Στην Αμερική εκατομμύρια σκύλοι και γάτες υποβάλλονται κάθε χρόνο σε ευθανασία γιατί κάποιοι είναι ακόμα κατά της στείρωσης.

stray cats

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ASPCA, (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals – Αμερικανική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βίας κατά των Ζώων) για κάθε άτομο που γεννιέται στις ΗΠΑ, γεννιούνται επίσης 15 σκύλοι και 45 γάτες. Τα περισσότερα από αυτά τα ζώα δεν καταφέρνουν τελικά να βρουν σπίτι γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια για αυτά. Έτσι, εκατομμύρια ανεπιθύμητοι σκύλοι και γάτες υποβάλλονται σε ευθανασία στα καταφύγια ζώων κάθε χρόνο, σε εθνικό επίπεδο. Ο υπερπληθυσμός είναι πολύ χειρότερος στις γάτες από ό,τι είναι στους σκύλους.

Παρότι στη χώρα μας δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τα αδέσποτα, είναι λογικό να υποθέσουμε πως και στην Ελλάδα γεννιούνται κάθε χρόνο πολύ περισσότεροι σκύλοι και γάτες από ότι άνθρωποι. Με τη διαφορά ότι στη χώρα μας τα υγιή ζώα, ευτυχώς, απαγορεύεται να υποβάλλονται σε ευθανασία. Αλλά τότε όμως, πώς έχουμε την απαίτηση να μειωθούν τα αδέσποτα και ταυτόχρονα δηλώνουμε κατά της στείρωσης; Ακόμα κι αν υιοθετηθούν όλα τα αδέσποτα στην Ελλάδα σύντομα θα έχουν αντικατασταθεί στους δρόμους με νέα, και με το παραπάνω. Ο μόνος σίγουρος τρόπος ώστε να μη συμβάλλει το δικό μας ζώο στην αύξηση των άστεγων ζώων είναι να μη ζευγαρώσει. Αλήθεια, για τα αδέσποτα βλέπετε άλλη λύση εκτός από τη στείρωση;

 

Διαβάστε επίσης

Κάθε πότε μένει έγκυος η γάτα;

διαφήμιση

Ποιος έκοψε το αυτί στο γατί της γειτονιάς;

Είναι καλό οι γάτες να στειρώνονται

«Έχω λόγο που δεν τη στειρώνω»

Ψάχνετε τετράποδο σύντροφο; 59 Φιλοζωικά Σωματεία -ανά περιοχή- για να απευθυνθείτε στο πλησιέστερο!

 Σχολιαστε