Κτηνοβασίες και πράσινα άλογα

Κρατικές υπηρεσίες και κίτρινα δημοσιεύματα παρουσιάζουν ως εγκληματίες τους φιλόζωους και αφήνουν τους πραγματικούς εγκληματίες να δρουν ανενόχλητοι!

Τρία ελληνικά αδέσποτα που κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να υιοθετήσει στη χώρα μας παρά τις προσπάθειες των φιλόζωων εθελοντών. Ζουν πλέον σε γερμανικές οικογένειες. (Photo courtesy of Klea Morianou| www.trihes.gr)

Τρία ελληνικά αδέσποτα που κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να υιοθετήσει στη χώρα μας παρά τις προσπάθειες των φιλόζωων εθελοντών. Ζουν πλέον σε γερμανικές οικογένειες. (Photo courtesy of Klea Morianou| www.trihes.gr)

 

«Να σταματήσει αμέσως η συκοφαντία της φιλοζωικής δράσης και να πάψουν να την ταυτίζουν με παράνομο εμπόριο» απαιτούν, από κοινού, οι Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.), Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) και Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής- Σαρωνικού, με αφορμή τα πρόσφατα κίτρινα δημοσιεύματα περί κτηνοβασιών και παράνομου εμπορίου αδέσποτων ζώων.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι τρεις ομοσπονδίες εκπροσωπούν σχεδόν το σύνολο των ενεργών φιλοζωικών σωματείων της χώρας. Βλέπετε, τελικά, που οι φιλόζωοι δεν τρώγονται μεταξύ τους, όπως συχνά ακούγεται; Όταν χρειαστεί να υπερασπιστούν τα ζώα μπορούν, μια χαρά, να συνεννοηθούν.

 

Είναι, ίσως, δυσκολότερο να υιοθετήσει κάποιος ξένος ελληνικό αδέσποτο παρά παιδί…

Η διαδικασία της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων από κατοίκους ξένων χωρών έχει γίνει σχεδόν αδύνατη, λόγω της δυσφήμισης που υφίσταται εδώ και 20 περίπου χρόνια. Είναι, πλέον, εξαιρετικά πολύπλοκη και απαιτεί πλήθος δικαιολογητικών, κάποια από τα οποία, μάλιστα, αρνούνται να εκδώσουν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Και κάθε υπηρεσία έχει τη δική της ερμηνεία ως προς τις σχετικές εφαρμοστικές εγκυκλίους.

Ήρθε η ώρα το κράτος να αποδεχτεί πως είναι προτιμότερο τα ελληνικά αδέσποτα να ζουν προστατευμένα εκτός Ελλάδας, παρά να πεθαίνουν στους ελληνικούς δρόμους. Το αντίθετο θα ήταν, άλλωστε, εγκληματικό, επισημαίνουν οι φιλόζωοι.

Υπάρχει αισιοδοξία ότι η νέα κυβέρνηση θα ακούσει τα σωματεία και θα απλοποιήσει τη διαδικασία υιοθεσίας αδέσποτων από κατοίκους άλλων χωρών. Η πολιτεία είναι άλλωστε υποχρεωμένη, κάποια στιγμή, να συμμορφωθεί με τους σχετικούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη μετακίνηση ζώων στο εξωτερικό εφαρμόζοντας, φυσικά, τους κανόνες ιχνηλασιμότητάς τους.

 

Κτηνιατρικές υπηρεσίες εναντίον φιλόζωων…

Σχετικά με τον εξευτελισμό που υφίστανται Έλληνες και ξένοι φιλόζωοι εθελοντές από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι τρεις ομοσπονδίες θεωρούν πως γίνεται από πρόθεση. Συγκεκριμένοι υπάλληλοι των κτηνιατρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «εσκεμμένα επιχειρούν να διασύρουν και να εξοντώσουν το φιλοζωικό έργο, προκειμένου να μπορεί να συνεχίζει απρόσκοπτα και σιωπηλά το παράνομο εμπόριο καθαρόαιμων ζώων, που ανθεί στην Ελλάδα.»

«Δεν είναι η υιοθεσία αδέσποτων από Ευρωπαίους, λοιπόν, που πρέπει να απασχολεί την αστυνομία και τις αρχές αλλά η μαζική διακίνηση καθαρόαιμων κουταβιών, που προέρχονται από λαθραίες εισαγωγές και παράνομη εγχώρια εκτροφή και πωλούνται με πλαστά παραστατικά, εντός ή εκτός καταστημάτων», καταλήγει το δελτίο τύπου.

