coronovirus -precautions


Το χρώμα της γούνας είναι πάντα το κόκκινο

Διαμαρτυρία για τη Διεθνή Έκθεση «Fur Excellence in Athens, 2015» οργανώνει η ΠΦΠΟ την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Kate Ford for PeTA

«ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της συνάντησης διαμαρτυρίας που οργανώνεται την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 και ώρα 10:00πμ – 2:00μμ στην Καπνικαρέα από την Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ), με αφορμή την έκθεση «Fur Excellence in Athens» που θα λάβει χώρα στην Αθήνα εντός του μηνός.

Φοράμε ΚΟΚΚΙΝΑ ρούχα και αξεσουάρ (παλτό, πουκάμισο, κασκόλ, σκούφους κτλ) για να υπογραμμίσουμε αυτό που οι περισσότεροι ξεχνούν, το κόκκινο του αίματος ανυπεράσπιστων άγριων ζώων τα οποία θανατώνονται κατά χιλιάδες για να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία ορισμένων ανθρώπων.

Συναντιόμαστε στις 10:00πμ στην Καπνικαρέα και φωνάζουμε «όχι» στο αιματηρό γουνεμπόριο.

ifwt-olivia-munn-nude-peta www

Να μας λείπουν οι γούνες

«Χρειάζονται πολλά ζώα για να γίνει μια γούνα και μόνο ένα για να τη φορέσει» είναι το σύνθημα που έχει επικρατήσει παγκοσμίως. Κανένας λόγος δεν υπάρχει για να συνεχιστεί το εμπόριο του θανάτου, παρά μόνο η ανθρώπινη ματαιοδοξία και ο ανούσιος ναρκισσισμός, στηριζόμενος στην ομορφιά ενός άλλου πλάσματος που τώρα είναι νεκρό και η ευθύνη είναι δική μας.

 

Σκεφτήκατε ποια τραγική αλήθεια κρύβεται πίσω από ένα «εντυπωσιακό» γούνινο παλτό;

Σε αριθμούς:

  • Έως και 400 ζώα χρησιμοποιούνται μόνο για μία γούνα!
  • Περίπου 50 εκατομμύρια ζώα θανατώνονται ετησίως για τη γούνα τους, με τους πιο βάναυσους τρόπους.
  • Κάθε χρόνο, χιλιάδες αλεπούδες, λύκοι, ελάφια, σκύλοι, γάτες, άγρια ζώα, αρπακτικά πουλιά, ακόμη και είδη υπό εξαφάνιση, σκοτώνονται ή ακρωτηριάζονται από παγίδες.
  • Τα ζώα αργοπεθαίνουν στις παγίδες για μέρες. Ένα από τα 4 ζώα που παγιδεύονται, δραπετεύουν μασώντας και κόβοντας το ίδιο τους το πόδι, απλά για να πεθάνουν αργότερα από αιμορραγία, πυρετό ή γάγγραινα.
  • Οι αλεπούδες εκτροφής περνούν όλη τους τη ζωή σε άθλιες συνθήκες: ως 4 ζώα σε ένα κλουβί ενός τετραγωνικού μέτρου, βρώμικα και σε συνεχές στρες, που τα οδηγεί σε κατάσταση τρέλας. Και αυτή η αθλιότητα δεν αφορά μόνο τις αλεπούδες, αλλά όλα τα γουνοφόρα ζώα.
  • Η γούνα επιβαρύνει και το περιβάλλον. Για την κατασκευή μίας γούνας από ζώα εκτροφείου χρειάζεται 40 φορές περισσότερη ενέργεια από ότι για την κατασκευή μίας ψεύτικης.

fur 2 www

διαφήμιση

Πώς θέλετε να σας δολοφονήσουμε;

Για να σκοτώσουν τα ζώα χωρίς να χαλάσει η γούνα τους και για να μειωθεί το οικονομικό κόστος, χρησιμοποιούνται οι πιο φριχτές μέθοδοι: χτυπήματα με σφυριά και μπαστούνια στο κεφάλι, σπάσιμο του σβέρκου, δηλητηριασμός με στρυχνίνη, πνίξιμο με κρεμάλες ή σε νερό, ασφυξία με τοξικά αέρια, ηλεκτροπληξία στον πρωκτό, κλωτσιές μέχρι θανάτου στο θώρακα.

Οι μέθοδοι αυτές δεν είναι πάντα αποτελεσματικές και πολλές φορές τα ζώα είναι ακόμη ζωντανά και με πλήρεις τις αισθήσεις τους στη διάρκεια του γδαρσίματος – ακόμη και για αρκετές ώρες μετά.

Για τις «κυρίες» που προτιμούν ένα παλτό αστρακάν, είναι αναγκαίο να γνωρίζουν ότι αυτό φτιάχνεται με τον πιο …ευγενικό τρόπο. Ξεκοιλιάζοντας, δηλαδή, το έγκυο ζώο και γδέρνοντας το έμβρυο ζωντανό.

 

Info
ΑΘΗΝΑ, Καπνικαρέα
Τρίτη 24 Μαρτίου 2015
10:00πμ – 2:00μμ
Facebook Event
Facebook Page: stopfurfarminginGreece
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.): www.pfpo.gr

DANITY KANE BARE ALL FOR PETAΣχολιαστε