Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του πιτ μπουλ στη Θεσσαλονίκη

Μήνυση τόσο για τις σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν σε πολίτες όσο και για το θάνατο του σκύλου στη Θεσσαλονίκη θα καταθέσει η Π.Φ.Π.Ο.

thess

Η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) καταγγέλλει:

«Χρειάστηκαν μόνο δύο 24ωρα για να επαληθευτεί το φιάσκο στο περιστατικό με το «μανιασμένο» Πίτμπουλ στην Θεσσαλονίκη, τα επιλεκτικά τηλεοπτικά πλάνα, η κίτρινη δημοσιογραφία και η στοχοποίηση κατά την προσφιλή στάση μεγάλης μερίδας δημοσιογράφων των ζώων αντί του ενός και μοναδικού υπεύθυνου, του ανθρώπου.

Επώνυμα, πλέον, αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την στάση εκείνων, των μανιασμένων πολιτών και αστυνομικών, που με τις πράξεις ή παραλείψεις τους συνετέλεσαν τα μέγιστα στον τραυματισμό των συνανθρώπων μας και στον άδικο θάνατο του ζώου.

Πράξεις και παραλείψεις που εξώθησαν το σκυλί να αμυνθεί, όπως θα έκανε το κάθε έμβιο – και ο άνθρωπος μεταξύ αυτών – όταν το κακοποιούν ανηλεώς.

Σύμφωνα λοιπόν με τον μάρτυρα επρόκειτο για ένα μη επικίνδυνο σκυλί, το οποίο προφανώς ήταν φοβισμένο και σοκαρισμένο είτε από την πρόσφατη εγκατάλειψή του είτε από το γεγονός ότι ξέφυγε της επιμέλειας του κηδεμόνα του, και αναζήτησε ανθρώπινη βοήθεια και προστασία. Αντί αυτής, κάποιοι από το πλυντήριο αυτοκίνητων άρχισαν να το καταβρέχουν με το πιεστικό, το σκυλί άρχισε να εκνευρίζεται και ενώ περαστικοί προσπάθησαν να το ηρεμήσουν κατέφθασαν και οι αστυνομικοί που άρχισαν πλέον να το χτυπούν με τα γκλόμπς και τρέλαναν το ζώο με αποτέλεσμα τα όσα επακολούθησαν.

Η Ομοσπονδία μας πρόκειται άμεσα να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου που με τις πράξεις ή παραλείψεις τους συνετέλεσαν στην πρόκληση σωματικών βλαβών σε συνανθρώπους μας αλλά και στον άδικο και κάτω από απαράδεκτες συνθήκες θάνατο του συγκεκριμένου σκυλιού.

Άραγε η Πολιτεία θα αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της απέναντι στην μάστιγα της εγκατάλειψης χιλιάδων κατοικίδιων και στις πέραν πάσης πλέον λογικής ανεξέλεγκτες γεννήσεις των δεσποζόμενων ζώων;

Θα πάψουν επιτελούς να στοχοποιούν τα ζώα και να αρχίσουν να στοχοποιούν τις εγκληματικές συμπεριφορές των ανθρώπων εις βάρος των ζώων;

Αν και η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία η μέχρι σήμερα διαχρονικά στάση της πολιτείας με την πλήρη σχεδόν αδιαφορία της, την άρνησή της να λάβει γενναία μέτρα και αποφάσεις ώστε να σταματήσουν οι αθρόες εγκαταλείψεις και γεννήσεις, δεν μας κάνει να αισιοδοξούμε.

διαφήμιση

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η νέα κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει με άλλο πνεύμα και με μια ριζοσπαστική αριστερή αντίληψη την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων.»

 

Διαβάστε επίσης

Φίλοι μέχρι τέλους

Έρχεται το τέλος της φιλοζωίας στην Ελλάδα

Οι φιλόζωοι ευχαριστούν τον υπουργό που δεν τους κλείνει στη φυλακή… ακόμα!

Ερώτηση στη βουλή για το μέλλον της φιλοζωίας στην Ελλάδα, μετά το δημοσίευμα στις ΤΡΙΧΕΣ.

Σχόλια των φιλοζωικών σωματείων στην απάντηση του Υπουργού κ. Αποστόλου προς τον βουλευτή κ. Αμυρά

Εισαγγελική έρευνα για να τιμωρηθούν όσοι κατασυκοφαντούν το έργο των εθελοντών φιλόζωων

 Σχολιαστε