Η γλύκα και το «τέρας»

Από την Κλειάννα Μαλαματίνα

1 μικρούλα & 1 Ντόμπερμαν = 1 σχέση όνειρο

cutie

Ανακάλυψα το instagram της μαμάς της Σιένα (η cutie της υπόθεσης) πριν λίγους μήνες και δεν μπορούσα να ξεκολλήσω από τις φωτογραφίες τους. Ένα πανέμορφο παιδί, ένα υπέροχο Ντόμπερμαν (το… τέρας, beast) και μία αρμονική σχέση. Στις βόλτες, στο καθιστικό τους, στα ταξίδια, στη θάλασσα, όπου και αν είναι τραβηγμένη η κάθε φωτογραφία βλέπεις το σκυλί να κοιτά με λατρεία την μικρή του φίλη.

Ο σκύλος, ονόματι Βούδας, είναι πραγματικά ο φύλακας άγγελος της μικρής. Στα video που ανεβάζει η μαμά της φαίνεται πόσο προσεκτικά κινείται ο Βούδας γύρω από τη μικρή Σιένα, πόσο ήρεμα περπατά όταν τον κρατά από το λουρί, πόσο γλυκός είναι όταν είναι ξαπλωμένοι στον καναπέ ή στο κρεβάτι, πόσο στοργικά την κοιτάζει όταν είναι στο αυτοκίνητο και την πάνε σχολείο.

cutie4

Η μικρή διαβάζει και ο σκύλος είναι πάνω της.

Η μικρή παίζει και ο σκύλος ακουμπά την πλάτη του στη δική της, όσο αυτή κάθεται στο χαλί.

Η μικρή «μαγειρεύει» και ο σκύλος είναι πάντα δίπλα της στην κουζίνα.

Η μικρή κοιμάται και ο σκύλος την ακουμπά με το πόδι του, σα να την αγκαλιάζει.

Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν την υπέροχη αυτή σχέση. Ένα ευτυχισμένο, ισορροπημένο, καλά κοινωνικοποιημένο σκυλί, μέλος της οικογένειάς του, όπως θα πρεπε να είναι κάθε κατοικίδιο και ένα τυχερό παιδί που γνωρίζει την αφοσίωση και την αγάπη του σκύλου από μικρή ηλικία, μεγαλώνοντας με αυτοπεποίθηση και σεβασμό προς τα άλλα πλάσματα.

Τυχερό παιδί!

cutie3

Αυτό όμως που αγαπώ ακόμα περισσότερο σε αυτές τις φωτογραφίες, είναι η υπευθυνότητα που δείχνει η μητέρα. Ανεβάζοντας για παράδειγμα φωτογραφία με τη μικρή να ταϊζει παρηγορητικά τον Βούδα μετά τη στείρωσή του μας δείχνει πώς όταν έχεις σκύλο ράτσας δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον ζευγαρώσεις, όσο όμορφος κι αν είναι.

Επίσης, σε μία άλλη φωτογραφία δείχνει το δεύτερο σκυλάκι τους, ένα υιοθετημένο Τσιουάουα που πήραν από καταφύγιο αδέσποτων, να απλώνεται στην πλάτη του «τέρατος».

cutie2

διαφήμιση

Μα πάνω απ όλα αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν πώς τα Ντόμπερμαν δεν είναι άγρια, δεν είναι κακά, δεν «τρελλαίνονται», όπως πολλοί νομίζουν. Είναι ευαίσθητα, στοργικά και πολύ χαδιάρικα και  μάλιστα δένονται με μαγικό τρόπο με τα παιδιά. Αρκεί να τα μεγαλώσεις σωστά (και τα δυο).

cutie5

Ο Βούδας καταρρίπτει το μύθο του «μάτσο» Ντόμπερμαν που είναι φύλακας και άγριος επειδή έχει, απλά, κομμένα αυτιά. Ο Βούδας είναι ισότιμο μέλος της οικογένειάς του, ακόμα και αν έχει 4 πόδια.

Περισσότερη… γλύκα & «τέρας» στη σελίδα τους στο facebook: Cutie and the Beast ή στο instagram.

 

Δείτε το Βούδα να γαργαλάει την Σιένα

 

Διαβάστε επίσης

Ένα παιδί & ένα κουτάβι μεγαλώνουν μαζί, στον ύπνο τους!

Παιδιά και σκυλιά μαθαίνουν παίζοντας

Πώς να επιλέξω ημίαιμο κουτάβι για τα παιδιά μου;

Παιδιά! Αγαπάμε τους σκύλους και παραμένουμε ασφαλείς.

 

 3 Σχολια

  1. Aλέξανδρος says:

    Ωραίες οι φωτογραφίες,αλλα το doberman έχει κομμένα αυτιά.Πόσο φιλόζωοι είναι άραγε αυτοί που του τα κόψανε;

Σχολιαστε