«Φέρτε μας τους πνίχτες των σκύλων σας και σας χαρίζουμε νέα κολάρα»

Δηλαδή… απόσυρση πνιχτών – αυτό ζητήθηκε ουσιαστικά από τους ιδιοκτήτες σκύλων σε εκδήλωση που οργάνωσαν εκπαιδευτές, στις ΗΠΑ.

prongs

φωτό: Victoria Stillwell

Στην απόσυρση των πνιχτών προσκλήθηκαν όσοι συμμετείχαν σε εκδήλωση που είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους ιδιοκτήτες που φορούν πνίχτη στο σκύλο τους επειδή τραβάει. Δικαίωμα απόσυρσης είχαν όσοι φορούσαν στα σκυλιά τους πνίχτες με καρφιά, πνίχτες-αλυσίδες και τυχόν κολλάρα ηλεκτρικού σοκ. Παραδίδοντάς τα σε συγκεκριμένο pet shop θα έπαιρναν, ως αντάλλαγμα, ένα ολοκαίνουριο σαμαράκι (στηθόλουρο), εντελώς δωρεάν. Προσφέροντας τους το δωρεάν σαμαράκι, που ίσως δίσταζαν να αγοράσουν ή δεν γνώριζαν την λειτουργικότητά του, οι εκπαιδευτές πέρασαν το μήνυμα ότι μπορούν να ελέγξουν καλύτερα το σκύλο τους χωρίς να του προκαλούν πόνο.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία μαζεύτηκαν πολλές βαριές αλυσίδες και πνίχτες που φυσικά πετάχθηκαν!

Γιατί λέμε όχι στους πνίχτες;

  • Οι πνίχτες με καρφιά μπορεί να τραυματίσουν το λαιμό του ζώου αφού τα καρφιά μπήγονται στο δέρμα του με αποτέλεσμα σοβαρές πληγές.
  • Οι πνίχτες-αλυσίδα, ειδικά όταν δεν χρησιμοποιούνται «σωστά» (με τον κρίκο προς τα πάνω αλλιώς μένει μόνιμα να πνίγει το σκύλο) δεν φέρνουν αποτέλεσμα αφού ο σκύλος συνηθίζει το τράβηγμα και με πνίχτη ενώ μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στην τραχεία.
  • Με τα κολάρα ηλεκτρικού σοκ ο σκύλος συνήθως γίνεται πιο νευρικός ή και επιθετικός, επειδή πονάει χωρίς να καταλαβαίνει τι του συμβαίνει. (Τα κολάρα αυτά έχουν συνήθως 3 λειτουργίες, ηχητικό σήμα διόρθωσης, παλμό προειδοποίησης, ηλεκτρικό σοκ. Όταν δείτε έναν σκύλο να φοράει ηλεκτρικό κολάρο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η διόρθωση γίνεται με πόνο. Όμως ακόμα κι έτσι, όπως και στη διόρθωση της γάτας με ψεκασμό, αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να μπερδέψει και να στρεσάρει το ζώο.)

prongs2

 

 

διαφήμιση

Αν ο σκύλος σας τραβάει στη βόλτα διαβάστε

ΧΑΛΤΙ – Το θαυματουργό κολάρο για να μην τραβάει στη βόλτα

 

Αν η γάτα σας κάνει αταξίες διαβάστε

«Ψεκασμός» με νερό, ως μέθοδος διόρθωσης της συμπεριφοράς της γάτας μας: Πότε να το δοκιμάσω και πότε όχι;

 

Διαβάστε επίσης

Τα 10 συχνότερα λάθη στην εκπαίδευση

 

 

 



Σχολιαστε