coronovirus -precautions


Μάρκαραν με πυρωμένο σίδερο δύο ανθρώπους για όσα, αντίστοιχα, τραβάνε τα ζώα

Το branding έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης και διαρκούς υπενθύμισης των δεινών που βιώνουν τα ζώα, στα χέρια των ανθρώπων.

life

Στα πλαίσια της δράσης «Σεβάσου τη Ζωή-Respect Life», 2 μέλη του «269life Greece» μάρκαραν με πυρωμένο σίδερο τον αριθμό 269 στο σώμα τους, στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος, στις 26 Σεπτεμβρίου.

Αποτύπωσαν στο σώμα τους τον αριθμό «269» – τον αριθμό που επέλεξε η βιομηχανία γάλακτος να δώσει σε μια αγελάδα, ώστε να την μετατρέψει σε ένα από τα 150 δισεκατομμύρια ανώνυμα, απρόσωπα θύματα, τα σώματα των οποίων χρησιμοποιούν οι άνθρωποι εξαιτίας του εγωισμού, της αδιαφορίας και της απληστίας τους.

Ο λόγος που ώθησε τους δύο ακτιβιστές να προβούν σε αυτή την πράξη περιγράφεται στην παρακάτω δήλωσή τους:

«Το μαρκάρισμα του αριθμού 269 και η απαθανάτιση της ανώνυμης αυτής αγελάδας στο σώμα μας είναι για εμάς μια πράξη αλληλεγγύης και διαρκούς υπενθύμισης των δεινών που βιώνουν τα ζώα στα χέρια των ανθρώπων.

Ελπίζουμε να καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να του δημιουργήσουμε συμπόνια για όλα αυτά τα φοβισμένα και βασανισμένα ζώα που τα ουρλιαχτά του φόβου και του πόνου τους ακούγονται μόνο μέσα στους αιματοβαμμένους τοίχους των σφαγείων.

Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον πόνο και αν η ανθρωπότητα έχει μια πιθανότητα να επιβιώσει και να εξελιχθεί, θα πρέπει να αποδεχτούμε πως το να καταπιέζουμε τον αδύναμο (ανεξάρτητα αν η αιτία είναι το γένος, η φυλή ή το είδος) στερείται κάθε λογικής και στοιχειώδους ευαισθησίας απέναντι σε αυτούς που αισθάνονται τον πόνο όπως και εμείς.

Η κατευθυντήρια αρχή του κινήματός μας είναι η ανυποχώρητη απαίτηση για την απελευθέρωση των ζώων. Δεν υπάρχει κλουβί αρκετά μεγάλο, ούτε λεπίδα αρκετά αιχμηρή που να μπορεί να δικαιολογήσει οποιαδήποτε βιομηχανία εκμετάλλευσης ζωών. Είναι μια απαραίτητη προσδοκία που έχουμε ως είδος, εξελισσόμενοι πέρα από την ψεύτικη ιδεολογία ότι ο άνθρωπος είναι διαφορετικό και ανώτερο είδος σε σχέση με τα άλλα ζώα σε αυτόν τον πλανήτη. Η εκμετάλλευση των άλλων ζώων από το είδος μας είναι σε πλήρη αντίθεση με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας – ως μέρος μιας προοδευτικής, δίκαιης και ηθικής κοινωνίας.

Ακολουθούμε το ίδιο πεπατημένο μονοπάτι, με πολλές άλλες ομάδες που στερούνται τα δικαιώματά τους, αλλά το δικό μας ταξίδι είναι πολύ πιο δύσκολο, καθώς πρέπει να αγωνιστούμε για την ελευθερία των άλλων και όχι της δική μας.

Αυτό που θέλουμε είναι οι καταναλωτές να συνειδητοποιήσουν το πραγματικό κόστος των επιλογών τους, που δεν είναι άλλο από τις ζωές των ζώων. Να αλλάξουν τις καθημερινές τους συνήθειες και να σταματήσουν να στηρίζουν τον κύκλο βίας ενάντια στα ζώα. Να ανοίξουν τα μάτια τους στην αδικία και να την τερματίσουν..

Ακολουθεί το video από το branding:

 

διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Το χρώμα της γούνας είναι πάντα το κόκκινο

ΣΤΟΠ στην αιχμαλωσία των δελφινιών

Τα δελφίνια δεν «εκπαιδεύουν», απλώς παιδεύονται, κύριε υπουργέ!

Η φωνή τους εκφράζει τα ζώα του πλανήτη

Πετάει ο…ρινόκερος; Πετάει, για να σωθεί!

Πέθανε στις ΗΠΑ ο Φοίβος, ο τίγρης που είχε διασωθεί από τα Τρίκαλα

Κομοτηνή: Ένα σχολικό γεμάτο άγρια ζώα

Μια Ελληνίδα είναι η «φωνή για τα ζώα» του Λος Άντζελες

Ένα λιοντάρι πατά για πρώτη φορά σε χορτάρι

Τα πουλιά ανήκουν στη φύση, όχι σε πλαστικά μπουκάλια

 

 

 

 Σχολιαστε