Έφη Παπαδοπούλου

EFI PAPADOPOULOU 1

Η Έφη Παπαδοπούλου ασχολείται με την εκπαίδευση σκύλων 13 χρόνια. Εκτός από τη βασική υπακοή και τα προβλήματα συμπεριφοράς ειδικεύεται στα κόλπα, στην εκπαίδευση με clicker, στο agility και στο disc dog. Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τα 5 επίπεδα του Academy of Dog Training and Behavior και συνεχίζει να παρακολουθεί διαρκώς σεμινάρια όλων των ειδών που αφορούν σκύλους (agility, disc dog, IPO, κτηνιατρικές πρώτες βοήθειες, Animal Communication κ.α.) από ειδήμονες στο χώρο, ο καθένας κορυφαίος στο είδος του.  Έχει φιλοξενήσει κι εκπαιδεύσει αρκετά αδεσποτάκια μέχρι να βρούνε το μόνιμό τους σπίτι.  Έγραφε άρθρα και συμβουλές στα περιοδικά  «Σκύλος & Γάτα» της Καθημερινής και «ΓΑΒ».

Είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του Ομίλου Agility Αθήνας, (http://agilityaddicts.gr) του πρώτου ομίλου agility στη χώρα μας. Έχει διοργανώσει το πρώτο σεμινάριο ατζίλιτυ στην Ελλάδα κι έχει επίσης παραδώσει σεμινάρια ατζίλιτυ η ίδια. Και τα δυο της σκυλιά έχουν περάσει επιτυχώς ΒΗ και στο ατζίλιτυ είναι στο ανώτατο επίπεδο Α3. Με τη σκύλα της τη Blu έχει προκριθεί δύο φορές για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ατζίλιτυ, μια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ατζίλιτυ και συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στο πρώτο Πρωτάθλημα Ατζίλιτυ στην Ελλάδα που έλαβε χώρα το 2017.

διαφήμιση

Με τη νεότερή της σκύλα, την Karma, έχει ήδη συγκεντρώσει βαθμούς πρόκρισης και για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ατζίλιτυ και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018 κι επίσης διακριθεί με πολυάριθμες πρωτιές στην Ελλάδα. Μαζί κάνουν επιδείξεις dog dancing, frisbee και agility με την υπόλοιπη ομάδα, τους Agility Addicts και το 3ο border collie της οικογένειας, τον Jet με τον οποίο διαγωνίζεται ο άντρας της. Και οι 3 σκύλοι γνωρίζουν πάνω από 100 εντολές κι έχουν πάρει μέρος σε ταινίες, τηλεοπτικές διαφημίσεις και επιδείξεις σε σχολεία, φιλοζωϊκές διοργανώσεις, εκθέσεις κλπ. Μαζί τους συμβιώνει κι άλλη μια ηλικιωμένη σκυλίτσα, η Ίρμα, κι ένας γάτος.

Ιστοσελίδα Ομίλου Agility Αθήνας: agilityaddicts.gr

 4 Σχολια

  1. Pingback: ΤΡΙΧΕΣ – Κυριακή, Σκυλίσια Γιορτή! – Φιλοθέη, 18 Νοεμβρίου

  2. dimitra says:

    Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας. ‘Εχω την ευτυχία να έχω ένα ημίαιμο σκυλάκι 1,5 ετών και το έχω αποκτήσει από την ηλικία των 5 εβδομάδων (δεν γινόταν αλλιώς). Ενώ είναι υπάκουος στα βασικά καθημερινά πράγματα (βόλτα, παιχνίδι, τάισμα, δε λερώνει στο σπίτι από 4 μηνών χωρις ατυχήματα), στην υπόλοιπη συμπεριφορά του είναι μάλλον φοβικός και καχύποπτος. Για παράδειγμα τρομάζει αν μέσα στο σπίτι πετάει μια μύγα ή κάποιο έντομο, ενώ έξω από το σπίτι τα κυνηγάει. Είχε πρόβλημα με τα παιδιά αν και μεγαλώνει με παιδιά και θα έλεγα εκπαιδευμένα ως προς τη συμπεριφορά τους, το έχει ξεπεράσει όμως κατά ένα μεγάλο βαθμό γιατι τον “πίεσα” να έρχεται καθημερινά σε επαφή (με την επίβλεψη μου) αλλά όχι ιδιαίτερα με τα μικρότερα μέχρι 6-7 ετών. Η αντίδραση του είναι μάλον επιθετική, γρυλίζει και προσπαθεί να τα τρομάξει χωρίς να προσπαθεί να δαγκώσει. Το σημαντικότερο όμως και αυτό που νομίζω ότι είναι και σημαντικότερο για ένα σκύλο είναι η αντίδραση του στα άλλα σκυλιά. Προσπαθεί να τα αποφύγει είτε έιναι στην αυλή μας (φίλων για παιχνίδι) είτε είναι στον δρόμο. Στην βόλτα όποτε συναντήσουμε σκύλο είτε με λουρί είτε αδέσποτο κάνει ότι μπορεί να τον αποφύγει και με όσα νιώθει λίγο πιο σίγουρος τα μυρίζει χωρίς πολύ ενδιαφέρον αλλά δεν αφηνει να τον μυρίσουν. Για την ακρίβεια ο σκύλος μου παρ’οτι βγαίνει βόλτα από 3,5 μηνών δεν έχει αφήσει κανένα σκύλο να τον μυρίσει. Οφειλω να σας πω πως εγώ παρ’οτι λατρεύω τα σκυλιά γνώσεις αναγκάστηκα να πάρω για τη συμβίωση με σκύλο μετά την απόκτηση του και επιπλέον φοβάμαι κάθε είδους μεγάλο σκύλο και κυρίως όταν βγαίνω βόλτα με τον δικό μου. Σας παρακαλώ συμβουλέψτε με και πείτε μου αν υπάρχουν ελπίδες να διορθωθεί αυτή η συμπεριφορά Δυνατότητα επαφής με εκπαιδευτή δεν υπάρχει γιατί ζω στην επαρχία. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σχολιαστε