coronovirus -precautions


Αυτή την Κυριακή η ταινία “Buddy” στο Μουσείο Μπενάκη

Buddy: Άνθρωποι και ζώα, μια σχέση αγάπης χωρίς όρους

Έξι σκύλοι απαραίτητοι για έξι ανθρώπους, μια τρυφερή ταινία που εξερευνά τον στενό δεσμό των ανθρώπων με τα ζώα

 

Η εξαιρετική ταινία «Buddy», της βραβευμένης Ολλανδής σκηνοθέτη Heddy Honigmann, είναι κατάλληλη για παιδιά και προβάλλεται αυτή την Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Πειραιώς 138, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά & Νέους KinderDocs.

Η ταινία αναφέρεται σε σκύλους εργασίας και τους ανθρώπους τους. Έξι άνθρωποι στην Ολλανδία έχουν μάθει να βασίζονται στον επαγγελματισμό και την χωρίς όρους αφοσίωση των σκύλων τους. Τα ζώα τούς βοηθούν να αντιμετωπίσουν μεταβολές στη διάθεση, κατάθλιψη, τύφλωση και μετατραυματικό στρες. Ένας σκύλος ανοίγει και κλείνει συρτάρια κουζίνας και μπορεί να φέρει το χαρτί από τον εκτυπωτή. Η ταινία είναι ζεστή, παρατηρητική, ήπια φιλοσοφική και βαθιά περίεργη για την καθημερινή και ιδιωτική ζωή τόσο των ανθρώπων όσο και των τετράποδων βοηθών τους.

Ένας άλλος σκηνοθέτης ίσως είχε ακολουθήσει μια πιο επεξηγηματική προσέγγιση: να πως εργάζεται ένας επαγγελματίας σκύλος-βοηθός. Την Honigmann την απασχολεί η συναισθηματική σύνδεση. Θέλει να κατανοήσει τη συμβίωση μεταξύ, ας πούμε, του νεαρού Ζεβ και του labradoodle του, της Γιούτα. Τον ρωτάει τι κάνει η Γιούτα για τον αυτισμό του και ο Ζεβ κλείνει το παιχνίδι που παίζει στον υπολογιστή για να κάνει κάτι που αναδεικνύει πώς ο σκύλος του τον βοηθά να ξεπεράσει το θυμό.

Η  πιο συναρπαστική ιστορία είναι ίσως αυτή του Τρεβόρ και του Μίστερ, ενός σκύλου με ρόλο συναγερμού. Ο βετεράνος Τρέβορ τραυματίστηκε σε αποστολή στο Αφγανιστάν. Είδε φρίκη που δεν μπορεί να ξεχάσει και τώρα δυσκολεύεται σωματικά και ψυχολογικά να κινείται στον κόσμο. Αλλά η σύζυγος του Τρεβόρ, Patricia, λέει ότι ο σκύλος του, ο Mister, ήταν η κόλλα που βοήθησε να διατηρηθεί η οικογένειά τους ανέπαφη. Ο Mister βρίσκεται σε επιφυλακή κάθε φορά που βγαίνουν έξω στον κόσμο. ΄Οπως μας εξηγούν, μποροεί να αισθανθεί όταν ο Trevor βρίσκεται στα πρόθυρα μιας κρίσης.

 

Δες το τρέιλερ:

 

 

info

Ταινία: Βuddy, 2018, διάρκεια 55′, διάκριση: OFFICIAL SELECTION IDFA 2018

διαφήμιση

Σκηνοθέτης: Heddy Honigmann, ΟΛΛΑΝΔΙΑ,

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, 12:00-14:00

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Πειραιώς 138.

Είσοδος: 4 ευρώ/ παιδιά, 6 ευρώ/ ενήλικες

Facebook Event

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1, Κολωνάκι T: 210 36 71 000 ΤΕΤ & ΠΑΡ: 10.00-18.00, ΠΕΜ & ΣΑΒ: 10.00-24.00 (μεσάνυχτα), ΚΥΡ: 10.00-16.00 ΔΕΥ & ΤΡ: κλειστα
Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138: ΠΕΜ & ΚΥΡ: 10.00-18.00, ΠΑΡ & ΣΑΒ 10.00-22.00

 

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού
Τ 210 3671067-9 (Δευ–Πεμ 10.00-14.00)
και info@kinderdocs.com, 210 7219909

 

KinderDocs 4

Το θέμα της εφηβείας, των ανθρώπινων σχέσεων και της εκπαίδευσης, καθώς και οι συνέπειές τους στα παιδιά και τους νέους διαπερνά όλο τον κορμό του φετινού προγράμματος, που περιλαμβάνει 28 βραβευμένα ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, 13 εκ των οποίων ελληνικές πρεμιέρες.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • 30 εκπαιδευτικές προβολές και παράλληλες δράσεις για σχολεία στα δύο μουσεία
  • Toolkit 2019/2020 για την προετοιμασία πριν και μετά τις προβολές, που περιλαμβάνει όλες τις ταινίες
  • 14 ειδικές προβολές για όλη την οικογένεια τα Σαββατοκύριακα, με συζήτηση ή δράση με ειδικούς καλεσμένους
  • Το φεστιβάλ απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 9 ετών, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, γονείς και φίλους του καλού κινηματογράφου
  • Στόχος είναι να δημιουργείται πεδίο και έμπνευση για διάλογο και δράσεις, διαμορφώνοντας τους νέους σκεπτόμενους πολίτες του αύριο, σήμερα
  • Δείτε το πρόγραμμα στο kinderdocs.com και ενημερωθείτε στο facebook/kinderdocs

Σχολιαστε