coronovirus -precautions


Κτηνοβασίες και πράσινα άλογα

Κρατικές υπηρεσίες και κίτρινα δημοσιεύματα παρουσιάζουν ως εγκληματίες τους φιλόζωους και αφήνουν τους πραγματικούς εγκληματίες να δρουν ανενόχλητοι!

Τρία ελληνικά αδέσποτα που κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να υιοθετήσει στη χώρα μας παρά τις προσπάθειες των φιλόζωων εθελοντών. Ζουν πλέον σε γερμανικές οικογένειες. (Photo courtesy of Klea Morianou| www.trihes.gr)

Τρία ελληνικά αδέσποτα που κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να υιοθετήσει στη χώρα μας παρά τις προσπάθειες των φιλόζωων εθελοντών. Ζουν πλέον σε γερμανικές οικογένειες. (Photo courtesy of Klea Morianou| www.trihes.gr)

 

«Να σταματήσει αμέσως η συκοφαντία της φιλοζωικής δράσης και να πάψουν να την ταυτίζουν με παράνομο εμπόριο» απαιτούν, από κοινού, οι Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.), Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) και Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής- Σαρωνικού, με αφορμή τα πρόσφατα κίτρινα δημοσιεύματα περί κτηνοβασιών και παράνομου εμπορίου αδέσποτων ζώων.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι τρεις ομοσπονδίες εκπροσωπούν σχεδόν το σύνολο των ενεργών φιλοζωικών σωματείων της χώρας. Βλέπετε, τελικά, που οι φιλόζωοι δεν τρώγονται μεταξύ τους, όπως συχνά ακούγεται; Όταν χρειαστεί να υπερασπιστούν τα ζώα μπορούν, μια χαρά, να συνεννοηθούν.

 

Είναι, ίσως, δυσκολότερο να υιοθετήσει κάποιος ξένος ελληνικό αδέσποτο παρά παιδί…

Η διαδικασία της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων από κατοίκους ξένων χωρών έχει γίνει σχεδόν αδύνατη, λόγω της δυσφήμισης που υφίσταται εδώ και 20 περίπου χρόνια. Είναι, πλέον, εξαιρετικά πολύπλοκη και απαιτεί πλήθος δικαιολογητικών, κάποια από τα οποία, μάλιστα, αρνούνται να εκδώσουν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Και κάθε υπηρεσία έχει τη δική της ερμηνεία ως προς τις σχετικές εφαρμοστικές εγκυκλίους.

Ήρθε η ώρα το κράτος να αποδεχτεί πως είναι προτιμότερο τα ελληνικά αδέσποτα να ζουν προστατευμένα εκτός Ελλάδας, παρά να πεθαίνουν στους ελληνικούς δρόμους. Το αντίθετο θα ήταν, άλλωστε, εγκληματικό, επισημαίνουν οι φιλόζωοι.

Υπάρχει αισιοδοξία ότι η νέα κυβέρνηση θα ακούσει τα σωματεία και θα απλοποιήσει τη διαδικασία υιοθεσίας αδέσποτων από κατοίκους άλλων χωρών. Η πολιτεία είναι άλλωστε υποχρεωμένη, κάποια στιγμή, να συμμορφωθεί με τους σχετικούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη μετακίνηση ζώων στο εξωτερικό εφαρμόζοντας, φυσικά, τους κανόνες ιχνηλασιμότητάς τους.

 

Κτηνιατρικές υπηρεσίες εναντίον φιλόζωων…

Σχετικά με τον εξευτελισμό που υφίστανται Έλληνες και ξένοι φιλόζωοι εθελοντές από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι τρεις ομοσπονδίες θεωρούν πως γίνεται από πρόθεση. Συγκεκριμένοι υπάλληλοι των κτηνιατρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «εσκεμμένα επιχειρούν να διασύρουν και να εξοντώσουν το φιλοζωικό έργο, προκειμένου να μπορεί να συνεχίζει απρόσκοπτα και σιωπηλά το παράνομο εμπόριο καθαρόαιμων ζώων, που ανθεί στην Ελλάδα.»

«Δεν είναι η υιοθεσία αδέσποτων από Ευρωπαίους, λοιπόν, που πρέπει να απασχολεί την αστυνομία και τις αρχές αλλά η μαζική διακίνηση καθαρόαιμων κουταβιών, που προέρχονται από λαθραίες εισαγωγές και παράνομη εγχώρια εκτροφή και πωλούνται με πλαστά παραστατικά, εντός ή εκτός καταστημάτων», καταλήγει το δελτίο τύπου.

