coronovirus -precautions


Κτηνίατροι από όλο τον κόσμο βοηθούν τα ζώα του Νεπάλ

από την Κλειάννα Μαλαματίνα

Ανάμεσα στα θύματα του καταστροφικού σεισμού στο Νεπάλ είναι χιλιάδες τετράποδα. Οι εθελοντές κτηνίατροι, αψηφώντας τον κίνδυνο και τις κακουχίες, έφτασαν στα πέρατα της γης για να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Humane Society International’s Animal Rescue Team deployed to Kathmandu, Nepal on 30th April 2015 to offer emergency animal welfare aid following a devastating 7.8 magnitude earthquake.    Animal Rescue Team, emergency response, animals in disasters, Humane Society International

Η Ομάδα Διάσωσης της Humane Society International’ έφτασε στο Κατμαντού, στο Νεπάλ στις 30/4/2015.

Χιλιάδες ζώα τραυματίστηκαν στο σεισμό, αφού παγιδεύτηκαν σε κτίρια  που κατέρρευσαν, καταπλακώθηκαν, θάφτηκαν ζωντανά. Κάποια από τα τραυματισμένα ζώα είναι αδέσποτα και άλλα είναι αγαπημένα κατοικίδια που έχασαν τα πάντα.

Δεν είναι μόνο τα ζώα συντροφιάς. Κατσίκες, αγελάδες, βόδια παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Κάποια ζώα έχουν εμφανή τραύματα από ερείπια που έπεσαν πάνω τους, άλλα υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα και σχεδόν όλα από ασιτία. Χωρίς καταφύγιο για να προστατευτούν από τις καιρικές συνθήκες αρκετά ζώα αρρωσταίνουν από την έκθεση στη βροχή.

nepal

Η ομάδα διάσωσης της Humane Society International έφτασε μέχρι τα πιο απομακρυσμένα χωριά έξω από το Κατμαντού για να φροντίσει τα ζώα αλλά και τους ιδιοκτήτες τους. Σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, προσφέρουν στα τετράποδα θύματα του σεισμού ζωτικής σημασίας υπηρεσίες: φάρμακα, εμβολιασμούς, εξοπλισμό για χειρουργεία.

Οι εξειδικευμένοι εθελοντές κτηνίατροι, εκτός από τις πρώτες βοήθειες στα τραυματισμένα ζώα, καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα νέο κίνδυνο που απειλεί τη ζωή των τετράποδων, την έκθεσή τους στο κατεστραμμένο περιβάλλον και την έλλειψη τροφής. Επιχειρούν να φτιάξουν πρόχειρα αυτοσχέδια καταφύγια για όσα ζώα είναι άρρωστα, τραυματισμένα, χαμένα ή εγκαταλελειμμένα.

διαφήμιση

Το πρόβλημα της εύρεσης τροφής είναι μεγάλο, καθώς οι ζωοτροφές θάφτηκαν στα ερείπια και τα περισσότερα χωριά είναι πολύ απομακρυσμένα. Οι δρόμοι είναι δύσβατοι, γεμάτοι λάσπη, και η βοήθεια είναι πολύ δύσκολο να φτάσει εκεί.

Η πραγματική ταλαιπωρία τώρα αρχίζει για όσα ζώα επιβίωσαν. Ο διευθυντής της HSI Asia λέει: «Υπάρχει πλήρης απόγνωση σε πολλές περιοχές τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα και τους βοηθάμε όλους. Για πολλούς ανθρώπους τα ζώα τους είναι ό,τι τους απέμεινε, οπότε η βοήθειά μας είναι ζωτικής σημασίας. Όλα τα ζώα έχουν διάρροια και κάποια έχουν πρόβλημα αναπνοής λόγω του έντονου άγχους. Δουλεύουμε όλοι μαζί για να προλάβουμε το χειρότερο, την εξάπλωση ασθενειών. Οι γιατροί εμβολιάζουν τους ανθρώπους και εμείς τα ζώα. Αυτά τα ζώα επιβίωσαν ήδη από μία μεγάλη καταστροφή. Θα ήταν πολύ άσχημο να πεθάνουν από κάτι που ξεπερνιέται με κτηνιατρική φροντίδα, όπως το αναπνευστικό πρόβλημα. Η συμπόνοια δεν κοιτά αν έχει κανείς δύο ή τέσσερα πόδια. Όλοι έχουν ανάγκη εδώ.»

 

Δωρεές για τα θύματα του σεισμού δέχονται:

  • Η οργάνωση Humane Society International εδώ
  • Η Unicef εδώ

 3 Σχολια

  1. ilias zafiriu says:

    πραγματικα ενα μπραβο σε αυτους τους ανθρωπους που βοηθαν τα ζωα για τους ανθρωπους κανενα οικτο οταν ειδα τι κανουνε στα ζωα για την θεα γκαντινμαι τους συχαθηκα τελειως οπως και τους βρωμερους κινεζους

  2. Γ’ΑΥΤΟΥΣ ΟΧΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΦΑΓΙΑΣΑΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΖΩΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥΣ.. ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ

  3. Πολύ Καλό και εγώ ειμαι φιλοζωος εχω επισης 2 ζωα μια γατα και ενα σκυλο!♥

Σχολιαστε