 

Info

Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.)
www.pfo.gr
Facebook: «Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία – Panhellenic Animal Welfare Federation»

Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο)
www.pfpo.gr
Facebook: «Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία»

 

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου:

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2015

διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κτηνοβασίες και πράσινα άλογα

Παρουσιάζουν ως εγκληματίες τους φιλόζωους
και αφήνουν τους πραγματικούς εγκληματίες να δρουν ανενόχλητοι

Παραμονή εκλογών, σκοτεινοί κύκλοι κινήθηκαν και πάλι εναντίον νόμιμων διαδικασιών υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Η ανώνυμη καταγγελία ήταν, αυτή τη φορά, για συμμετοχή σε «κύκλωμα κτηνοβασίας»! Έτσι ξεκίνησε, στα αεροδρόμια όλης της χώρας, μια σειρά αυθαίρετων συλλήψεων των εθελοντών που συνόδευαν τα ζώα στις νέες τους οικογένειες στην Ευρώπη.

Ποιοι είναι αυτοί που συκοφαντούν χωρίς στοιχεία και με παράτυπες και αυθαίρετες καταγγελίες σέρνουν στις αίθουσες δικαστηρίων εθελοντές φιλόζωους; Ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά και ποια συμφέροντα υπηρετούν;

Δεν θα ανεχθούμε πλέον τη μεθοδευμένη σπίλωση του ονόματος και της δράσης των φιλοζωικών φορέων. Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικές από τις ψευδείς φήμες που διοχετεύονται σε κάθε αλλαγή ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και που στόχο έχουν την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και χειραγώγηση των νέων Υπουργών. Σύμφωνα με αυτές τα ελληνικά αδέσποτα που φεύγουν από τη χώρα δεν υιοθετούνται, αλλά χρησιμοποιούνται για «παραγωγή λουκάνικων και κολλαγόνου», «πειραματόζωα», «γούνες και στολές για δύτες» και αποφέρουν «κέρδη εκατομμυρίων» απ’ τα οποία προκύπτει και «φοροδιαφυγή». Εσχάτως προστέθηκε η φήμη περί «κυκλώματος κτηνοβασιών».

Οι φήμες αυτές είναι ανυπόστατες, οι δε καταγγελίες ανώνυμες και δεν τεκμηριώνονται ποτέ. Έχουν σκοπό να διαμορφώσουν στην κοινωνία κλίμα καχυποψίας γύρω από το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων που σώζουν αδέσποτα ζώα και τα οδηγούν σε υιοθεσία.

Κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι είναι προτιμότερο τα αδέσποτα ζώα να πεθαίνουν στους ελληνικούς δρόμους από το να ζουν προστατευμένα εκτός Ελλάδας. Αυτό είναι εγκληματικό.

Εφιστούμε την προσοχή σας στις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στις μεθόδους που χρησιμοποιούν προκειμένου να συγκαλύπτουν το πραγματικό παράνομο εμπόριο που ανθεί. Δεν είναι η υιοθεσία αδέσποτων από Ευρωπαίους, λοιπόν, που πρέπει να απασχολεί την αστυνομία και τις αρχές αλλά η μαζική διακίνηση καθαρόαιμων κουταβιών, που προέρχονται από λαθραίες εισαγωγές και παράνομη εγχώρια εκτροφή και πωλούνται με πλαστά παραστατικά, εντός ή εκτός καταστημάτων.

Καταγγέλλουμε, για άλλη μια φορά, την προσπάθεια διασυρμού και εξόντωσης του φιλοζωικού έργου, η οποία γίνεται σκόπιμα, ως αντιπερισπασμός, προκειμένου να μπορεί να συνεχίζει απρόσκοπτα και σιωπηλά το παράνομο εμπόριο καθαρόαιμων ζώων στην Ελλάδα.

Πρέπει να σταματήσει αμέσως η συκοφαντία της φιλοζωικής δράσης και να πάψουν να την ταυτίζουν με παράνομο εμπόριο.

Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.)
Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο)
Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού

 

Διαβάστε επίσης

Aπό πού είναι καλύτερα να πάρει κανείς σκυλάκι; Από φιλοζωική ή από pet shop;

Ψάχνετε τετράποδο σύντροφο; 56 Φιλοζωικά Σωματεία ανά περιοχή για να απευθυνθείτε στο πλησιέστερο!

