Τα δελφίνια δεν «εκπαιδεύουν», απλώς παιδεύονται, κύριε υπουργέ!

Από τον Θέμη Δημητρακόπουλο, Συντονιστή της Ομάδας για τα Δικαιώματα - Προστασία των Ζώων / ΣΥΡΙΖΑ

Φιλοζωικό πέναλτι του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου επισημαίνει ο Συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα & την Προστασία των Ζώων του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα που εύλογα τίθεται, άμα δεν γνωρίζετε κύριε υπουργέ γιατί δεν ρωτάτε τους συνεργάτες σας να μάθετε;

dolphins www

Καμία πισίνα, όσο μεγάλη κι αν είναι δεν χωράει ένα ζώο που, στη φύση, διανύει πάνω από 100 μίλια τη μέρα, Δώστε στα δελφίνια την ελευθερία τους.

Εκεί στο Υ.Π.Α.Π.ΕΝ κάτι έχουν (ξε)χάσει οι επικεφαλής υπουργοί σε ό,τι αφορά τη ριζοσπαστική και αριστερή πολιτική οικολογία και τη σχέση της με τα Δικαιώματα και την Προστασία των άλλων Ζώων.

Μετά τα φάλτσα του υπερυπουργού Π.Λαφαζάνη με την εγκαινίαση και τις ολωσδιόλου άστοχες δηλώσεις του στην έκθεση για το κυνήγι, σειρά πήρε ο Βαγγέλης Αποστόλου, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για να ανακηρύξει τα καθημερινά βασανιστήρια των δελφινιών του Αττικού Πάρκου σε «εκπαιδευτικές παρουσιάσεις».
ΔΙΑΒΑΣΕ  Το κείμενο που κατέθεσε ο υπουργός στη Βουλή σχετικά με την εκμετάλλευση δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, στις 23/04/2015.

Τα δελφίνια δηλαδή, εξόχως νοήμονα και συναισθανόμενα ζώα, που στη φυσική τους κατάσταση διανύουν πάνω από 100 μίλια τη μέρα, είναι, κατά τον υπουργό, προφανώς ευχαριστημένα από τον δια βίου εγκλεισμό και αποκλεισμό τους σε μια πισίνα των όποιων διαστάσεων.

Άμα δεν γνωρίζουμε κάτι, ρωτάμε κ. υπουργέ. Και ρωτάμε την υπεύθυνη για το θέμα Ομάδα στο Τμήμα Οικολογίας-Περιβάλλοντος-Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ. Και μαθαίνουμε πως η κατάργηση των δελφιναρίων είναι μια από τις αιχμές δράσης του παγκόσμιου ριζοσπαστικού οικολογικού κινήματος – για ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ (και μάλιστα για αριστερούς, προοδευτικούς πολίτες) λόγους.

Αλλιώς, ας κάνει ο καθένας ό,τι του κατεβαίνει και ας τραβήξει τον πολιτικό του δρόμο όπως του βγαίνει και μπορεί.

Σε ό,τι με αφορά, διαβεβαιώνω όλους/ες τους/τις φιλόζωους και τους ακτιβιστές για τα Δικαιώματα των δελφινιών και όλων των νοημόνων και συναισθανόμενων ζώων, ότι εξακολουθώ να εμμένω στις διακηρυγμένες θέσεις μας για το θέμα και, εννοείται, ουδόλως προσυπογράφω την άποψη του αρμόδιου υπουργού για το ζήτημα.

Θέμης Δημητρακόπουλος
(παρεμπιπτόντως Συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα – Προστασία των Ζώων / ΣΥΡΙΖΑ)

διαφήμιση

 

Διαβάστε επίσης

ΣΤΟΠ στην αιχμαλωσία των δελφινιών

Νίκη για τις αιχμάλωτες αρκούδες & τους λύκους της Θεσσαλονίκης!

Γνωριμία με τις ελληνικές στεριανές χελώνες

Η φωνή τους εκφράζει τα ζώα του πλανήτη

Το χρώμα της γούνας είναι πάντα το κόκκινο

Έρχεται το τέλος της φιλοζωίας στην ΕλλάδαΣχολιαστε