Τετράποδοι άγγελοι βοηθούν στην ανεύρεση χαμένων παιδιών

από την Κλειάννα Μαλαματίνα

xamogelo

8 ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι διασώστες βοηθούν το Χαμόγελο του Παιδιού σε περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών.

Πρόκεται για τα υπέροχα τετράποδα Ρίνο, Εστρέγια,  Αθηνά (μαύρη), Αθηνά (λευκή),  Μπαλού,  Άστρα,  Άιλα και Λώρα. Αποτελούν την ομάδα Έρευνας & Διάσωσης «Θανάσης Μακρής»,* η οποία συστάθηκε το 2011. Ακολουθώντας τη μυρωδιά αντικειμένων των αγνοούμενων, οι σκύλοι μαζί με τους χειριστές τους, συμμετέχουν στις προσπάθειες εντοπισμού αγνοούμενων ανήλικων.

xamogelo2

Με τη βοήθεια των σκυλιών αποκλείονται περιοχές, ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος, ενώ μπορεί να εντοπιστεί ακόμα και το ίδιο το παιδί. Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η αναζήτηση 7χρονης που είχε χαθεί από μία παιδική χαρά. Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά εντόπισαν το ποδήλατο της μικρής κοντά στην παιδική χαρά όπου έπαιζε, όμως το κορίτσι δεν ήταν εκεί.  Λίγα λεπτά αργότερα οι εκπαιδευμένοι σκύλοι, ακολουθώντας τη μυρωδιά του, έφθασαν σε μια εκκλησία κοντά στο σημείο που εθεάθη τελευταία φορά. Η εκκλησία ήταν κλειστή και δεν υπήρχαν φώτα ανοιχτά. Χάρη στην επιμονή των σκύλων, η Επιχειρησιακή Ομάδα συνειδητοποίησε  ότι το μικρό κορίτσι είχε κλειδωθεί κατά λάθος μέσα στην εκκλησία. Είχε περάσει 4 ολόκληρες ώρες μόνη της μέσα στην εκκλησία πριν τη βρούν ευτυχώς ασφαλή και υγιή!

H ομάδα συνεργάζεται με τον οργανισμό N.S.A.R.D.A. (National Search and Rescue Dog Association). Το Χαμόγελο του Παιδιού  διαθέτει 7 ομάδες, πιστοποιημένες στην ειδικότητα της ιχνηλασίας και στην ειδικότητα των μαζικών καταστροφών ενώ έχουν οι 8 ομάδες της έχουν, όλες, πιστοποιηθεί στην Αστική Έρευνα.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ακόμα υιοθετήσει ημίαιμους σκύλους, για να κρατούν παρέα στα παιδιά, στα σπίτια όπου φιλοξενούνται. Ο Τσιμπούρ είναι ένας απ΄αυτούς. Πήρε το όνομα του από τα…τσιμπούρια που είχε όταν τον βρήκαν, τον φρόντισαν και τώρα ζει χαρούμενος μαζί τους.

 

* Η ομάδα πήρε το όνομα του Θανάση Μακρή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 33 χρονών. Υπηρετούσε στο Λιμενικό Σώμα και συμμετείχε εθελοντικά στην ομάδα αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών.

 

διαφήμιση

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στον ΑΝΤ1: Τετράποδοι ντετέκτιβς

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς να επιλέξω ημίαιμο κουτάβι για τα παιδιά μου;

Παιδιά και σκυλιά μαθαίνουν παίζοντας

Ένα παιδί & ένα κουτάβι μεγαλώνουν μαζί, στον ύπνο τους!

Πόσο ακίνδυνο είναι τελικά ένα τσιμπούρι;

Ψύλλοι, τσιμπούρια, ακάρεα, ψείρες, ταινίες ή άλλα παράσιτα; Ποτέ ξανά!

 

 2 Σχολια

 1. Αγγελικη γκελτη says:

  Με εβγαλε ακατάλληλη η φιλοζωικη Παλλήνης γιατί πίστεψε την βρώμά που έκάνά την υιοθεσία του σάμ ότι ο χώρος μου είναι ακατάλληλος. ..μένω σε 55 τετραγωνικά με ταράτσα δικιά μου

  • Τι σχέση έχει ο Σαμ με το άρθρο μας;
   Και οι εθελοντές έχουν δει πολλά ζώα να καταλήγουν άσχημα και είναι λογικό να είναι επιφυλακτικοί.
   Σε κάθε περίπτωση, ο Σαμ θα έμενε στα 55 τετραγωνικά ή στην ταράτσα; Πόσες βόλτες θα πήγαινε; Υπάρχουν πάντως και άλλα σκυλάκια για υιοθεσία.

Σχολιαστε