ΙΔΕΑ: Ο κορωνοϊός σε έκλεισε μέσα; Ευκαιρία να βρεις τον ιδανικό σύντροφο!

Από την Κλέα Μοριανού

διαφήμιση

Το “μένουμε σπίτι” επηρεάζει πολύ τα αδέσποτα ζώα, ακόμα και αυτά που βρίσκονται σε καταφύγιο, καθώς δυσκολεύει τη φροντίδα τους και μειώνει πολύ τις πιθανότητες να υιοθετηθούν. Παλαιότερα ήταν η βροχή που μας κρατούσε μέσα. Κανείς δεν είχε όρεξη να βγει από το στεγνό, ζεστό σπίτι, να βραχεί και να γεμίσει λάσπες κατά τη βόλτα του στο καταφύγιο. Τώρα δεν επιτρέπεται καν. Μπορεί ο κορωνοϊός να μας έκλεισε μέσα, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να ξοδέψουμε κάποιο από το  χρόνο της απομόνωσης για να ζυγίσουμε τα υπερ και τα κατά της υιοθεσίας ενός ζώου και να προετοιμάσουμε την κατάσταση· να σκεφτούμε αν χωράει ένας [ακόμα] τετράποδος στη ζωή μας και να ψάξουμε για αυτόν που καλύτερα ταιριάζει στην οικογένεια και στην καθημερινότητά μας. Πόσο συμβατός είναι με τα άλλα μέλη, πόσο δραστήριος ή απαιτητικός, πόσο μας πειράζει να είναι μεγαλούτσικος σε μέγεθος ή/και ηλικία ή να έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως μόνο ένα (ή κανένα) μάτι, τρία πόδια ή άλλα προβλήματα υγείας.
Αλλά, ακόμα κι αν δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσουμε έναν σκύλο ή μια γάτα, μπορούμε να βοηθήσουμε να αποκτήσουν σπίτια περισσότερα αδέσποτα, κοινοποιώντας σε φίλους και γνωστούς τα σχετικά ποστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλά πολλά like & share. Κάθε αντίδραση σε facebook, instagram, twitter φέρνει τα ζώα που ψάχνουν σπίτι πιο κοντά στην απόκτηση μιας παντοτινής οικογένειας, καθώς αυξάνει τις αναδημοσιεύσεις της αγγελίας τους.
Η αλλαγή πολιτικής του facebook, τον Ιανουάριο του 2018 (αλλαγή του αλγόριθμου για τον τρόπο που προωθεί οργανικά νέα) δυστυχώς, επηρέασε δραματικά τη δημοσιοποίηση των αγγελιών από φιλοζωικές σελίδες. Για αυτό επιμένουμε (και γινόμαστε κουραστικοί), κάθε like & share μετράει, πλέον, ακόμα περισσότερο προκειμένου να βρουν περισσότερα ζώα οικογένειες!
Στη νέα καθημερινότητα της κοινωνικής απομόνωσης, που πιθανότατα ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο, μερικά like παραπάνω δεν είναι πρόβλημα για μας…
Δες αν η οικογένεια είναι έτοιμη:
Πώς θα επιλέξεις;
Πού να ψάξεις;
Ή επισκέψου διαδικτυακά το σωματείο της περιοχής σου!
Αν ακόμα δεν είσαι φίλος/η μας σε… όλα (!) τα κοινωνικά μέσα, γίνε τώρα! 🙂

Διάβασε επίσης

Σχολιαστε