ΤΡΙΧΕΣ TOP 10 – ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Τι διάβασαν περισσότερο οι φίλοι μας στις Τρίχες τον Μάρτιο;

 

Photo courtesy of Alexandros Avramidis

Photo courtesy of Alexandros Avramidis

Τα πιο διαβασμένα άρθρα στην ιστοσελίδα ΤΡΙΧΕΣ το Μάρτιο του 2014 ήταν τα ακόλουθα, κατά αριθμό… διαβασμάτων:

1. Η ιστορία της Σαρδέλας, της τετράποδης πρωταγωνίστριας του «Ράδιο Αρβύλα»
Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και η σκυλίτσα του είναι αχώριστοι: απολαμβάνουν μαζί τον ύπνο, τις διακοπές, τη ζέστη και… τα ψάρια. Τον ακολουθεί παντού, ακόμα και στη δουλειά του, στη γνωστή εκπομπή του ΑΝΤ1, και είναι πάντα χαρούμενη και φρόνιμη. Μόνο να μην τον ακούσει να μιλάει Γιαπωνέζικα.

2. «Έχω λόγο που δεν τη στειρώνω».
Θα έχετε ακούσει πολλές φορές, στο πάρκο ή στην παρέα, θεωρίες σχετικά με το πόσο ωφελούνται οι σκύλες ή οι γάτες αν γνωρίσουν την μητρότητα έστω και άπαξ πριν στειρωθούν. Καταρρίψτε με επιχειρήματα τις 8 πιο συνηθισμένες δικαιολογίες. Το πιο σχολιασμένο άρθρο στις ΤΡΙΧΕΣ μέχρι σήμερα.

3. Σπιτικό σπρέι για να διώχνουμε ψύλλους, σκνίπες & τσιμπούρια από τη γούνα των τετράποδων
Γιατί να αγοράζουμε ακριβά φαρμακευτικά αντιπαρασιτικά προϊόντα, όταν μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ένα οικολογικό σπιτικό σκεύασμα, και μάλιστα με ελάχιστο κόστος;

4. Πώς σας ζητούν οι σκύλοι να ηρεμήσετε;
Όταν τον μαλώνετε και χασμουριέται, δεν σημαίνει ότι σας αγνοεί. Προσπαθεί απλώς να σας πει… «αφεντικό, χαλάρωσε». Αυτό είναι μόνο ένα από τα σήματα ηρεμίας που χρησιμοποιεί για να ηρεμήσει τα πνεύματα.

5. Ψύλλοι, τσιμπούρια, ακάρεα, ψείρες, ταινίες ή άλλα παράσιτα; Ποτέ ξανά!
Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας ευνοούν τη μετάδοση των παρασίτων. Γι’ αυτό οι αποπαρασιτώσεις είναι καλό να γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με τον ερχομό της Άνοιξης και την άνοδο της θερμοκρασίας, η ανάγκη εφαρμογής τακτικών αποπαρασιτώσεων στα κατοικίδιά μας γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

6. Είσαι έγκυος; Μην πετάς τη γάτα!
Ένα παράσιτο κατάφερε εδώ και χρόνια να τρομοκρατήσει πολλές Ελληνίδες και να δημιουργήσει σύγχρονες φοβίες και προκαταλήψεις απέναντι στις γάτες. Άγνοια ή παραπληροφόρηση; Υπάρχει κίνδυνος τελικά;

7. Άνοιξη και κούρεμα γουλί; Καλύτερα όχι!
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι τετράποδοι αλλάζουν τρίχωμα, γεγονός που μας κάνει τη ζωή λίγο πιο δύσκολη. Είναι η λύση να τους κουρεύουμε με την ψιλή;

διαφήμιση

8. Δυσκολεύεται να μείνει μόνος στο σπίτι;
Τα σκυλιά δεν είναι «φτιαγμένα» για να μένουν μόνα τους. Πολλά, μάλιστα, δεν νιώθουν καθόλου άνετα στο σπίτι χωρίς εμάς. Πώς θα μετριάσουμε το φόβο τους και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μένουν ήρεµα κατά τη διάρκεια της απουσίας µας;

9. Επιτρέπεται να ταΐζουµε αδέσποτα;
Οχι µόνο δεν απαγορεύεται, όπως πολλοί υποστηρίζουν, αλλά και επιβάλλεται από το νόμο αν τα ζώα είναι επανεντασσόµενα. Το δεύτερο πιο σχολιασμένο άρθρο στις ΤΡΙΧΕΣ μέχρι σήμερα.

10. Όσα μου έμαθαν οι γάτες. Μάθημα 1°: Η εμπιστοσύνη µιας γάτας «κοστίζει» ακριβά…
Θέλει το χρόνο της, θέλει το χώρο της, θέλει να την αφήσεις ήσυχη. Και εκείνη ξέρει πότε ακριβώς θα έρθει κοντά σου. Το πρώτο από σειρά μαθημάτων που μας δίνουν οι γάτες μας, με την πένα της Τασούλας Επτακοίλη.

 

Κι άλλες ΤΡΙΧΕΣ – TOP 10

Μάιος 2014
Απρίλιος 2014

community cat eats

Επιτρέπεται να ταΐζουµε αδέσποτα;



Σχολιαστε