Πώς ένας σκύλος, ένας καλλιτέχνης & ένα άδειο σπίτι μας φτιάχνουν τη μέρα

Ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης Rafael Mantesso βλέπει ξανά τη ζωή αισιόδοξα χάρη στον τετράποδο Jimmy Choo.

Bull-Terrier-Rafael-Mantesso-10

Αυτός είναι ο Jimmy Choo. Έγινε διάσημος χάρη στις φωτογραφίες του δίποδου συντρόφου του, του Βραζιλιάνου καλλιτέχνη Rafael Mantesso, αλλά και αντίστροφα. Το ήρεμο Μπούλ Τεριέ συνεργάζεται άψογα με τον Rafael και με τη βοήθεια λευκού χαρτιού, 1 μαρκαδόρου, 1 iPhone και λίγης ψηφιακής επεξεργασίας μας κάνουν να χαμογελάμε.

jimmy-choo-bull-terrier-illustrations-rafael-mantesso-12

Οι φωτογραφίες είναι άλλοτε εμπνευσμένες από τις Καλές Τέχνες, όπως αυτή από τη Γέννηση της Αφροδίτης του Botticelli, και άλλοτε από το σινεμά, διασκευάζοντας τη διάσημη σκηνή με τα μακαρόνια από το «Λαίδη & Αλήτης» του Disney ή το θρόνο από το «Game of Thrones».

rafael-mantesso-bull-terrier-11

Πώς συνέλαβε την ιδέα ο Mantesso; Του ήρθε εντελώς αυθόρμητα όταν βρέθηκε να κατοικεί μόνος με το σκύλο του σε ένα άδειο σπίτι, χωρίς έπιπλα, με λευκούς άδειους τοίχους. Τού το είχε αδειάσει η πρώην γυναίκα του αλλά ευτυχώς του άφησε το σκύλο!

«Μια μέρα έπαιζα με το Jimmy Choo στο άδειο δωμάτιο και αποφάσισα να τραβήξω αυτή τη φωτογραφία που τού κρατάω το χέρι για να δείξω την τρυφερότητα και τη φιλία ανάμεσά μας.»

διαφήμιση

xeri

«Ο Jimmy Choo λατρεύει να είναι το κέντρο της προσοχής. Και ήθελα να δημιουργήσω μια θετική εικόνα για αυτήν την σχετικά παρεξηγημένη φυλή. Πιστεύω ότι τα Μπουλ Τεριέ είναι μια εκπληκτική φυλή ως προς τη συμπεριφορά, την προσωπικότητα, την αγάπη που προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τους και κυρίως ως προς την αισθητική τους.»

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες

[metaslider id=2927]

Ακολουθείστε τον Mantesso στο Ιnstagram.

Screen shot 2014-09-25 at 3.16.14 μ.μ.

 

 

 1 Σχολιο

  1. Amalia Theodoraki says:

    ANIMALS are truely a work of ART!!!!

Σχολιαστε