ΙΔΕΑ – Πόσο ζυγίζει;

Από τις Κλέα Μοριανού & Λουίζα Κροντήρη, Φωτογραφία: Αναστασία Βουτυροπούλου | www.anastasiav.com

Λουίζα Κροντήρη και Κλέα Μοριανού ζυγίζουν το Σάκε, φωτό: Αναστασία Βουτυροπούλου

Το ζύγισμα του Σάκε είναι βαριά υπόθεση. Credit: Αναστασία Βουτυροπούλου

 

Θα χρειαστείτε: ζυγαριά και γνώσεις αριθμητικής. Για µεγαλόσωµα ζώα απαιτούνται 2 ζυγαριές και δύο επιπλέον άτοµα – εµπιστοσύνης εννοείται, για να κρατήσουν το βάρος σας μυστικό.

Είναι σηµαντικό να παρακολουθούµε το βάρος του σκύλου ή της γάτας µας, γιατί η παχυσαρκία επιβαρύνει τη διάθεση και την υγεία του. Για να το ζυγίσουµε, όµως, πρέπει να το ανεβάσουµε στη ζυγαριά, και εδώ είναι που αρχίζουν τα «τεχνικά» προβλήµατα. Τα τετράποδά µας, ακόµα κι αν θέλουν να ακολουθήσουν την προτροπή µας και να ανέβουν στη σπιτική ζυγαριά, συνήθως δυσκολεύονται να ισορροπήσουν στην επιφάνειά της και µε τα τέσσερα πόδια. Τουλάχιστον ένα µένει πάντοτε έξω, για να µη µιλήσουµε για την ουρά, που εξ ορισµού βγαίνει απέξω…

Για να τα καταφέρετε, σας προτείνουµε µια απλή µέθοδο σπιτικού ζυγίσµατος, που ταυτόχρονα ξεσκονίζει και τις ικανότητές σας στην αριθµητική:

  1. Ανεβείτε στη ζυγαριά και καταγράψτε το βάρος σας (µε τα ρούχα).
  2. Πάρτε το ζώο στην αγκαλιά σας, ανεβείτε ξανά στη ζυγαριά και καταγράψτε το νέο, συνολικό βάρος.
  3. Αφαιρέστε το δικό σας βάρος από το συνολικό και θα βρείτε πόσο ζυγίζει το ζώο.

Επειδή ως διαδικασία έχει πλάκα, επωφεληθείτε από την αγάπη των παιδιών για τα ζώα, προκειµένου να κεντρίσετε το ενδιαφέρον τους για την πράξη της… αφαίρεσης.

Οσο για τα µεγαλόσωµα ζώα, κανονικά θα σας προτείναµε να τα ζυγίζετε στις ειδικές ζυγαριές των κτηνιάτρων. Εάν επιµένετε, όµως, στο σπιτικό ζύγισµα, θα χρειαστείτε δύο ζυγαριές, τρία άτοµα και πιο προχωρηµένες γνώσεις προσθαφαίρεσης. Τα δύο άτοµα ζυγίζονται και εν συνεχεία προσθέτουµε τα αποτελέσµατα. Μετά, παίρνουν ταυτόχρονα το σκύλο αγκαλιά, ο ένας τα µπροστινά πόδια και ο άλλος (ο πιο αδύναμος) τα πίσω, και ξανανεβαίνουν στη ζυγαριά, αθροίζοντας πάλι τα αποτελέσµατα. Το βάρος του ζώου προκύπτει αφαιρώντας το πρώτο άθροισµα από το δεύτερο. Το… τρίτο άτοµο θα βοηθάει στη διαδικασία του ζυγίσµατος, καταγράφοντας τις ενδείξεις των ζυγαριών.

Απλό; Σίγουρα όχι, αλλά πολύ διασκεδαστικό!

Και µια υπόδειξη: φροντίστε ο πιο δυνατός να σηκώσει το µπροστινό µέρος του ζώου. Όπως διαπιστώσαµε, φαίνεται να είναι αρκετά βαρύτερο από το πίσω…

Διαβάστε επίσης

Πόσο κοντά είναι στο «ιδανικό βάρος»; Επίσης, 10 συμβουλές για να αδυνατίσει χωρίς να πεινάει.

διαφήμιση

 

Περισσότερες ΙΔΕΕΣ

ΙΔΕΑ – Χοντρός τετράποδος, ένοχος συγκάτοικος

ΙΔΕΑ – Κρατήστε τα πεζοδρόμια καθαρά, δένοντάς το φιόγκο!

ΙΔΕΑ – Πώς θα αναπληρώσετε την έλλειψη της μαμάς του;

ΙΔΕΑ – Ένα σπιτικό φωτογραφικό στούντιο

ΙΔΕΑ – Ποτέ δεν θα ξαναχάσει τη μεταλλική του ταυτότητα

ΙΔΕΑ – Το κόψιμο νυχιών μπορεί να αποδειχτεί αιματηρή υπόθεση

ΙΔΕΑ – Εσείς θα βάζατε έναν άγνωστο στο σπίτι σας;

 2 Σχολια

  1. Ελένη says:

    Καλά τα μεγάλα ζώα… Άντε όμως να πείσω τη γάτα μου να σταθεί πάνω στην (ψηφιακή) ζυγαριά κουζίνας! Τελικά έβαλα πάνω στη ζυγαριά μια μικρή χαρτόκουτα, πήρα απόβαρο, έριξα μέσα 4-5 γατομπισκοτάκια και έβαλα και τη γάτα, η οποία απασχολήθηκε να τα φάει. Τώρα ξέρω: ζυγίζει 3 κιλά -σας το λέω εμπιστευτικά!

Σχολιαστε