν γαβγίζει! (Επεισ. 3)
Ευτυχώς που δεν γαβγίζει! – Μέρος 2ο (Επεισ. 4)
Ευτυχώς που δεν γαβγίζει! – Μέρος 3ο (Επεισ. 5)
Η μεγάλη απόδραση (Επεισ. 6)
Μεγαλώνει, μεγαλώνει γερά γατιά! (Επεισ. 7)
Μας ψεκάζουν! – Eποχική παρένθεση στις περιπέτειες του Μίμη

 

Διαβάστε επίσης

ΙΔΕΑ – Ποιο τύπο άμμου προτιμά η γάτα σας;

ΙΔΕΑ – Σώστε τις γλάστρες από τις γάτες

Άτακτο, ζημιάρικο γατάκι; Το βοηθάμε να κόψει 12 κακές συνήθειες.

 

Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com

Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.comΣχολιαστε