 

Info

Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.)
www.pfo.gr
Facebook: «Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία – Panhellenic Animal Welfare Federation»

Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο)
www.pfpo.gr
Facebook: «Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία»

 

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου:

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2015

διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κτηνοβασίες και πράσινα άλογα

Παρουσιάζουν ως εγκληματίες τους φιλόζωους
και αφήνουν τους πραγματικούς εγκληματίες να δρουν ανενόχλητοι

Παραμονή εκλογών, σκοτεινοί κύκλοι κινήθηκαν και πάλι εναντίον νόμιμων διαδικασιών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Η ανώνυμη καταγγελία ήταν, αυτή τη φορά, για συμμετοχή σε «κύκλωμα κτηνοβασίας»! Έτσι ξεκίνησε, στα αεροδρόμια όλης της χώρας, μια σειρά αυθαίρετων συλλήψεων των εθελοντών που συνόδευαν τα ζώα στις νέες τους οικογένειες στην Ευρώπη.

Ποιοι είναι αυτοί που συκοφαντούν χωρίς στοιχεία και με παράτυπες και αυθαίρετες καταγγελίες σέρνουν στις αίθουσες δικαστηρίων εθελοντές φιλόζωους; Ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά και ποια συμφέροντα υπηρετούν;

Δεν θα ανεχθούμε πλέον τη μεθοδευμένη σπίλωση του ονόματος και της δράσης των φιλοζωικών φορέων. Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικές από τις ψευδείς φήμες που διοχετεύονται σε κάθε αλλαγή ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και που στόχο έχουν την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και χειραγώγηση των νέων Υπουργών. Σύμφωνα με αυτές τα ελληνικά αδέσποτα που φεύγουν από τη χώρα δεν υιοθετούνται, αλλά χρησιμοποιούνται για «παραγωγή λουκάνικων και κολλαγόνου», «πειραματόζωα», «γούνες και στολές για δύτες» και αποφέρουν «κέρδη εκατομμυρίων» απ’ τα οποία προκύπτει και «φοροδιαφυγή». Εσχάτως προστέθηκε η φήμη περί «κυκλώματος κτηνοβασιών».

Οι φήμες αυτές είναι ανυπόστατες, οι δε καταγγελίες ανώνυμες και δεν τεκμηριώνονται ποτέ. Έχουν σκοπό να διαμορφώσουν στην κοινωνία κλίμα καχυποψίας γύρω από το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων που σώζουν αδέσποτα ζώα και τα οδηγούν σε υιοθεσία.

Κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι είναι προτιμότερο τα αδέσποτα ζώα να πεθαίνουν στους ελληνικούς δρόμους από το να ζουν προστατευμένα εκτός Ελλάδας. Αυτό είναι εγκληματικό.

Εφιστούμε την προσοχή σας στις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στις μεθόδους που χρησιμοποιούν προκειμένου να συγκαλύπτουν το πραγματικό παράνομο εμπόριο που ανθεί. Δεν είναι η υιοθεσία αδέσποτων από Ευρωπαίους, λοιπόν, που πρέπει να απασχολεί την αστυνομία και τις αρχές αλλά η μαζική διακίνηση καθαρόαιμων κουταβιών, που προέρχονται από λαθραίες εισαγωγές και παράνομη εγχώρια εκτροφή και πωλούνται με πλαστά παραστατικά, εντός ή εκτός καταστημάτων.

Καταγγέλλουμε, για άλλη μια φορά, την προσπάθεια διασυρμού και εξόντωσης του φιλοζωικού έργου, η οποία γίνεται σκόπιμα, ως αντιπερισπασμός, προκειμένου να μπορεί να συνεχίζει απρόσκοπτα και σιωπηλά το παράνομο εμπόριο καθαρόαιμων ζώων στην Ελλάδα.

Πρέπει να σταματήσει αμέσως η συκοφαντία της φιλοζωικής δράσης και να πάψουν να την ταυτίζουν με παράνομο εμπόριο.

Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.)
Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο)
Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού

 

Διαβάστε επίσης

Aπό πού είναι καλύτερα να πάρει κανείς σκυλάκι; Από φιλοζωική ή από pet shop;

Ψάχνετε τετράποδο σύντροφο; 56 Φιλοζωικά Σωματεία ανά περιοχή για να απευθυνθείτε στο πλησιέστερο!

Εκτροφείς «της πίσω αυλής» υπάρχουν σε όλες τις γειτονιές. Πώς θα τους «κλείσουμε»;

PameVolta www

Ο δικός σας σκύλος πού θα προτιμούσε να πάει βόλτα; Σε μια ελληνική πλατεία ή σε ένα τυπικό γερμανικό πάρκο σαν αυτό; Τελικά δεν περνάνε και άσχημα τα ελληνικά αδέσποτα στο εξωτερικό… (Photo courtesy of Klea Morianou| www.trihes.gr)

 

 16 Σχόλια

     Σχολιαστε

     Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

     *