Το πολυχρηστικό λαστιχένιο βουρτσάκι

Από την groomer Φλώρα Σαρτζετάκη

Προορίζεται για τα κοντά τριχώματα αλλά κάνει πολύ περισσότερα. Σας προτείνουμε χρήσεις για όλους τους τύπους τριχώματος και ακόμα για τα... έπιπλά σας!

Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com

Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com

Ίσως κάποτε το δοκιμάσατε για να βουρτσίσετε το στεγνό τρίχωμα του ζώου σας και απογοητευθήκατε. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν ήταν η κατάλληλη βούρτσα για τη συγκεκριμένη γούνα. Αυτό που πιθανώς δεν γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να το χρησιμοποιήσετε. Δοκιμάστε τους και θα το λατρέψετε!

shutterstock_34729990www

Μας εξηγεί η groomer Φλώρα Σαρτζετάκη

Το λαστιχένιο βουρτσάκι δεν είναι μόνο ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για την περιποίηση μόνο του ζώου μας (εκτός αν έχει μακρύ μεταξένιο τρίχωμα, οπότε δεν ενδείκνυται η χρήση της), αλλά και των ρούχων και των επίπλων.

Μας λύνει τα χέρια σε ποικιλία περιστάσεων:

1. Στο λούσιμο του σκύλου και της γάτας βοηθάει να εισχωρήσει το σαμπουάν βαθύτερα και, κάνοντας μασάζ, να αφαιρείται η νεκρή τρίχα και να γίνεται πιο γρήγορο και αποτελεσματικό το σαπούνισμα. Ιδανική για σκύλους όπως Γκόλντεν Ριτρίβερ, Χάσκι, Λαμπραντόρ, Κόκερ και γάτες όπως η Βρετανική Κοντότριχη και η Βεγγάλης.
Προσοχή: ∆εν τη χρησιμοποιούμε σε σκυλάκια με μεταξένιο τρίχωμα και μονό μανδύα, όπως είναι τα Μαλτέζ, Γιορκσάιρ Τεριέ, Σιχ Τζου, και σε γατούλες όπως είναι η Περσίας και η Μέιν Κουν.

2. Στο χτένισμα για την αφαίρεση της νεκρής τρίχας. Αφαιρεί και τις πιο μικρές τρίχες, ακόμη και από τη μουσούδα του ζώου. Αν τη χρησιμοποιείτε τακτικά, θα εντυπωσιαστείτε από τη μείωση του μαδήματος. Ιδανική για Λαμπραντόρ, Μπιγκλ, Παγκ και για γάτες με τρίχωμα σαν αυτό της Σιάμ ή της Βεγγάλης.

3. Ιδανική για να του κάνουμε μασάζ καθώς το χτενίζουμε. ∆ιεγείρουμε τα φυσικά έλαια στο δέρμα του, με αποτέλεσμα ένα πιο γυαλιστερό και υγιές τρίχωμα. Κάνει και για ζώα με κοντό τρίχωμα.

4. Στην αφαίρεση της τρίχας των ζώων από τα ρούχα και τα έπιπλα. Οπως ηλεκτρίζει και μαγνητίζει το τρίχωμα από το ζώο, το ίδιο κάνει και από τα ρούχα και τα έπιπλα. Χρησιμοποιήστε τη στεγνή ή, ακόμη καλύτερα, ελαφρώς βρεγμένη.

 

διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Άνοιξη και κούρεμα γουλί; Καλύτερα όχι!

Νερό στα αυτιά;

Να αφαιρώ τις τρίχες από τα αυτιά του σκύλου μου για να προλάβω την ωτίτιδα;

Μυρίζει… σκυλίλα;

Πάμε παραλία, διατηρώντας το τρίχωμα και τα πατουσάκια του σε άριστη κατάσταση.

Σκασμένη ή ξεφλουδισμένη μύτη;

Στεγνό καθάρισμα, για όταν πρέπει αλλά δεν κάνει (ή δεν αντέχετε) να πλυθεί!

Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com

Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com

 Σχολιαστε