6 σκέψεις που πρέπει να κάνεις πριν επιλέξεις αδέσποτο σκύλο

Ετοιμάζεσαι να υιοθετήσεις αδέσποτο; Διάβασε εδώ!

feat shelter-dog

Είναι μεγάλη απόφαση, που θα αλλάξει τη ζωή ολόκληρης της οικογένειας. Το ζήτημα είναι, όμως, να την αλλάξει προς το καλύτερο. Και να μην καταλήξουμε με έναν σκύλο – μεγάλο μπελά.

Η παρακάτω λίστα θα μας βοηθήσει να συγκρατήσουμε τα συναισθήματά μας και να παραμερίσουμε τον πρώτο ενθουσιασμό προκειμένου να επιλέξουμε, σοφά και ψύχραιμα, ένα ζώο που θα ταιριάζει με την οικογένεια, θα μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στις καθημερινές μας συνήθειες και θα ομορφύνει τη ζωή μας με την παρουσία του. Αυτό δεν είναι τελικά το ζητούμενο;

 

6 πράματα που πρέπει να τσεκάρεις ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που συναντάς έναν υποψήφιο τετράποδο σύντροφο

1
Μην ακούς την καρδιά σου! Βάλε το μυαλό σου πάνω από το συναίσθημα. Είναι πολλά τα ζώα που ψάχνουν σπίτι αλλά δεν κάνουν όλα για το δικό σου. Στόχος σου είναι η υιοθεσία να πάει καλά, χωρίς δράματα και επιστροφές. Επανέλαβε αυτή τη σκέψη πριν την επίσκεψη στο καταφύγιο ή τη συνάντηση με κάθε ζώο.

 

2
Σιγουρέψου ότι το ζώο που σκέφτεσαι να υιοθετήσεις ταιριάζει καλά με το σπίτι και με την οικογένεια. Αν υπάρχουν ήδη άλλοι συγκάτοικοι, δίποδοι και τετράποδοι (ή… φτερωτοί) θα πρέπει το νέο μέλος να τα πηγαίνει καλά και με καθέναν από αυτούς και αυτοί μαζί του.

 

3
Μελέτησε τα βασικά γνωρίσματα διαφορετικών φυλών σκύλων. Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που θα ήθελες να έχει ο νέος σου σκύλος; Δεν χρειάζεται να είναι καθαρόαιμος για να είναι παιχνιδιάρης, αθλητικός, φιλικός, προστατευτικός, κολυμβητής, συντροφικός, μικρόσωμος ή… όμορφος!

 

4
Σκέψου ποιοι είναι οι λόγοι που θες σκύλο και γιατί συγκεκριμένα αδέσποτο. Θες ένα ζώο που θα αράζει μαζί σου ατέλειωτες ώρες στον καναπέ ή κάποιο που θα σε παρασύρει σε μακρινές βόλτες και ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού; Αν ξέρεις από πριν πώς θες να είναι η ζωή μαζί του, θα σε βοηθήσει να διαλέξεις ένα σκύλο που να ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σου. Ίσως, πρέπει, όντως, να είναι κουτάβι, αλλά τη δεδομένη στιγμή πιθανώς να σου πάει καλύτερα ένα ώριμο ζώο. Μην αποκλείσεις εκ προοιμίου αυτή την περίπτωση. ΔΙΑΒΑΣΕ:  3 σημαντικοί λόγοι για να υιοθετήσω ενήλικο σκύλο

 

5
Μην υιοθετήσεις ένα σκύλο, πιστεύοντας ότι μπορείς να αλλάξεις το χαρακτήρα του. Πρέπει να μπορείς να συμβιώσεις με αυτό που θα πάρεις. Φυσικά, με υπομονή, μπόλικο χρόνο, τη βοήθεια εκπαιδευτή και «αμέτρητες επαναλήψεις» κάποια πράματα θα βελτιωθούν ΠΟΛΥ. Αλλά η φύση του ζώου ποτέ δεν θα αλλάξει.

 

διαφήμιση

6
Μη νομίζεις ότι πρέπει να επιλέξεις μόνος σου. Υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτές και κάποιοι ειδικοί συμπεριφοράς στη χώρα μας, πρόθυμοι να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο ζώο και μάλιστα αφιλοκερδώς.

 

Στην επιιλογή θα σε βοηθήσει πολύ το άρθρο: Ποιο ημίαιμο μας ταιριάζει;

Κατέληξες στο αδέσποτο που θα υιοθετήσεις;
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΣΠΙΤΙ ΔΙΑΒΑΣΕ: 9 Κανόνες για να προσαρμοστεί γρήγορα στο νέο περιβάλλον

 

Διάβασε επίσης

Πώς να επιλέξω ημίαιμο κουτάβι για τα παιδιά μου;

Κάθε ημίαιμο είναι μοναδικό, ένα όπως κανένα… (άλλο)!

3 σημαντικοί λόγοι για να υιοθετήσω ενήλικο σκύλο

Υιοθετώντας ενήλικο σκύλο

«Μαμά, θα μου πάρεις ένα ζωάκι;»

Είναι το παιδί σας έτοιμο για κατοικίδιο; Κι, εδώ που τα λέμε, είστε εσείς;

Φοβάται κάθε επαφή με τον έξω κόσμο και ειδικά τους άλλους σκύλους;

 

 Σχολιαστε