Ειδική στολή «ξε-σηκώνει» σκύλους με δυσπλασία ισχίων

Από την Κλέα Μοριανού

Το Hipster υπόσχεται να τους βοηθήσει να περπατούν και να τρέχουν, αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο...

Hipster-dog-harness-by-Galia-Weiss-1

Αυτή η φορεσιά που θυμίζει λίγο Ρόμποκοπ σχεδιάστηκε από τη σχεδιάστρια Galia Weiss για να βοηθήσει σκύλους που πάσχουν από δυσπλασία να ενδυναμώσουν τους μυς των ισχίων τους. «Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να σηκώνονται, να περπατούν και, γιατί όχι, να τρέχουν με μεγαλύτερη ευκολία», εξηγεί η Galia Weiss.

 

Τι είναι η δυσπλασία ισχίων;

Η δυσπλασία των ισχίων είναι μια κληρονομική ασθένεια που ταλαιπωρεί κυρίως μεγαλόσωμους και γιγαντόσωμους σκύλους. Μικρόσωμοι σκύλοι είναι επίσης πιθανό να υποφέρουν από την ασθένεια, αλλά επειδή έχουν μικρό βάρος σπάνια εμφανίζουν κλινικά συμπτώματα.

Πρόκειται για την προοδευτική εκφύλιση και παραμόρφωση των αρθρώσεων του ισχίου. Σε έναν σκύλο με δυσπλασία η κεφαλή του μηριαίου δεν εφαρμόζει καλά στη λεκάνη, οπότε μετακινείται, με αποτέλεσμα οι αρθρικές επιφάνειες να τρίβονται μεταξύ τους και ο σκύλος να πονάει και να δυσκολεύεται να περπατήσει ή να τρέξει όπως πριν.

Η δυσπλασία μπορεί να εμφανιστεί από νωρίς ή αργότερα στη ζωή ενός σκύλου. Το πότε θα παρουσιάσει το ζώο συμπτώματα επηρεάζεται από αρκετούς παράγοντες όπως η διατροφή, το πάχος, η υπερβολική άσκηση ή κάποιος τραυματισμός στη γύρω περιοχή. Η συντηρητική θεραπεία στοχεύει στη μείωση του πόνου και περιλαμβάνει διαχείριση σωματικού βάρους, χρήση φαρμάκων και χονδροπροστατευτικών συμπληρωμάτων διατροφής, ελεγχόμενη άσκηση και φυσιοθεραπεία. Ριζική λύση δίνει μόνο η χειρουργική επέμβαση.

 

Λεπτομέρειες της στολής

[metaslider id=4167]

 

Η ιδέα

Το Hipster είναι το νεώτερο τεχνολογικό επίτευγμα στην συντηρητική θεραπεία της δυσπλασίας. Αγκαλιάζει το σώμα του σκύλου προκειμένου να σταματήσει τη μετακίνηση της κεφαλής του μηριαίου ενώ παράλληλα υπόσχεται ότι ενδυναμώνει τους μυς γύρω από τη λεκάνη.

Ο εξοπλισμός που αγκαλιάζει το σώμα του σκύλου είναι φτιαγμένος εξ ολοκλήρου από ελαφριά και ανθεκτικά υλικά, περιλαμβάνει ένα άκαμπτο πλαίσιο, και ρυθμιζόμενους ιμάντες γύρω από τα πίσω πόδια, ώστε να ταιριάζει σε διαφορετικά μεγέθη σκύλων.

διαφήμιση

Σύμφωνα με τη σχεδιάστρια, αρκεί ένας μήνας χρήσης του Hipster για να δούμε στο σκύλο μας τα πρώτα αποτελέσματα.

 

Δουλεύει;

Είναι πολύ νωρίς για να το ξέρουμε αλλά το ελπίζουμε. Παρότι σαν εγχείρημα έχει ενδιαφέρον, η αποτελεσματικότητα της στολής είναι αμφισβητούμενη αφού δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί ευρέως σε σκύλους με προβλήματα δυσπλασίας. Για τον λόγο αυτό, προφανώς, το Hipster δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στο εμπόριο.

 

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Hipster.

Διαβάστε επίσης

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για την άσκηση του σκύλου μας

Πόσο κοντά είναι στο «ιδανικό βάρος»; Επίσης, 10 συμβουλές για να αδυνατίσει χωρίς να πεινάει.

Η σωστή ιατρική φροντίδα του ηλικιωμένου ζώου

Πώς ο σκύλος να μην «πετάγεται» έξω μόλις ανοίγει η πόρτα

 2 Σχολια

  1. Ελεονόρα says:

    Πού μπορούμε να το βρούμε αυτό στην Ελλάδα? Μ’εντιαφέρει πάρα πολύ γιατί έχω ένα Καυκάσιο με σοβαρή δυσπλασία.

    • Ελεονόρα είναι σε πειραματικό στάδιο η στολή. Δεν μπορέσαμε ακόμα να επικοινωνήσουμε με τη σχεδιάστρια. Έχεις δοκιμάσει φυσιοθεραπεία; Υπάρχει και η λύση του χειρουργείου. Εμείς μείναμε πολύ ευχαριστημένοι και με την υδροθεραπεία (αν μένετε Αθήνα). Δες εδώ: http://www.mypetcare.gr

Σχολιαστε