ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 25/03: Κορωνοϊός και διευκρινιστικές δηλώσεις Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για το τάισμα των αδέσποτων

Κατέβασε το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων
πατώντας εδώ (docx) ή
πατώντας εδώ (pdf)

25 Μαρτίου 2020, ώρα: 18.00

Ο κος Νίκος Χαρδαλιάς προέβη σήμερα, στις 18.00 σε δηλώσεις σχετικά με την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση εθελοντών για το τάισμα και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να αποφεύγουμε όλοι τις άσκοπες μετακινήσεις ο κος Χαρδαλιάς ζήτησε από όσους φροντίζουν ζώα εκτός του δήμου που κατοικούν, να δικτυωθούν με το φιλοζωικό σωματείο ή τους εθελοντές της περιοχής ώστε να αναλάβουν αυτοί προσωρινά το τάισμα των ζώων που φροντίζουν.

Για τους εθελοντές που έχουν αναλάβει σίτιση αδέσποτων ζώων εντός του δήμου κατοικίας τους θα εκδίδονται βεβαιώσεις κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α’ για την κυκλοφορία εργαζομένων. Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίησή της είναι το αρμόδιο για τη διαχείριση σχετικών θεμάτων γραφείο κάθε δήμου.

Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται:

α) αναφορά του σημείου στο οποίο βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες. Το όριο στην διάρκεια σίτισης θεσπίστηκε επειδή είναι εξαιρετικά σημαντικό να προχωρήσουμε όλοι στον περιορισμό των μετακινήσεών μας.

Το πρότυπο για τις βεβαιώσεις αυτές είναι πλέον διαθέσιμο από τους δήμους και μέσω της ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ – Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (www.kedke.gr)

Κατέβασε το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων
πατώντας εδώ (docx) ή
πατώντας εδώ (pdf)

διαφήμιση

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ – Επιβεβαιώθηκε από τον κο Χαρδαλιά ότι στη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης η περίπτωση Β1 περί επισκέψεως σε γιατρό ισχύει βεβαίως και για επίσκεψη σε κτηνίατρο, αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

Δες τις δηλώσεις του κου Χαρδαλιά εδώ:

Διάβασε επίσης

Κορωνοϊός και καθημερινότητα: Ταΐζεις & φροντίζεις αδέσποτα; Οργανώσου καλύτερα!

Βόλτα σκύλου & Κορωναϊός: Κατέβασε εδώ τις φόρμες για μετακινήσεις και κυκλοφορία, απαραίτητη η τύπου Β για τη βόλτα των σκύλων, μεταφορά σε κτηνίατρο και πέτσοπ

ΙΔΕΑ: Η βροχή σε έκλεισε μέσα; Ευκαιρία να βρεις τον ιδανικό σύντροφο!

Σπιτικό Agility, εύκολα και οικονομικά!

Συνταγή για τις τέλειες σπιτικές σκυλο-γατο-λιχουδιές

Εκπαιδεύστε το σκύλο καθαρίζοντας το σπίτι

Η ώρα του φαγητού είναι καλή ευκαιρία για εκπαίδευση

Σχολιαστε