Εντυπωσιακή αρχή για τον Κυνοφιλικό Όμιλο Λαμίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Εθνική Έκθεση Μορφολογίας Καθαρόαιμων Σκύλων που διοργάνωσε την Κυριακή 11 Ιανουαρίου ο ΚΟΛ.

Photo courtesy of Anita Lopes Graca

Photo courtesy of Anita Lopes Graca

Με αλλαγές μέχρι και την τελευταία στιγμή λόγω της μεγάλης συμμετοχής, περισσότερα από 400 σκυλιά, αριθμός ρεκόρ για Εθνική Έκθεση και μάλιστα νεοσύστατου ομίλου, διεκδίκησαν μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους των καλύτερων.

Επτά διεθνείς κριτές, ο Ιταλός θρύλος της κυνοφιλίας Guido Vandoni, η Λετονή Rita Kadike-Skadina, o Σέρβος Milan Dosen, ο Κύπριος Κωνσταντίνος Ανδρέου και οι Έλληνες Βασίλης Ανδριανόπουλος, Παντελής Καπετανάκος και Δημήτρης Λυμπέρης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να ολοκληρωθεί η διοργάνωση ενώ η φωτογράφος Anita Lopes Graca απαθανάτισε τους μεγάλους νικητές.
Χωρίς τους δεκάδες εθελοντές, τους χορηγούς -Doca Hellas, Earthborn, Petalo Petshop- και το Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας, που φιλοξένησε την έκθεση, δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίησή της.

Μεγάλοι νικητές της έκθεσης ήταν:

1ος Poodle Toy Balthazar’s Dark Side for Aneesh Of Lei Ting
2oς West Highland Terrier Mitsiter Rea
3ος Afghan Hound Boogie nights Three Graces
4ος Dogo Canario Cape Fear Lunatic Dream

διαφήμιση

Info: Όλα τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν σύντομα στον επίσημο ιστότοπο του ομίλου, www.lamiadogsociety.gr.

kol_dt_photocrop

2 Σχολια

 1. Πιστεύω ότι δεδομένης της κατάστασης των αδέσποτων στην χώρα μας δεν θα έπρεπε να προωθείτε τόσο τις ράτσες…

  • Είναι πολύ σημαντικό όταν αποφασίζει κάποιος ότι θα πάρει καθαρόαιμο:
   1) να το κάνει για τους σωστούς λόγους και όχι επειδή είναι «της μόδας»,
   2) να ενημερώνεται για τα υπέρ και τα κατά της φυλής που «του αρέσει» και που νομίζει ότι του ταιριάζει
   3) να ξέρει ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ το ζωάκι και από πού όχι!
   Τα αδέσποτα ΔΕΝ γεννιούνται στους δρόμους και ΔΕΝ είναι όλα ημίαιμα. Υπάρχουν ανάμεσά τους πολλά καθαρόαιμα ζώα που αποκτήθηκαν για λάθος λόγους, από ακατάλληλα αφεντικά. Αυτό που εμείς, στις ΤΡΙΧΕΣ, προσπαθούμε να προάγουμε είναι την ΥΠΕΥΘΥΝΗ αναδοχή, είτε το ζώο έχει αγοραστεί είτε έχει υιοθετηθεί. Γιατί στην τελική, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είναι ευτυχισμένοι οι τετράποδοι. Απλά, συνήθως είναι πιο ευτυχισμένοι όταν τα «αφεντικά» τους είναι ικανοποιημένα από την επιλογή που έκαναν – δηλαδή, όταν το ζώο ταιριάζει με τη ζωή και τις προσδοκίες τους. Η επιλεκτική εκτροφή καθαρόαιμων ζώων μπορεί, σε μεγάλο βαθμό, να «εγγυηθεί» για αυτά τα ειδικά χαρακτηριστικά που ίσως κάποιος να αποζητεί, για τους σωστούς λόγους, από τον τετράποδό του, όπως ζητήματα συμπεριφοράς, μεγέθους, αναγκών εκτόνωσης. Και έτσι να επιτευχθεί μια ισορροπημένη, ευτυχισμένη σχέση. Και αν είναι χαρούμενοι με τον καθαρόαιμο σκύλο τους, πού ξέρεις, μπορεί σύντομα να αποκτήσουν και δεύτερο και αυτός να είναι ένα αδέσποτο (ημίαιμο ή καθαρόαιμο)!
   Διάβασε το αφιέρωμά μας στα ημίαιμα εδώ: Κάθε ημίαιμο είναι μοναδικό, ένα όπως κανένα… (άλλο)!
   Επίσης, πώς να επιλέξεις ημίαιμο σύντροφο, εδώ.

Σχολιαστε