Εκτροφείς «της πίσω αυλής» υπάρχουν σε όλες τις γειτονιές. Πώς θα τους «κλείσουμε»;

PameVolta www

Ο δικός σας σκύλος πού θα προτιμούσε να πάει βόλτα; Σε μια ελληνική πλατεία ή σε ένα τυπικό γερμανικό πάρκο σαν αυτό; Τελικά δεν περνάνε και άσχημα τα ελληνικά αδέσποτα στο εξωτερικό… (Photo courtesy of Klea Morianou| www.trihes.gr)

 

 16 Σχολια

 1. @George,

  οποτε μου λες οτι το 12 εκ ειναι αυθαιρετο? Επιμενω να μου απαντησεις σε αυτο. Με ενα τετοιο νουμερο η φαντασια καλπαζει.
  Για το που πανε συμφωνω, αλλα με το 12 εκ στο μυαλο βγαζουμε αλλα συμπερασματα. Το να φευγουν ζωα για υιοθεσια οπουδηποτε στον κοσμο επειδη βρηκαν καλη οικογενεια, ειναι καλο και αγιο. Διαφωνεις με αυτο;

  • Όχι δεν διαφωνώ με το να βρίσκουν καλά σπίτια. Διαφωνώ με το να μην βρίσκουν.
   Με ποιό νούμερο η φαντασία εφησυχάζει; Με ποιό νούμερο μπορούμε να κοιμούμαστε ήσυχοι τα βράδια; Με ποιο νούμερο δεν θα ακούμε τις κραυγές της αγωνίας και του πόνου τους στα εργαστήρια πειραμάτων; Και ποιοι είναι εκείνοι που μπορούν να δώσουν εγγυήσεις για την ευζωία τους εκεί που πάνε; Ποιοι μπορούν να αμφισβητήσουν με αποδείξεις τα 10-12 εκ. ετησίως; Ας μας πουν πόσα είναι; Αν οι φιλοζωικές έκαναν σωστά την δουλειά τους, αντί δηλαδή να στέλνουν έξω τα αδέσποτα, φρόντιζαν για την στείρωσή τους πανελλαδικά και με το νόμο, δεν θα υπήρχαν σήμερα αδέσποτα! Δεν το φροντίζουν όμως σωστά. Γιατί; Γιατί κόπτοντε τόσο πολύ για τις εξαγωγές; Ερωτήματα που περιμένουν απάντηση…

   • @George,

    μα τι μου λες? Να αντιπροτεινω νουμερο για να δικαιολογησεις εσυ το κραυγαλεο 12 εκ? Την κολοκυθια θα παιξουμε?
    Απο οσο ξερω οι φιλοζωικες δεν κανουν δουλεια, κανουν εργο. Οσο για την στειρωση μαζι σου, αλλα ξερεις ποσα ζωα εχω στειρωσει και τα βρηκα την επομενη μερα δηλητηριασμενα? Φυσικα και θα προτιμησω να τα στειλω στην Γη του Πυρος αν βρω καλο σπιτι. Βλεπω λοιπον πως βρισκουν καλα σπιτια, βλεπω φωτογραφιες, βλεπω συνεντευξεις, βλεπω βιντεο. Για ποιες εξαγωγες μιλαμε? απο οσο εχω διαβασει καταλαβαινω πως κοπτονται και παρακοπτονται γιατι εδω οι οικογενειες ειναι για γελια. Αγοραζουν σαν τρελοι απο πετ σοπ καθαροαιμα, τα ζευγαρωνουν και τα πετανε. Διαβαζω καθε μερα για ζωα που πνιγουν και που κρεμανε. Κουταβια σωρο στα σκουπιδια. Ξαναλεω, απο που προκυπτει το 12 εκ (για την Ελλαδα και ολες τις αλλες χωρες) και γιατι να θεωρουμε τις φιλοζωικες εξαγωγεις?? Ο εξαγωγεας δεν χρειαζεται να ειναι φιλοζωικη, παιρνει οποιο ζωο θελει και το στελνει εξω. Γιατι να ειναι νομιμο σωματειο με εκλογες, διοικητικο συμβουλιο και χαρτια στο πρωτοδικειο?

