Και φέτος ο Ιούνιος είναι αφιερωμένος στη Στοματική Υγεία των Σκύλων!

από την Κλειάννα Μαλαματίνα

Σύμφωνα με κλινικές έρευνες, ένα Pedigree® Dentastix® την ημέρα μπορεί να μειώσει το σχηματισμό της πέτρας έως και 80%!

DOG2(1)

Η στοματική υγεία των σκύλων είναι πολύ σημαντική. Πρόκειται για μια φροντίδα που παραβλέπουν πολλοί ιδιοκτήτες, παρά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη γενικότερη υγεία του κατοικίδιου. Όμως, υπάρχει το Pedigree® Dentastix®, η απόλαυση που φροντίζει καθημερινά τα δόντια του! Με το μοναδικό σχήμα ‘X’ και την ειδική λειαντική υφή του, ενισχύει την υγιεινή δράση του μασήματος, ενώ τα ενεργά του συστατικά συνδέονται με το ασβέστιο στο σάλιο καθιστώντας την πλάκα μαλακότερη και κάνοντας τη διαδικασία αφαίρεσης ευκολότερη.

Η Mars Hellas στοχεύοντας στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων όσων αγαπούν τους σκύλους αναφορικά με τη σημασία της στοματικής υγείας, έχει καθιερώσει τον Ιούνιο ως «Μήνα Στοματικής Φροντίδας», προσφέροντας δωρεάν οδοντικά check up σε σκύλους σε όλη τη χώρα. Το 2015, το πρόγραμμα υποστηρίχθηκε από 222 κτηνίατρους, δηλώνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την καταπολέμηση της περιοδοντικής νόσου. Φέτος, χάρη στη συνεχή αναβάθμιση του προγράμματος, 350 κτηνίατροι ζώων συντροφιάς (σχεδόν 1 στους 3!) συμμετέχουν στο «Μήνα Στοματικής Φροντίδας Pedigree® Dentastix®» και προσφέρουν δωρεάν οδοντικούς ελέγχους σε σκύλους ανά την Ελλάδα!

logoDentalMonth

Από 1η έως 30 Ιουνίου 2016, οι ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν να εντοπίσουν τα πλησιέστερα σε αυτούς συμμετέχοντα κτηνιατρεία, μέσω της ειδικής εφαρμογής στη σελίδα Pedigree® Greece στο Facebook και να προσφέρουν στο κατοικίδιό τους δωρεάν έλεγχο της στοματικής του υγείας, να ενημερωθούν για τη σημασία της υγιεινής του στόματος, αλλά και να λάβουν πρακτικές οδηγίες για τη στοματική φροντίδα του σκύλου τους.

διαφήμιση

Μπορείτε να βρείτε τον κοντινότερο κτηνίατρο που συνεργάζεται με το πρόγραμμα και μέσα από την ειδική εφαρμογή του Pedigree® πατώντας ΕΔΩ.

Επιπλέον, επιδιώκοντας να συμβάλει στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών που βρίσκονται στη διάθεση των αυριανών επιστημόνων της χώρας μας, η Mars Hellas συνδυάζει φέτος το «Μήνα Στοματικής Φροντίδας Pedigree® DentaStix®» με τη δωρεά δέκα τρισδιάστατων εκπαιδευτικών μοντέλων στοματικής κοιλότητας σκύλου και γάτας προς την Κλινική Ζώων Συντροφιάς, της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

SAMSUNG CSC

Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ κ. Σεραφείμ Παπαδημητρίου δήλωσε σχετικά:

«Ευχαριστώ πολύ την εταιρεία Mars Hellas για τη χορηγία των εκπαιδευτικών προπλασμάτων δοντιών σκύλου και γάτας. Τα νοσήματα των δοντιών είναι εξαιρετικά συχνά σε σκύλους και γάτες. Συχνότερα προσβάλλονται από την περιοδοντική νόσο, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες καταστάσεις των δοντιών και του στοματικού βλεννογόνου που αντιμετωπίζονται τα τελευταία χρόνια τακτικά στα ιατρεία ζώων συντροφιάς. Είναι, λοιπόν, αυτονόητο ότι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των κτηνιάτρων ζώων συντροφιάς σε θέματα κτηνιατρικής οδοντιατρικής είναι ιδιαίτερα σημαντική.»Σχολιαστε