Σαν τη Σκύλα με τη Γάτα – Η ραδιοφωνική εκπομπή για τους φιλόζωους

Από την Κλειάννα Μαλαματίνα

Κάθε Σαββατοκύριακο μας κρατά συντροφιά με διάφορα θέματα που αφορούν στα ζώα.

skila

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, 16.00 με 17.00, συντονιζόμαστε στον ΒΗΜΑFM 99,5 και ακούμε την Ίριδα Καλφοπούλου και την Κατερίνα Κουρούκλη να δίνουν λύσεις σε σοβαρά, αστεία, πιθανά και απίθανα προβλήματα που αφορούν στους τετράποδους.

Η Κατερίνα Καλφοπούλου Κουρούκλη* σπούδασε δημοσιογράφος στην Αμερική ενώ η οικονομολόγος Ίρις Καλφοπούλου είναι μέλος σε πολλά φιλοζωικά σωματεία και έχει ασχοληθεί ενεργά με την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου ζώων στην Ελλάδα και των παράνομων εκτροφείων, με την υποστήριξη της ΠΦΟ. Μας μίλησε στο trihes.gr για την ιδέα της να ξεκινήσει αυτή την εκπομπή:

«Μαζί με την αδερφή μου, που λατρεύει και αυτή τα ζώα, με όπλο το χιούμορ και με την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο σταθμός προσπαθούμε να συζητήσουμε τα πάντα γύρω από τους τετράποδους. Σοβαρά προβλήματα, ειδήσεις, θέματα υγείας και φροντίδας, ό,τι αφορά στα κατοικίδια και τα αδέσποτα και μπορεί να προβληματίζει όσους τα αγαπούν αλλά και όσους τα φοβούνται ή τα μισούν.»

Η εκπομπή κάνει συχνά δώρα στους ακροατές της για τα κατοικίδιά τους. Μία σημαντική πρωτοβουλία είναι οι δωρεάν στειρώσεις που θα προσφέρει μέσα στον Οκτώβριο.  «Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα των Ζώων (4/10), όλο το μήνα Οκτώβριο η εκπομπή “Σαν τη Σκύλα με τη Γάτα” θα φιλοξενεί κτηνίατρους και μετά από κλήρωση θα δίνονται δώρο στειρώσεις για σκύλους και γάτες. Σκοπός μας είναι να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες ώστε να συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων -με τη μη επιβάρυνση του πληθυσμού των τετράποδων από το δικό τους κατοικίδιο- και να κάνουν μία πράξη αγάπης στο ζώο τους, ακόμα κι αν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα», αναφέρει η Ίρις.

διαφήμιση

Αξίζει να αναφερθεί ότι χάρη στην εκπομπή, έχουν βρεθεί ως τώρα 3 χαμένα σκυλάκια μετά από έκκληση που έγινε. Για ανακοινώσεις λοιπόν που αφορούν στα κατοικίδια ή αν εκπροσωπείτε φιλοζωικό σωματείο και θέλετε να αναφερθεί η εκδήλωσή σας μπορείτε να επικοινωνείτε με την εκπομπή στο τηλέφωνο 211 3659995 ή στο email: iris.kalfopoulou@hotmail.gr.

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις εκπομπές.

 

Διαβάστε επίσης

*«WHO’S THE BOSS?», η στήλη που γράφει στις ΤΡΙΧΕΣ η Κατερίνα Κουρούκλη

Όλες οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4/10)

Ψάχνετε τετράποδο σύντροφο; 59 Φιλοζωικά Σωματεία -ανά περιοχή- για να απευθυνθείτε στο πλησιέστερο!Σχολιαστε