Χριστουγεννιάτικοι αγώνες agility σήμερα & αύριο στην Ανθούσα – Μην τους χάσετε!

agility xmas

Η μέρα είναι υπέροχη, ο ήλιος λάμπει… Δεν υπάρχει περίπτωση να έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε από το να παρακολουθήσετε το εντυπωσιακό αυτό κυνάθλημα. Την, παγκοσμίων προδιαγραφών, διοργάνωση έχει αναλάβει ο Όμιλος Agility Αθήνας. Πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα agility της χρονιάς που διεξάγεται στον αθλητικό πολυχώρο «Αθλόπολις», στην Ανθούσα.

Δύο αγώνες την ημέρα για κάθε κατηγορία (Α0, Α1, Α2 open), καθώς και ένας αγώνας jumping open στο τέλος κάθε ημέρας, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο φιλοζωϊκό σωματείο stray.gr.

Οι συμμετέχοντες ήρθαν από όλη την Ελλάδα για τους αγώνες – ακόμα και από την Κομοτηνή! Κριτής είναι η Τσέχα Jiřina Máčkova. Η Jiřina Máčkova έχει κρίνει σε πολλές διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων στα Americas & Caribe de Agility το 2012, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Liberec και το FMBB World Championship το 2014.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Info

ΑΝΘΟΥΣΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
19 & 20 Δεκεμβρίου
10.00 – 17.00
Αθλόπολις Αθλητικός Πολυχώρος
Σίφνου & Μυτιλήνης
agilityaddicts.gr
Facebook Event
Facebook Page
Οδηγίες για να φτάσετε με αυτοκίνητο

διαφήμιση

 

Ποια είναι η κριτής Jiřina Máčkova;

«Το ταξίδι μου σε αυτό το όμορφο σπορ, το agility, ξεκίνησε το 1994, όταν το γνώρισα σε μια έκθεση μορφολογίας. Ο πρώτος μου σκύλος agility ήταν ένα βέλγικο ποιμενικό Groenendael, η Ajša. Ήταν μια αξιαγάπητη κυρία και ήταν τεσσάρων ετών όταν ξεκινήσαμε τις προπονήσεις. Έτρεχε αργά αλλά κομψά και καταφέραμε να ολοκληρώνουμε το σλάλομ μόνο όταν βρισκόμουν στα αριστερά της. Εκείνο τον καιρό, το agility ήταν πολύ πιο απλό και είχε τη μαγεία του. Σήμερα συνεχίζει να είναι μαγικό, αλλά είναι απίθανο να βλέπεις πως εξελίσσεται αυτό το σπορ, πως γίνεται πιο ακριβές, επαγγελματικό και αισθητά πιο γρήγορο. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχω διαγωνιστεί με όλα μου τα σκυλιά – τα τρία μου Shetland Dean Lady, Witch και Aninka. Αυτό τον καιρό τρέχω με τρία σκυλιά: Shani (Shetland), Paige (Border Collie) και το χαριτωμένο mini Australian Shepherd, τη Masha. Η καριέρα μου ως κριτής agility ξεκίνησε το 1998, όπου και πέρασα τις εξετάσεις. Έγινα διεθνής κριτής το 2001 και από τότε έχω κρίνει πολλούς αγώνες σε Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία, Αυστρία, Λετονία, Σλοβακία, Ελβετία, Κροατία, Δανία, Βέλγιο, Γερμανία και Χιλή. Έκρινα το Americas & Caribe de Agility 2012, το παγκόσμιο πρωτάθλημα FCI στο Liberec το 2012, το παγκόσμιο FMBB το 2014. Έχω δώσει το παρόν σε πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα ως θεατής. Ήμουν αρχηγός της εθνικής ομάδας της Τσεχίας το 2003 και το 2004. Το 2001 ξεκίνησα το θεσμό του Διεθνούς Πρωταθλήματος Νέων, πράγμα που θεωρώ ως ένα από τα μεγαλύτερά μου κατορθώματα στο χώρο του agility, καθώς μου αρέσει να δουλεύω με παιδιά και έφηβους και πιστεύω ότι ακόμα και το agility πρέπει να μορφώνει και να μεγαλώνει τους μελλοντικούς πρωταθλητές του. Κατά τη γνώμη μου, όλη αυτή η εμπειρία με βοηθά να γίνομαι καλύτερη κριτής, ενώ είναι και μια από τις μεγαλύτερες πηγές έμπνευσης. Προσπαθώ να κάνω τις διαδρομές μου τόσο ενδιαφέρουσες που θα ήθελα να τις τρέξω και εγώ. Η μεγαλύτερή μου προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του σκύλου και του χειριστή του. Συνδυάζω τεχνικά με γρήγορα κομμάτια. Απολαμβάνω όταν οι χειριστές βρίσκουν τις διαδρομές μου απαιτητικές και ταυτόχρονα απολαυστικές – ακόμα κι αν αποκλειστούν. Με μεγάλη μου χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση του ομίλου σας να κρίνω τον αγώνα σας και ανυπομονώ να δω όλες τις ομάδες σε δράση και να γνωρίσω καινούργιους φίλους στο agility.»

 

Διαβάστε επίσης

Τι είναι το agility;

ΙΡΟ ή Schutzhund: Ιχνηλασία, υπακοή και προστασία

Άλμα εις… ύδωρ: Νερό, άσκηση, διασκέδαση και συναγωνισμός στο Dock Jumping

 Σχολιαστε