coronovirus -precautions


Pedigree® Dentastix® – Η απόλαυση που φροντίζει καθημερινά τα δόντια τους

Πώς γίνεται μια τόσο νόστιμη λιχουδιά να βοηθά στην καλή υγεία των δοντιών του σκύλου;

dentastix3a new

Τα δόντια έχουν για τους σκύλους έναν πολύ πιο σημαντικό ρόλο από ότι για εμάς. Τα χρησιμοποιούν βέβαια για να φάνε, αλλά κυρίως τους είναι απαραίτητα και για τόσες άλλες λειτουργίες: για να κουβαλούν, να τραβούν, να παίζουν. Τα δόντια είναι για αυτούς τόσο σημαντικά όσο είναι τα χέρια για τον άνθρωπο.

Επειδή χρησιμοποιούν το στόμα τους τόσο πολύ, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί υγιές.

 

Για να διατηρηθούν τα δόντια του σκύλου γερά & υγιή:

Α. Είναι σημαντικό να του δίνουμε παιχνίδια και τροφές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν. Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι σκύλοι ενθουσιάζονται όταν τους πετάμε οτιδήποτε και τρέχουν αμέσως να το φέρουν και να το μασήσουν χωρίς να εξετάσουν αν είναι κατάλληλο για τα δόντια τους. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι τα κόκαλα, οι πέτρες, τα κλαδιά, τα φρίσμπι, αλλά ακόμα και ειδικά οδοντικά παιχνίδια από νάιλον ή οι μπάλες του τένις αποτελούν συνήθεις αιτίες βλάβης των δοντιών και των ούλων.

Β. Η πλάκα πρέπει να αφαιρείται τακτικά από τα δόντια του, ιδανικά πριν προλάβει να μετατραπεί σε πέτρα. Όπως ακριβώς και στη στοματική φροντίδα του ανθρώπου, η καλύτερη μέθοδος για την αφαίρεση της πλάκας είναι το βούρτσισμα των δοντιών. Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να αντικαταστήσει το βούρτσισμα. Είναι μία διαδικασία που οι περισσότεροι σκύλοι αποδέχονται χωρίς αντίσταση εφόσον εκτελείται σωστά.
Τα οδοντικά σνακ που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον καθαρισμό της επιφάνειας των δοντιών μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του καθημερινού σχηματισμού πλάκας. Το Pedigree® Dentastix® είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μειώνει το σχηματισμό της πέτρας έως και 80%.

 

Πώς συμβάλλει η υφή του Dentastix® στην υγιεινή δράση του μασήματος;

Τα προϊόντα στοματικής φροντίδας με σκληρότερη υφή δεν είναι απαραιτήτως και πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη των προβλημάτων σε δοντιά και ούλα. Αντίθετα μάλιστα, ορισμένα από αυτά παραείναι σκληρά και ενδέχεται να βλάψουν τα δόντια του σκύλου. Το Dentastix® έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην είναι πολύ σκληρό για τα δόντια του σκύλου.

 

Πότε ένα παιχνίδι ή προϊόν είναι πιο σκληρό από όσο πρέπει;

Μια εύκολη δοκιμή είναι να πιέσουμε το νύχι του αντίχειρά μας πάνω στο παιχνίδι ή το προϊόν. Εάν το νύχι μας δεν μπορεί να εισχωρήσει στην επιφάνεια του παιχνιδιού, τότε είναι πολύ σκληρό και θα μπορούσε να βλάψει τα δόντια του σκύλου σας.

 

Πώς λειτουργεί το Dentastix®;

Όταν χρησιμοποιείται καθημερινά, συμβάλλει στην ασφαλή και αποτελεσματική μείωση του σχηματισμού πλάκας και πέτρας χάρη στα ενεργά συστατικά του και τον ειδικό σχεδιασμό του.

διαφήμιση

Ενεργά Συστατικά: Το τριπολυφωσφορικό νάτριο δεσμεύει το ασβέστιο που περιέχεται στο σάλιο, επιβραδύνοντας το ρυθμό σχηματισμού πέτρας και την ασβεστοποίηση της πλάκας προκειμένου να παραμένει μαλακή και να αφαιρείται ευκολότερα. Με αυτόν τον τρόπο η πλάκα διατηρείται μαλακή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διευκολύνοντας την αφαίρεσή της ενώ ο σκύλος μασάει.
Ο θειικός ψευδάργυρος προσκολλάται στην πέτρα που βρίσκεται ήδη στην επιφάνεια των δοντιών και επιβραδύνει τον σχηματισμό επιπλέον πέτρας.

dentastix1 www

Illustration courtesy of WALTHAM® Center for Pet Nutrition | All rights reserved.

