Στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο των τετράποδων

Από την Ελένη Κεφαλοπούλου

9 Συμβουλές για τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς σε σπίτια με σκύλους ή γάτες

cute fawn pug puppy under christmas tree

9 Συμβουλές για ένα ασφαλές χριστουγεννιάτικο δέντρο

1. Στερεώστε το δέντρο καλά, για να μην πέσει πάνω στο ζώο – ακόμα κι από το ταβάνι, αν κάτι τέτοιο είναι δυνατό.

2. Αν έχετε αληθινό δέντρο, προσοχή, γιατί ο χυμός του έλατου αναμεμειγμένος με νερό είναι δηλητηριώδης.

3. Αν το δέντρο είναι σε γλάστρα, σκεπάστε την -θα αποφύγετε και το πιθανό σκάψιμο- και μη ρίξετε χημικά στο νερό της. Μπορεί με αυτά το δέντρο να διατηρηθεί περισσότερο, αλλά το κατοικίδιό σας κινδυνεύει.

4. Για να μη λερωθεί το δέντρο από «ψέκασμα» του σκύλου ή της γάτας, αφήστε το μία μέρα σ’ ένα κλειστό δωμάτιο, ώστε να πάρει τη μυρωδιά του σπιτιού.

5. Χρησιμοποιήστε άθραυστα, πλαστικά ή ξύλινα στολίδια, όχι πολύ μικρά. Τα γυάλινα, αν σπάσουν, μπορεί να εισχωρήσουν στα πέλματα ή ανάμεσα στα δάχτυλα του ζώου και να το τραυματίσουν. Αποφύγετε τα κουδουνάκια και ό,τι μπορεί να καταπιούν εύκολα.
Προσέξτε πολύ τα στολίδια που έχουν γαντζάκια, κορδέλες ή αποτελούνται από μικρότερα κομμάτια. Θα δημιουργήσουν σοβαρούς εσωτερικούς τραυματισμούς αν το ζώο τα καταπιεί.

6. Αν έχετε γάτα, διακοσμήστε μόνο το ψηλότερο τμήμα του δέντρου, γιατί θα βαρεθείτε να μαζεύετε τα στολίδια από το πάτωμα.

7. Προσοχή στα διακοσμητικά φωτάκια: να μπαίνουν ψηλά, ώστε να μην τα φτάνουν τα κατοικίδια. Να τα βγάζετε από την πρίζα όταν το ζώο μένει μόνο του στο σπίτι.

8. Μην αφήνετε αναμμένα κεριά σε σημεία όπου έχουν πρόσβαση τα ζώα. Είναι εύκολο να αρπάξει φωτιά μια ουρά που περνά από δίπλα.

διαφήμιση

9. Αν αφήσετε δώρα κάτω από το δέντρο, προσέξτε μήπως μασήσουν τα χαρτιά περιτυλίγματος ή τους φιόγκους. Μην αφήσετε δώρο που περιέχει φαγώσιμο, βάζετε τα ζωάκια σε πειρασμό.

Προσοχή: Έλατο, γκι, και αλεξανδρινό μπορεί να έχουν τοξική δράση αν καταναλωθούν από ζώα.

 

Διαβάστε επίσης

∆εν ζητιανεύω στο τραπέζι

Ατυχήματα στο σπίτι

Το επικίνδυνο πασχαλινό τραπέζι και η «νόσος του Πάσχα»

Πάσχα – SOS: Συστήνεται η αποχή των τετράποδων από τους εορτασμούς4 Σχολια

  1. Περσυ στολίσαμε δέντρο αλλά ήταν μικρό και μπήκε πάνω σε τραπέζι που γύρω γύρω,επίτηδες αφήσαμε πράγματα για να μην έχουν χώρο να ανέβουν. Είχαν περιέργεια αλλά το δέντρο και όλα τα στολίδια επέζησαν. Φέτος που θα πάρουμε μεγάλο δέντρο ανησυχώ γιατί έχουμε και μικράκι στο σπίτι μας. Το μόνο που σκέφτηκα είναι δέντρο που χαμηλά είναι άδειο από κλωνάρια αλλά φοβάμαι πως θα τους τραβήξουν την προσοχή ότι στολίδι κρεμάσουμε και πρέπει να τεντωθούν για να το φτάσουν. Λέτε να λειτουργήσει η ιδέα μου;

  2. ειναι τα πρωτα χριστουγεννα που θα περασουμε με τη γατιτσα μας και ειλικρινα δεν εχω ιδεα πως θα καταφερω να στολισω δεντρο χαχαχαχχαχα

Σχολιαστε