Τρεις απλοί τρόποι για να κάνετε ευτυχισμένο το κατοικίδιό σας

από την Κλειάννα Μαλαματίνα

Πολλές φορές η καθημερινότητα μάς κουράζει, όμως υπάρχουν απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με το κατοικίδιό μας για να περάσουμε κι εμείς, αλλά και αυτό καλά.

JRT_with_Ball

Το να περνάμε χρόνο με το σκύλο ή τη γάτα μας ενδυναμώνει περισσότερο τη σχέση μας μαζί του και υπάρχουν απλοί και οικονομικοί τρόποι να κάνουμε τα κατοικίδιά μας χαρούμενα.

Για το σκύλο μας μία -μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη- βόλτα σε ένα όμορφο πάρκο, στο βουνό για πεζοπορία ή σε ένα πάρκο-καφέ κοινωνικοποίησης για σκύλους αρκεί για να τον κάνει χαρούμενο, όταν έχουμε χρόνο. Ακόμα, μπορούμε να παίξουμε μαζί του είτε με τα αγαπημένα του παιχνίδια είτε με ένα νέο που θα τον ενθουσιάσει, όπως π.χ. φρίσμπι. Αντίστοιχα, τη γάτα μας μπορεί να την ενθουσιάσει ένα νέο παιχνίδι, με φτερά ή catnip, ενώ σίγουρα θα την κάνει χαρούμενη το να ασχοληθούμε μαζί της και να παίξουμε με ένα ραβδάκι (teaser).

Ακόμα, μία ιδιαίτερη λιχουδιά είναι πάντα ευχάριστη έκπληξη για τα ζώα μας. Για παράδειγμα, μπορείτε να παγώσετε ένα γιαούρτι στη κατάψυξη και να το προσφέρετε μετά στο σκύλο σας. Είναι σίγουρο ότι θα ασχοληθεί για πολλές ώρες με το γευστικό του δώρο. Παρόμοια γευστική απόλαυση μπορείτε να προσφέρετε στη γατούλα σας, αν παγώσετε ζωμό κοτόπουλου ή ψαριού σε παγοθήκη (από το φαγητό που μαγειρέψατε) και της δώσετε μετά ένα παγάκι για να ασχοληθεί.

διαφήμιση

Swiffer sleep IMG_5744 www

Τέλος, το να περιποιηθούμε το ζώο μας βοηθά στην ενδυνάμωση του δεσμού μας και της επαφής μας μαζί του. Για παράδειγμα, το να καθαρίσουμε τα μάτια του και τα αυτιά του με ένα ειδικό μαντηλάκι, να κόψουμε τα νύχια του και να το βουρτσίσουμε καλά για να απομακρύνουμε νεκρές τρίχες μπορούν να είναι ευχάριστες εμπειρίες για το ζώο μας εφόσον βέβαια το κάνουμε συστηματικά, με υπομονή και συνοδεύεται με επιβράβευση, δηλαδή λιχουδιά.

swifferlaviΌσο για τις τρίχες που καταφέρνουν να δραπετεύουν όταν εμείς παίζουμε με το ζώο μας ή όταν απολαμβάνει τη λιχουδιά του και το βούρτσισμα, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Μπορείτε εύκολα να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό, με τα στεγνά πανάκια Swiffer που αιχμαλωτίζουν τις τρίχες από επιφάνειες και διάφορα σημεία. Χάρη στη τρισδιάστατη δομή τους απομακρύνουν τις τρίχες από τραπέζια, ράφια, γραφείο ή κομοδίνα. Μπορείτε ακόμα, να τα συνδυάσετε με τη σκούπα Swiffer που φτάνει εύκολα κάτω από το κρεβάτι και τους καναπέδες.

Επίσης, το μαγικό φτερό Swiffer βοηθά στο καθημερινό, χωρίς κόπο ξεσκόνισμα. Με τη κοντή λαβή, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε σκόνη και τρίχες από διάφορα μικροαντικείμενα, γωνίες και εσοχές ενώ με τη μακριά λαβή του μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε ψηλότερα σημεία, όπως φωτιστικά, κουρτινόξυλα κ.ά.

Αφιερώστε λοιπόν χρόνο και διάθεση στο να περνάτε καλά με το ζώο σας και όχι στο να καθαρίζετε…τρίχες!Σχολιαστε