Τα φιλοζωικά σωματεία ζητούν δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής

από την Κλειάννα Μαλαματίνα

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο), με Δελτίο Τύπου, ενημερώνει ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι θετικό στο αίτημα της να παρίστανται τα φιλοζωικά σωματεία,ως πολιτική αγωγή, σε δίκες σχετικές με κακοποιήσεις ζώων.

Tα στελέχη της Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν συνάντηση πλαισιωμένα από τους δικηγόρους συνεργάτες της, κ. Δ. Παπακωσταντόπουλο και κ. Ν. Τηλιακού με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και εξέχοντα ποινικολόγο κ. Κ. Κοσμάτο.

Τα κύρια θέματα που τέθηκαν είναι:

α. Το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στους φιλοζωικούς οργανισμούς

β. Η διαφοροποίηση των ποινών στα ειδεχθή εγκλήματα κατά των ζώων

γ. Η αναγνώριση και κατοχύρωση του θεσμικού ρόλου των φιλοζωικών οργανώσεων σε όλες τις εκφάνσεις της δραστηριότητάς τους.

«Θετική ανταπόκριση υπήρξε για το πρώτο θέμα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στον αγώνα μας κατά της βίας στα ζώα. Στο δεύτερο θέμα αυτό που άμεσα είναι διαπραγματεύσιμο και ρεαλιστικό είναι στις επιβαρυντικές περιπτώσεις κακοποίησης ζώων η κατώτερη ποινή να ξεκινά τουλάχιστον από τα δυο έτη και άνω. Τέλος, όσον αφορά την θεσμικότητα των φιλοζωικών σωματείων έγινε μια κατ’ αρχήν συζήτηση η οποία και θα συνεχιστεί.», αναφέρει στο Δελτίο Τύπου η Π.Φ.Π.Ο.

Η Ομοσπονδία θα εντείνει τις προσπάθειές της ώστε να υλοποιηθούν τα ανωτέρω και θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο.

διαφήμιση

 

Διαβάστε επίσης

Πώς πρέπει να αντιδράσετε αν γίνετε μάρτυρες κακοποίησης ή θανάτωσης ζώου

Σκυλιά στη θάλασσα και νόμοι; Μαγική εικόνα.

Απαγορεύονται τα «απαγορεύονται τα σκυλιά»

Τι ορίζει ο Ποινικός Κώδικας για τους ανήλικους δράστες που κακοποιούν ζώα

Τι προβλέπει ο νόμος για τα «σκυλόκουτα» των αυτοκινήτων;

Εκτροφείς «της πίσω αυλής» υπάρχουν σε όλες τις γειτονιές. Πώς θα τους «κλείσουμε»;

 Σχολιαστε