“Είναι σίγουρο ότι ο πακτωλός χρημάτων που τον συνοδεύει δεν αφορά καθόλου στα ίδια τα ζώα και ούτε ποτέ θα φτάσει σε αυτά.”
Εξηγεί η Ντίνα Μπελτέκου, πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Ν.Αττικής:
“Κανένας ορθός νους, αλλά και κανένας απλός νους, δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί ένα νομοσχέδιο, που αφορά στην ευζωία, στην υγεία των ζώων, των ανθρώπων και του περιβάλλοντος, επιμένει να ψηφιστεί και διαφημίζεται τόσο, όταν:
- κανένα κενό δεν συμπληρώνει.
- σύσσωμη η επιστημονική, η επαγγελματική και η ζωοφιλική κοινότητα έχει απολύτως αντίθετη γνώμη.
Κανένας νους δεν γίνεται να κατανοήσει, ποια αλαζονική συμπεριφορά επιβάλλει να αγνοηθούν φορείς με ενδιαφέρον αλλά και εμπειρία πολύπλευρη και πολυετή, όταν δεκάδες κείμενα θέσεων, αντιπαραθέσεων, τεκμηρίωσης και προσπαθειών κατέληξαν μάλλον σε κάδους απορριμμάτων σε μια προσχηματική διαβούλευση.
Είναι δύσκολο, κάτω από αυτές τις συνθήκες, να πιστέψει κανείς, όσο καλή προαίρεση και αν έχει, ότι το ενδιαφέρον ενός αναίτιου σχεδίου νόμου για “την προστασία των ζώων” έχει σκοπό τα ίδια τα ζώα.
Είναι σαφές, ακόμα και σε όσους δεν ήταν ορατό από την αρχή, ότι η ζωοφιλία είναι το πρόσχημα.
Ποιος ακριβώς είναι ο πραγματικός σκοπός μένει να φανεί σύντομα.
διαφήμιση
Είναι σίγουρο όμως, ότι ο πακτωλός χρημάτων που απαιτούνται και θα διατεθούν σε κατασκευαστικά έργα (καταφύγια, κ.λ.π.) ή σε βιολογικά εργαστήρια DNA, δεν αφορούν καθόλου στα ίδια τα ζώα και ούτε ποτέ θα φτάσουν σε αυτά.
Τα ιατρεία-κλινικές σε όλη την Ελλάδα, με την συντονισμένη αρωγή των ζωόφιλων και την οικονομική υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι ικανά να αντιμετωπίσουν το θέμα των αδέσποτων μικρών ζώων. Εκεί και μόνο εκεί, θα έστρεφε το ενδιαφέρον του, όποιος θα ήθελε να φέρει πραγματικά και όχι πλασματικά αποτελέσματα.
Όσο για το ότι, ο ΕΦΑΓΥΖΣ (Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς), θα λάβει εφάπαξ επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό 2.000.000€, δεν υπάρχουν λόγια.
Παραθέτω μόνο από την Εφ.Συν. το παρακάτω απόσπασμα:
‘…η IBM Γερμανίας ανακάλυψε τη ρατσιστική απογραφή πληθυσμού που δεν κατέγραφε μόνο τη θρησκεία αλλά την πορεία του αίματος των ανθρώπων, ξεκινώντας από γενιές του παρελθόντος. Αυτός ήταν ο πόθος των ναζί. Όχι μονάχα να απαριθμήσουν τους Εβραίους αλλά και να τους ταυτοποιήσουν.”
Εν ολίγοις, πέρα από τις ανεπάρκειες, τις παραβιάσεις επιστημονικών δεδομένων, ατομικών δικαιωμάτων και την γραφειοκρατία που επιβάλλει, το ίδιο το νομοσχέδιο είναι επικίνδυνο για την ευζωία και την υγεία ζώων, ανθρώπων.
Είναι τόσο τραγικά επίκαιρο αυτό που περιέγραφε ο Walter Benjamin ότι, όταν οι κυβερνήτες συνεδριάζουν στα γραφεία τους συζητώντας για την ειρήνη, στα υπόγεια προετοιμάζουν τον επόμενο πόλεμο.”
Διαβάστε επίσης
Να αποσυρθεί ο νόμος για τα ζώα συντροφιάς ζητά η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία
Pingback: ΤΡΙΧΕΣ – Να αποσυρθεί ο νόμος για τα ζώα συντροφιάς ζητά η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία