Ένα χωριό γεμάτο… Ροτβάιλερ

Από την Κλειάννα Μαλαματίνα

Η περιοχή του Ροτβάιλ στη Γερμανία γέμισε… Ροτβάιλερ, χάρη στον Όμιλο Ροτβάιλερ Γερμανίας.

rotts2

Ο λόγος; Η επικείμενη μεγάλη έκθεση καθαρόαιμων σκύλων που θα γίνει σύντομα στην περιοχή.

Το φεστιβάλ των Ροτβάιλερ λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Ροτβάιλ (Rottweil), ένα πανέμορφο χωριό κοντά στο Μαύρο Δάσος, από όπου και κατάγεται η φυλή. Η μεγάλη πλατεία του χωριού πλημμύρησε από κατάμαυρους (αντί του τυπικού μαυροπύρηνου χρώματος), ακούνητους, αμίλητους, αγέλαστους σκύλους. Αν η όψη ενός Ροτβάιλερ κάνει το αίμα σας να παγώνει είναι ευκαιρία να επισκεφθείτε το χωριό τους για να εξοικειωθείτε με τη μεγαλόσωμη φυλή φύλαξης, πριν καταφθάσουν οι μαυροπύρηνοι πιο… ζωντανοί και πιο… ομιλητικοί σκύλοι για την επικείμενη έκθεση.

rotts

Η ιστορία των Ροτβάιλερ ξεκινάει από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Σε εκείνα τα χρόνια συνόδευαν και προστάτευαν τα κοπάδια με πρόβατα και βοοειδή. Το χωριό Ροτβάιλ της Νοτιοδυτικής Γερμανίας το Μεσαίωνα, είχε εξελιχθεί σε κέντρο κτηνοτροφικού εμπορίου και τα σκυλιά αυτά ήταν απαραίτητα για να οδηγούν τα κοπάδια στα σφαγεία και στα σημεία πώλησης και να προστατεύουν τους αγοραστές και τους πωλητές από τους ληστές που είχαν βάλει στόχο τα μετρητά των αγοραπωλησιών.

rotts3

Μετά από χρόνια,όταν απαγορεύτηκε η μεταφορά ζώων από τους δρόμους τα σκυλιά αυτά άρχισαν να εξαφανίζονται μέχρι που αναγνωρίστηκε ξανά η αξία τους σαν σκύλος εργασίας. Σήμερα είναι μια πολύ διαδεδομένη φυλή σε όλο τον κόσμο, με ταλέντο στην φύλαξη.

Το 1935 το Ροτβάιλερ αναγνωρίστηκε επίσημα από το American Kennel Club ενώ το 1966, ένα ξεχωριστό μητρώο άνοιξε για τη φυλή. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η δημοτικότητά τους εκτινάχθηκε.

Rottweiler

διαφήμιση

Πρόκειται για ιδιαίτερα γεροδεμένα και δυνατά σκυλιά, που μπορούν να γίνουν άριστοι φύλακες αλλά και σύντροφοι παιδιών. Έχουν βρεθεί στη λίστα των παρεξηγημένων απαγορευμένων φυλών, μαζί με τα Πίτμπουλ και άλλα σκυλιά, κυρίως λόγω των ακατάλληλων ιδιοκτητών και της κακής μαζικής εκτροφής. Όμως και γι’ αυτά τα ζώα ισχύει ότι η σωστή ανατροφή και καλή κοινωνικοποίηση, από νωρίς, τα κάνει σωστά κατοικίδια.

Οι φωτογραφίες είναι της Lisa Wallace από το facebook.

 

Διαβάστε επίσης

Ο σκύλος-φύλακας και οι ευθύνες μας

Ήρεμος σκύλος – φύλακας; Γίνεται!

Κοινωνικό κουτάβι = ισορροπηµένος σκύλος

Φίλοι μέχρι τέλους

Η γλύκα και το «τέρας»

Πόσος χρόνος χρειάζεται για βασική εκπαίδευση σκύλου στην υπακοή;

Παίζοντας φτιάχνετε τον χαρακτήρα τουΣχολιαστε