Γιατί ένα καταφύγιο ζώων συγκέντρωσε ακριβώς 12.972 μπαλάκια του τένις;

Από την Κλειάννα Μαλαματίνα

Αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των χαμένων ζώων που πέρασαν τις πόρτες του καταφυγίου στο Austin του Τέξας, την περασμένη χρονιά.

balls

Η εκδήλωση «Μη Πετάς το Μπαλάκι» (#DontDroptheBallATX) πραγματοποιήθηκε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, από το τοπικό καταφύγιο ζώων του Austin TX στις 30 Μαΐου, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους ιδιοκτήτες ζώων ώστε να στειρώνουν, να εμβολιάζουν και να τοποθετούν microchip στα ζώα τους. Μοιράστηκαν δωρεάν ταυτότητες και τοποθετήθηκαν microchip στα ζώα των κατοίκων της περιοχής, ώστε να έχουν την ευκαιρία να ξαναβρούν το σπίτι τους.

Το σύνθημα της οργάνωσης είναι μην…πετάς το μπαλάκι στο σκύλο (ή τη γάτα) σου για να τα κάνει όλα αυτά μόνος του! Ο υπεύθυνος ιδιοκτήτης φροντίζει να έχει πάντα το ζώο του εμβόλια, ταυτότητα και να μην γεννά.

balls2

Το 2014 το καταφύγιο φρόντισε 12.972 ζώα που χάθηκαν από το σπίτι τους. Σε μια πόλη μόλις 900.000 κστοίκων το νούμερο μάς φαίνεται αστρονομικό.

διαφήμιση

Στην Ελλάδα, η ηλεκτρονική ταυτότητα (microchip) είναι υποχρεωτική για τους σκύλους από το 2003  ενώ πλέον είναι υποχρεωτική ΚΑΙ για τις γάτες. Μάλιστα, προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ για ζώα συντροφιάς χωρίς ηλεκτρονική σήμανση.

 

Διαβάστε επίσης

ΙΔΕΑ – Ποτέ δεν θα ξαναχάσει τη μεταλλική του ταυτότητα

Χάθηκε ο σκύλος ή η γάτα σας; 10 απαραίτητες ενέργειες για να γυρίσει σύντομα κοντά σας

Η νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς

 Σχολιαστε