Στειρώθηκαν 549 αδέσποτα στις Σέρρες, χάρη σε Γερμανούς και Έλληνες εθελοντές

Από την Κλειάννα Μαλαματίνα

Ούτε 10 ούτε 20 αλλά 549 αδέσποτα ζώα στείρωσαν, εμβολίασαν, αποπαρασίτωσαν, κατέγραψαν και σήμαναν ηλεκτρονικά οι εθελοντές της γερμανικής οργάνωσης ΕΤΝ σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών.

serressteirosi

Σε χώρο που παραχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών πραγματοποιήθηκαν μέσα σε 2 εβδομάδες στειρώσεις και άλλες σωτήριες πράξεις για τα αδέσποτα ζώα. Το τεράστιο κοινωνικό έργο που έφεραν σε πέρας οι εθελοντές του ΦΟΣ και οι πολίτες που συμμετείχαν ενεργά είναι τόσο προς όφελος των ίδιων των ζώων όσο και των πολιτών και της δημόσιας υγείας.

serressteirosi2

Παρόλαυτα, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος κατάγγειλε….την προσπάθεια ως παράνομη. Η πρόεδρος του ΠΚΣ θεώρησε ότι δεν χρειάζεται (δεν συντρέχει λόγος) να παραχωρηθεί χώρος στους εθελοντές κτηνίατρους γιατί ο Δήμος έχει κτηνιατρείο ενώ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει απόφαση της Περιφέρειας για την παραχώρηση του χώρου Εγγείων Βελτιώσεων της Π.Ε. Σερρών . Με τη διαφορά, όπως ισχυρίζεται από τη μεριά του ο ΦΟΣ, ότι ο Δήμος δεν παραχωρεί το κτηνιατρείο του Δημοτικού Κυνοκομείου εδώ και δύο χρόνια.

Η γερμανική οργάνωση ΕΤΝ και ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ετοίμασαν αυτό το video για τη δράση τους:

 

διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Ρέθυμνο – Δημοτικό κτηνιατρείο για τα αδέσποτα ζώα

Εγκρίθηκε 1.3 εκ. ευρώ για τα αδέσποτα

Μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις για τους «γονείς» αδέσποτων ζώων στη Σικελία. Εκκρεμεί αντίστοιχη απόφαση για την Άμφισσα.

«Όταν εκλεγώ δήμαρχος υπόσχομαι να φροντίζω τα αδέσποτα ζώα.»

Στην Αμερική εκατομμύρια σκύλοι και γάτες υποβάλλονται κάθε χρόνο σε ευθανασία γιατί κάποιοι είναι ακόμα κατά της στείρωσης.

Παζάρι του Σχιστού – Απαγορεύεται αλλά ποιος νοιάζεται;2 Σχολια

  1. Μαριλενα says:

    Τι παει να πει ” your repy timed out”??? Εχω συγκεκριμενο χρονο για να σχολιασω?

Σχολιαστε