Λόλα: Μια γάτα μετανάστρια, από το Σουδάν στην Ιταλία

Από την Κλειάννα Μαλαματίνα

Η γενναία γάτα κατάφερε μαζί με την ιδιοκτήτριά της -που αρνήθηκε να την εγκαταλείψει- να διασχίσει την έρημο από το Σουδάν στη Λιβύη και μετά να περάσει με βάρκα στην Ιταλία.

lola cat

Η γατούλα έχει μπει σε καραντίνα στο νησί της Λαμπεντούζα, αλλά οι αρχές έχουν υποσχεθεί να συναντήσει σύντομα την ιδιοκτήτριά της.

Η ασπρόμαυρη Λόλα σώθηκε, μαζί με την ιδιοκτήτρια της, από Βρετανικό σκάφος, αφού είχε περάσει στα ιταλικά χωρικά ύδατα, μετά από ένα μακρύ ταξίδι που κράτησε μήνες. Όλο αυτό το διάστημα η γάτα ήταν κρυμμένη σε μια τσάντα. Όταν όμως οι Ιταλοί ανακάλυψαν τη γάτα, την κατάσχεσαν, για προληπτικούς λόγους (κίνδυνο μετάδοσης ζωοανθρωπονόσων), γεγονός που αναστάτωσε την ιδιοκτήτριά της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ευτυχώς, ο Δήμαρχος της Λαμπεντούζα και ο γιατρός του νησιού παρενέβησαν προκειμένου να σωθεί η γάτα και να μην την ξαναρίξουν πίσω στη θάλασσα. Θα ήταν, άλλωστε, ειρωνεία της τύχης, μετά από τόσα που είχε υπομείνει για να ζήσει. Μόλις επιβεβαιωθεί ότι η γάτα δεν έχει κάποια μεταδοτική ασθένεια, οι ιταλικές αρχές θα την επιστρέψουν στην ιδιοκτήτριά της. Της το έχουν άλλωστε υποσχεθεί και, μάλιστα, δημοσίως.

 

Διαβάστε επίσης

Ξεχασμένος σε ένα κλουβί ο πιστός σκύλος της Κομοτηνής

διαφήμιση

Γάτος ταξίδεψε Αθήνα-Ζυρίχη στη ρόδα αεροπλάνου και επέζησε

Πετάει ο…ρινόκερος; Πετάει, για να σωθεί!

Ένας μικροσκοπικός ήρωας πολέμου

Μια παράξενη ιστορία: Όταν ο αρχηγός της αγέλης δεν είναι αυτός που περιμένεις.

Ο γάτος που ήθελε να γίνει δήμαρχος

Ο εξόριστος γάιδαρος του Πηλίου

Denali & Ben: Ένα υπέροχο ταξίδι 15 ετών



Σχολιαστε