 2. Δεν έχω πρόθεση να κατηγορήσω τις φιλοζωικές για παράνομη εξαγωγή αδέσποτων, αλλά να επιστήσω αυξημένη προσοχή για το που καταλήγουν όλα εκείνα τα ζώα, διότι υπάρχουν καταγγελίες πανταχόθεν-και τις οποίες γνωρίζετε- πως δεν καταλήγουν όλα σε φιλοζωικές οικογένειες… και φυσικά δεν αναφέρονται μόνο σε αδέσποτα σκυλιά.
  Καμία πηγή δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό τον εξαγομένων αδέσποτων ζώων στην βόρεια Ευρώπη, επομένως, ο καθένας μπορεί να κάνει τους υπολογισμούς του- λαμβάνοντας υπόψη των αριθμό των αδέσποτων και τον ρυθμό που πολλαπλασιάζονται- και να βγάλει συμπεράσματα… Η δική μου εκτίμηση είναι γύρω στα 100 εκ. ψυχές το χρόνο. Τώρα, αυτό που έχει σημασία για εσάς, είναι αν τα αδέσποτα που δεν καταλήγουν σε οικογένειες, είναι εκατομμύρια ή χιλιάδες ή ότι αγνοείτε η τύχη τους; Παραθέτω ενδεικτικά μερικά links για τις κατηγορίες.
  http://syzosoel.blogspot.gr/2008/08/blog-post.html
  http://www.iospress.gr/ios2005/ios20050710.htm
  http://www.evonymos.org/greek/viewarticle.asp?id=4341

  • @george,

   πεσμου σε παρακαλω πως εκτιμας οτι ειναι 100 εκ. Εδω το επισημο κρατος δεν ειναι σε θεση να μας πει ποσους δημοσιους υπαλληλους εχει, δεν ξερουμε ποσοι μεταναστες ειναι στην χωρα, δεν ξερουμε ποσοι παιρνουν συνταξη και δεν την δικαιουνται και εσυ πετας ενα 12 εκ και τωρα ενα 100 εκ και δεν μου το δικαιολογεις. Αστα τα αλλα. Δικαιολογησε μου απο που βγαινει αυτο το νουμερο.

 3. @George,

  απο που βγαινει το 12 εκ? Και ποσα ζωα φευγουν απο την Ελλαδα? Ο υπολογισμος που εχεις κανεις κανει στηριζεται στο εντελως αυθαιρετο 1 εκ. Αποδειξε μας το 12 εκ και ελα να ξανακανουμε τις πραξεις.

 4. Κάθε χρόνο εισάγονται στην Γερμανία από τις ανατολικές χώρες της Ευρώπης και τις Ελλάδος φυσικά, αλίμονο τώρα, να λείπει η Ελλάδα, δώδεκα-12- εκ. αδέσποτα!
  Σύμφωνα με την απογραφή -31-1-2013- ο πληθυσμός της Γερμανίας είναι 80.767.000.
  Άρα, 25-30 εκ. οικογένειες… Τα δέκα τελευταία χρόνια, από το 2004 δηλαδή, έχουν εισαχθεί στην Γερμανία 120 εκ. αδέσποτα! Άντε, ας δεχτούμε ότι 15 εκ. σπίτια είναι φιλοζωικά και υιοθέτησαν από 4 αδέσποτα, σύνολο 60 εκ. Τα υπόλοιπα 60 εκ. που είναι οέο; Να αφήσουμε τις «φιλοζωικές» να κάνουν την δουλειά τους; Να στείλουν και άλλα;
  Που θα τα στείλουν; Σε ποιες «φιλοζωικές» Γερμανικές οικογένειες;
  Για συγκεντρωθείτε λίγο εκεί στην Π.Φ.Ο.

  • Θέλετε να μας πείτε ότι μπαίνουν καθημερινά στη Γερμανία 33.000 αδέσποτα; Μπορείτε παρακαλώ να μας πείτε πού βρήκατε το συγκεκριμένο στοιχείο; Ακούγεται κάπως… υπερβολικό.
   Ειδικά όταν το σύνολο των ελληνικών αδέσποτων υπολογίζεται σε 1 έως 2 εκατομμύρια… Θα είχαν αδειάσει οι δρόμοι, εύκολα, σε μισή χρονιά!

   • Ναι θα μας ενδιέφερε να μας παραθέτετε τις πηγές των πληροφοριών σας για να τις αξιολογήσουμε
    Παρόλα θύμα μιλάμε για μια χώρα με 100 έκατομυρια κατοίκους υπέρ ευαισθητοποιημένους σε θέματα ευζωίας των ζώων που κάθε οικογένεια εχει τουλάχιστον δυο κατοικίδια.
    Οι πηγές σας όμως μας ενδιαφέρουν.

Σχολιαστε