Dog Dancing – χορός με σκύλο, από τη Βάντα Γκρεγκόροβα και τη Μπράντι στο «Κατοικίδια Εν Δράσει 2014»

Αναμένεται να είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες του φεστιβάλ ζώων συντροφιάς «Κατοικίδια Εν Δράσει 2014», που θα διεξαχθεί το ερχόμενο τριήμερο (10 - 12 Οκτωβρίου) στο «Metropolitan Expo».

dog dancing vanda gregorova

Κατά την διάρκεια του «International Dog Festival – Athens 2013» η Βάντα Γκρεγκόροβα εντυπωσίασε το πλήθος των επισκεπτών. Μαζί με το σκυλάκι της, την Μπράντι, εκτέλεσαν μια σειρά εκπληκτικών χορογραφιών σε μια νέα τάση, που σαρώνει αυτή την εποχή τα παγκόσμια φεστιβάλ ζώων συντροφιάς – το Dog Dancing! Η απόλυτη αρμονία μεταξύ της Βάντα Γκρεγκόροβα και του σκυλιού «πρόδιδε» τη δυνατή σχέση και τέλεια επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους. Θα έχουμε την τύχη να τις ξαναδούμε στο φεστιβάλ ζώων συντροφιάς «Κατοικίδια Εν Δράσει 2014», αυτό το τριήμερο 10 με 12 Οκτωβρίου στη «Metropolitan Expo».

 

Από το καναρίνι στο Ντάχσχουντ

Η μόνη εμπειρία που είχε με ζώα συντροφιάς η μικρή Βάντα μέχρι το 1988 ήταν ένα καναρίνι. Ο πατέρας της, που αγαπούσε και ο ίδιος τους σκύλους, αποφάσισε πριν από 26 χρόνια να τη μυήσει στον κόσμο τους. Έκρυψε μέσα στο σακάκι ένα κουτάβι Ντάχσχουντ (Τέκελ), αυτό το χαριτωμένο σκυλάκι με τον μακρύ κορμό «σαν λουκάνικο» και το πήγε σπίτι. Αυτή ήταν η πρώτη γνωριμία της Βάντα με τα σκυλιά. Σήμερα είναι ανάμεσα στους πρώτους σε μια ιδιαίτερη δραστηριότητα – το Dog Dancing. «Αποφάσισα να ασχοληθώ το 2001. Τότε είχα ένα Τσιουάουα, τον Βρούτο. Οι εκπαιδευτές του μού έλεγαν ότι δεν κάνει για τίποτα. Πείσμωσα, περάσαμε μαζί εκπαιδεύσεις και κάποια στιγμή είδα σε μια σχολή στην περιοχή μου ένα σκυλάκι να χορεύει μαζί με το συνοδό του. Ήταν ένα εκπληκτικό θέαμα και μόλις το αντίκρισα κατάλαβα ότι θέλω να κάνω μόνο αυτό».

 

Η πιο δύσκολη στιγμή

Η Γκρεγκόροβα αφοσιώθηκε στο χορό με σκύλο τόσο πολύ, που σύντομα ξεχώρισε από την υπόλοιπη ομάδα στη σχολή γιατί αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά. To 2004 έλαβε μέρος στον πρώτο της διαγωνισμό, το «Dances with Dogs», όπου παρά την μικρή της εμπειρία τερμάτισε 2η ανάμεσα σε 18 συμμετέχοντες. Το 2006 όμως ο κόσμος της ανατράπηκε. «Ο Βρούτος πέθανε και αυτή ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου. Ήταν κάτι που δεν θέλω να θυμάμαι» εξομολογείται η Γκρεγκόροβα. Σήμερα διαθέτει αρκετά σκυλιά, μεγάλη εμπειρία και πολλά βραβεία από τους διαγωνισμούς. Υποστηρίζει πως η παρέα μαζί τους δεν είναι δουλειά αλλά το χόμπι της. Ένα χόμπι, που της άνοιξε διόδους παντού στον κόσμο. «Χάρη στα σκυλιά γνώρισα αμέτρητους ενδιαφέροντες ανθρώπους, ταξίδεψα σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και έλαβα μέρος σε δεκάδες ενδιαφέροντα φεστιβάλ» λέει η Βάντα.

διαφήμιση

Θα τη χαρούμε και πάλι από κοντά στο φεστιβάλ ζώων συντροφιάς «Κατοικίδια Εν Δράσει 2014» που θα λάβει χώρα το τριήμερο 10 – 12 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo», με δωρεάν είσοδο για τους επισκέπτες, parking για όλους, συνεχή εσωτερική συγκοινωνία από το επίπεδο αφίξεων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς το εκθεσιακό κέντρο και πολλά δώρα και διαγωνισμούς.

Το trihes.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ.

Διαβάστε επίσης

«Κατοικίδια Εν Δράσει 2014» – Εκεί, όπου για 3 ημέρες τα ζώα συντροφιάς θα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές!

 

Απολαύστε την παράσταση της Βάντα Γκρεγκόροβα από το International Dog Festival Athens 2013:2 Σχολια

  1. Πάνος says:

    Μα πάμε καλά; Καλώς ή κακώς τέτοια θεάματα απαγορεύονται από το νόμο και δεν υπάρχει περίπτωση να έχει λάβει σχετική άδεια από την αρμόδια αρχή!

    • Κάνεις λάθος Πάνο. Πρόκειται για αναγνωρισμένο κυνάθλημα (σπορ) από την FCI, τον ΚΟΕ και όλους τους κυνοφιλικούς ομίλους παγκοσμίως. Οι σκύλοι εκπαιδεύονται με λιχουδιές, το διασκεδάζουν πιο πολύ από όλους μας και μάλιστα, όταν το dog dancing γίνεται διαγωνιστικά υπάρχει κριτική επιτροπή, αυστηροί κανονισμοί και βαθμολογικό σύστημα. Δες εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Musical_canine_freestyle

Σχολιαστε