Βοηθάνε τα αδέσποτα ζώα πουλώντας…τρίχες!

από την Κλειάννα Μαλαματίνα

Η πρωτοβουλία Σώστε τα Σιβηρικά μας (Save Our Siberians) είναι μία οργάνωση που συγκεντρώνει πόρους για φιλοζωικά σωματεία που ασχολούνται με την διάσωση των Σιβηριανών Χάσκι.

2015_King

Το κάνει όμως με έναν πολύ ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο. Τα μέλη της συλλέγουν το τρίχωμα που χάνουν σκύλοι που ανήκουν στη φυλή των Χάσκι (το λεγόμενο υπόστρωμα) και στη συνέχεια το επεξεργάζονται μετατρέποντας το σε ένας είδος μαλλιού για πλέξιμο με το οποίο φτιάχνουν κασκόλ, ονειροπαγίδες, σκουφιά και γάντια!

Δύο φορές το χρόνο πουλάνε μέσω διαδικτύου τα προϊόντα που σχετίζονται με τα Χάσκι και τα έσοδα δίνονται για την αποθεραπεία εγκαταλειμμένων χάσκι, όπως για ορθοπεδικά χειρουργεία, θεραπείες, στειρώσεις κ.ά. Πλέον, βέβαια, η συλλογή των ειδών προς πώληση έχει μεγαλώσει, με λούτρινα παιχνίδια, κεραμικά, παζλ, κοσμήματα, βιβλία και άλλα χειροποίητα είδη που προσφέρουν δωρητές. Εδώ μπορείτε να δείτε πόσα ζώα έχουν βοηθήσει από το 1998.

διαφήμιση

skoupswiwΒλέπετε, λοιπόν, ότι όσο ενοχλητικές κι αν είναι οι τρίχες, μπορείτε και εσείς να τις εκμεταλλευτείτε! Άλλωστε, οι…τρίχες θεωρούνται πολύ ζεστό και μονωτικό υλικό.

Για παράδειγμα, μπορείτε να γεμίσετε ένα μαξιλάρι με τις τρίχες που χάνει ο σκύλος ή η γάτα σας, για το ίδιο το ζώο, ή να τις κάνετε μπαλίτσα για να παίζει. Σας θυμίζουμε ότι μπορείτε να βρείτε εδώ διάφορους τρόπους αξιοποίησης… τρίχας!

Για να συγκεντρώσετε, λοιπόν, από διάφορες επιφάνειες του σπιτιού εύκολα -και κυρίως αποτελεσματικά- τις τρίχες, ό,τι κι αν σκοπεύετε να τις κάνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στεγνά πανάκια Swiffer ή το μαγικό φτερό Swiffer, τα οποία τις μαγνητίζουν και τις παγιδεύουν χάρη στην τρισδιάστατη δομή τους και τις χιλιάδες ίνες του αντίστοιχα.

Επιπλέον, μπορείτε πολύ απλά και χωρίς κόπο να συγκεντρώσετε τις τρίχες και από το πάτωμα χρησιμοποιώντας την σκούπα Swiffer. Μην αφήνετε λοιπόν τις τρίχες να σας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Εκμεταλλευτείτε τις με έξυπνους τρόπους και με τη βοήθεια του Swiffer.Σχολιαστε