Πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος μου;

dog drink water www

Ένας μέσος σκύλος πίνει καθημερινά 30-50ml ανά κιλό σωματικού βάρους. Ωστόσο, συχνά παρατηρούνται αποκλίσεις, που οφείλονται, συνήθως, στην περιεκτικότητα νερού στα τρόφιμα που κάθε σκύλος καταναλώνει καθώς και στην καθημερινή του άσκηση. Με βάση τον κανόνα «30-50ml ανά κιλό σωματικού βάρους», ένας σκύλος που ζυγίζει 10 κιλά πίνει καθημερινά 300-500ml νερού ενώ ένας σκύλος 30 κιλών από 900ml έως 1,5 λίτρο.

Αν η μέση ημερήσια κατανάλωση νερού του σκύλου σας υπερβαίνει τα 80-100ml ανά κιλό, τότε πίνει παραπάνω νερό από το σύνηθες, και αυτό το σύμπτωμα ονομάζεται πολυδιψία (υπερβολική κατανάλωση νερού). Η πολυδιψία μπορεί να είναι ένδειξη ότι υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Εάν ανησυχείτε για τις ποσότητες νερού που καταναλώνει ο σκύλος σας καθημερινά δεν έχετε παρά να μετρήσετε το νερό που βάζετε στο πιάτο του. 24 ώρες μετά, μετρήστε την ποσότητα του νερού που βρίσκεται ακόμα εκεί. Για να έχετε μια ακριβέστερη εικόνα της μέσης κατανάλωσης νερού του ζώου, επαναλάβετε τη διαδικασία για 10 ημέρες και υπολογίστε τον μέσο όρο.

Πάντως, ακόμα και στην περίπτωση που το νερό που καταναλώνει είναι «υπερβολικό», εάν ο σκύλος σας τρώει με όρεξη και φαίνεται κατά τα άλλα υγιής, είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει πρόβλημα υγείας. Πριν αποταθείτε στον κτηνίατρο … κάντε στο σκύλο σας το απλό τεστ των 4 σημείων που σας προτείνουμε: Σπιτικό τεστ: είναι ο σκύλος μου υγιής;

 

διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Παρουσίασε γαστρεντερικά προβλήματα -έμετο ή διάρροια- και δεν βρίσκω τον κτηνίατρο.

Πόσο κοντά είναι στο «ιδανικό βάρος»; Επίσης, 10 συμβουλές για να αδυνατίσει χωρίς να πεινάει.

Ισορροπημένη διατροφή σημαίνει υγεία

Bλάπτει το κάπνισμα την υγεία του σκύλου ή της γάτας μας;

Η σημασία της στοματικής υγείας του κατοικίδίου μαςΣχολιαστε