Η Μαδρίτη απαγόρευσε την ευθανασία των αδέσποτων ζώων

Τον περασμένο Μάρτιο το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης ψήφισε ένα νόμο ιστορικής σημασίας, που απαγορεύει τη θανάτωση των αδέσποτων ζώων.

madrid

Σύμφωνα με το νέο νόμο, τόσο η εγκατάλειψη όσο και η ευθανασία των σκύλων χωρίς σπίτι είναι παράνομη πλέον στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Μάλιστα όλα τα πολιτικά κόμματα αποφάσισαν ομόφωνα το παραπάνω.

Η οργάνωση El Refugio πάλεψε για 19 ολόκληρα χρόνια, ζητώντας από τη Μαδρίτη και τις γύρω περιοχές να μην εφαρμόζουν ευθανασία στα αδέσποτα σκυλιά. Και τελικά κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο.

Με το σύνθημα La Muerte, Ha Muerto (Ο θάνατος είναι νεκρός), οι φιλόζωοι πανηγυρίζουν για την απαγόρευση της ευθανασίας στην Μαδρίτη. Δυστυχώς, κάποιες χώρες, ανάλογα με τη νομοθεσία τους και τη φύση των καταφυγίων τους (kill/no-kill shelters), θανατώνουν ακόμα τα αδέσποτα, εγκαταλελειμμένα ζώα αν δεν υιοθετηθούν μετά από ένα διάστημα κάποιων ημερών. Ευτυχώς, στη χώρα μας δεν επιτρέπεται η ευθανασία σε υγιή ζώα. Γι΄ αυτό, είναι ακόμα πιο σημαντικό, ως λύση για τη μείωση των αδέσποτων, να υιοθετούμε ζώα από σωματεία (αντί να αγοράζουμε), να μην εγκαταλείπουμε το ζώο μας και να μην επιβαρύνουμε τον υπάρχοντα πληθυσμό με τις γέννες του.

 

διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Πώς η Ολλανδία κατάφερε να μην έχει αδέσποτα σκυλιά;

Aπό πού είναι καλύτερα να πάρει κανείς σκυλάκι; Από φιλοζωική ή από pet shop;

Ψάχνετε τετράποδο σύντροφο; 62 Φιλοζωικά Σωματεία -ανά περιοχή- για να απευθυνθείτε στο πλησιέστερο!

Γιατί ένα pet shop αντικατέστησε, μυστικά, τα ζώα προς πώληση με αδέσποτα;

«Αποφάσισα. Πλύση εγκεφάλου, για να μην αγοράζετε ζώα από Pet Shops.»

 1 Σχολιο

  1. https://www.pfpo.gr/oxi-stis-euthanasies-ugion-adespoton-zoon-psifizoume/
    AS ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΥΓΙΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ Κ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΔΗ -ΣΕΡΡΕΣ-ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ!!

Σχολιαστε