Ειδικός σχεδιασμός: Το μοναδικό του σχήμα σε μορφή «Χ», και η ειδική λειαντική υφή (σχεδιασμένη ώστε να ασκεί διατμητικές πιέσεις στα δόντια του σκύλου) βοηθούν στην αποκόλληση της πλάκας και των παγιδευμένων υπολειμμάτων τροφής. Η υφή αυτή επιβραδύνει επίσης τη διαδικασία μασήματος, αυξάνοντας την έκκριση σάλιου ώστε να βοηθήσει στον καθαρισμό των υπολειμμάτων που αποκολλώνται από τα δόντια.
Τα λειτουργικά αυτά πλεονεκτήματα καθιστούν το Dentastix® ικανό να μειώσει τον σχηματισμό πέτρας έως και 80%, όταν χρησιμοποιείται καθημερινά.

dentastix2www

Illustration courtesy of WALTHAM® Center for Pet Nutrition | All rights reserved.

Info

Το Pedigree® Dentastix® έχει μόνον 82 θερμίδες, είναι χαμηλό σε λιπαρά και δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη (ράβδος μεσαίου μεγέθους). Διατίθεται στα περισσότερα Supermarkets & Pet Shops.

 

Πηγή

WALTHAM® Center for Pet Nutrition | All rights reserved.

 

Διαβάστε επίσης

ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 – Δωρεάν Οδοντικοί Έλεγχοι σε σκύλους από 200+ κτηνιάτρους, σε όλη την Ελλάδα!

Οδηγίες για το βούρτσισμα των δοντιών του σκύλου ή της γάτας μας

Τα δόντια του σκύλου & της γάτας

Περιοδοντική νόσος: η συχνότερη πάθηση των ενήλικων σκύλων

pedigree dental month5 Σχολια

 1. Dora Nikolakopoulou says:

  Να ρωτήσω κι εγώ κάτι όμως βρε παιδιά.Ο Τάκης παραπάνω λέει κόκκαλο βοδινό που είναι μεγάλο, το οποίο ουσιαστικά ο σκύλος δεν σπάει αλλά ξύνει με τα δόντια του.Ειδικά σημεία με χόνδρους που είναι αρκετά μαλακά γιατί να δημιουργήσουν πρόβλημα?Γενικά είμαι υπερ της πιο φυσικής διατροφής για το σκύλο και για τον άνθρωπο δηλαδή οπότε αν μπορώ να αποφύγω σκευάσματα του εμπορίου το κάνω.Σαν απορία ρωτάω όχι σαν αντιπαράθεση.Συν εμένα αρνείται αυτά τα προιόντα κατηγορηματικά.Και τα pedigree dentastix συγκεκριμένα παρ’ολο που είναι 16 κιλά κεφτεδάκι τα σπάει και τα τρώει μέσα σε 2 λεπτά οπότε νομίζω χάνει το ρόλο του.

  • Θα γράψουμε σύντομα για τα κόκκαλα. Πλησιάζει και το Πάσχα… Ως γενικό κανόνα να θυμάσαι ότι τα κόκκαλα είναι πιο ασφαλή όταν είναι ωμά και άρα ελαστικά. Αμα μαγειρευτούν με οποιοδήποτε τρόπο αφυδατώνονται και όταν σπάνε δημιουργούν αιχμηρές κοφτερές μύτες στις άκρες. Οι χόνδροι είναι απόλυτα ασφαλείς με την προϋπόθεση ότι δεν τους καταπίνει ολόκληρους, δηλαδή ότι τους σπάει σε μικρότερα κομμάτια (ώστε να μην φράξουν τη γαστρεντερική οδό).

 2. Πολύ καλό και αποτελεσματικό το Pedigree Dentastix 🙂

 3. Καλά κάνετε και διαφημίζεται το προιόν αλλά το καλύτερο για την υγιεινή του στόματος του σκύλου μας είναι ένα μεγάλο βοδινό κόκκαλο μιά φορά τη βδομάδα! Οσο για το κουτάβι μας ωμοί λαιμοί κοτόπουλου είναι ότι πρέπει!

  • Δημήτρης says:

   Κε Τάκη, έαν το κατοικίδιό σας πάθει κάποια διάτρηση ή φθείρει / σπάσει τα δόντια του, θα καταλάβετε πως αυτές είναι απόψεις ανθρώπων που έχουνε τις αντιλήψεις πολύ προηγουμένων δεκαετιών κι οτι καλό θα ήτανε να βασιζόμαστε σε κάποιες έρευνες κι οχι στις συζητήσεις “Έλα μωρέ, εγώ είχα ένα σκύλο που έτρωγε 12 χρόνια κόκκαλα”.
   Όταν τον ρωτήσετε απο τι έφυγε, θα πει “ψόφησε”.
   Γιατί έαν έπαθε κάποια διάτρηση, απλώς δεν τον ένοιαξε ή δεν το είχε υπόψιν.
   Και επίσης, αυτή η αντίληψη, είναι σα να λέω οτι κάποιος έχει βρεθεί ερωτικά με 1000 γυναίκες, αλλα δεν έπαθε ποτέ κάτι.
   Δε σημαίνει όμως οτι δεν υπάρχουν ασθένειες, απλά στάθηκε τυχερός.
   Υγ: Δεν υποστηρίζω κάποιο προϊόν, απλώς καλό είναι να ψάχνουμε λίγο παραπάνω κάποια θέματα.

Σχολιαστε