Κομοτηνή: Ένα σχολικό γεμάτο άγρια ζώα

από την Κλειάννα Μαλαματίνα

Μαθήματα φιλοζωίας παρέδωσαν μαθητές στους «μεγάλους». Φόρεσαν μάσκες και παρίσταναν τα άγρια ζώα για να διαμαρτυρηθούν για τις φόλες που τοποθετούνται στην Κομοτηνή.

wwf1

Οι μαθητές του Δημοτικού Σαπών και του Γυμνασίου Ιάσμου συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, ένωσαν τις φωνές τους και φώναξαν δυνατά, «Η φόλα δεν είναι λύση!».

wwf2

Ανάλογη κίνηση πραγματοποίησαν και τα σχολεία του Τυχερού και του Σουφλίου. Οι μαθητές τους βρέθηκαν έξω από το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης για να διαμαρτυρηθούν για όσους δηλητηριάζουν τη φύση.

wwf3

Είναι η τρίτη συνεχή χρονιά που τα σχολεία του Έβρου και της Ροδόπης δίνουν το παρόν στην προστασία του απειλούμενου Ασπροπάρη, μέσα από ένα πρόγραμμα συμβολικής υιοθεσίας της WWF.

 

Γιατί ειδικά o Ασπροπάρης;

«Επειδή ο απειλούμενος γύπας, ως καθαριστής της φύσης, είναι αυτός που στο τέλος την πληρώνει» εξηγεί η WWF. Βέβαια, τα θύματα είναι πολύ περισσότερα σε όλη την Ελλάδα, άγρια και ήμερα, μέσα και έξω από τις πόλεις.

 

Οι φόλες αποτελούν μία παράνομη και παράλογη πρακτική.

Στην επαρχία τις τοποθετούν συνήθως οι αγρότες ή οι κτηνοτρόφοι, οι μεν γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα αποτρέψουν την καταστροφή των χωραφιών τους και οι δε ότι θα γλιτώσουν τα παραγωγικά ζώα τους (π.χ. κότες) από άγρια ζώα.  Τα θύματα είναι πολλά, συνήθως κυνηγόσκυλα και αλεπούδες. Όμως και οι γύπες πεθαίνουν από δηλητηριασμένα δολώματα. «Οι γύπες ως πτωματοφάγα ζώα “καθαρίζουν” την ύπαιθρο από τα ψοφίμια που μπορεί να είναι δηλητηριασμένα», εξηγεί η WWF.

 

διαφήμιση

Η τοποθέτηση φόλας είναι μορφή κακοποίησης.

Αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με βαριά πρόστιμα και φυλάκιση. Ενημερώστε τους γύρω σας σχετικά και μην κλείνετε τα μάτια στην κακοποίηση. Βοηθήστε τα ζώα, καταγγέλοντας περιστατικά φόλας στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Στις περιπτώσεις φόλας σε δημόσιους χώρους, είναι σημαντικό να ειδοποιείτε πάντα την αστυνομία ΚΑΙ τον δήμο, γιατί είναι δική τους ευθύνη να ενημερώσουν και να προστατεύσουν τους πολίτες, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα μιας περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ   Πώς πρέπει να αντιδράσετε αν γίνετε μάρτυρες κακοποίησης ή θανάτωσης ζώου

 

Διαβάστε επίσης

Τιμωρώντας την κακοποίηση των ζώων σώζουμε ανθρώπινες ζωές

Το FBI κατατάσσει την κακοποίηση ζώων στα πιο σοβαρά κακουργήματα!

Τα φιλοζωικά σωματεία ζητούν δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής

Παζάρι του Σχιστού – Απαγορεύεται αλλά ποιος νοιάζεται;

Εκτροφείς «της πίσω αυλής» υπάρχουν σε όλες τις γειτονιές. Πώς θα τους «κλείσουμε»;

«Επικίνδυνοι ψυχοπαθείς όσοι βασανίζουν τα ζώα»

Τι ορίζει ο Ποινικός Κώδικας για τους ανήλικους δράστες που κακοποιούν ζώα

 Σχολιαστε